11 tips som minskar antal studsar vid utskick av nyhetsbrev


Om du skickar nyhetsbrev till dina kunder via e-post så har du säkert märkt att vid varje e-postutskick så kommer ett antal nyhetsbrev i retur. De "studsar" tillbaka, ofta med ett felmeddelande och med en ämnesrad som "Email delivery failure" eller liknande. Detta beror ofta på att vissa e-postadresser inte är giltiga eller att mottagarens e-postserver inte kan ta emot ditt nyhetsbrev av någon anledning (kan vara av temporära eller permanenta skäl). Detta är ett problem som brukar växa med tiden och öka i takt med antal e-postadresser som man lägger till sina utskickslistor.

En vanlig orsak till varför e-postadresser är ogiltiga är att personen bytt arbetsplats eller bytt internetoperatör. En annan orsak kan vara att e-postadressen redan var ogiltig när den angavs första gången, t.ex via ett registreringsformulär på Internet. Ibland är felen av temporär art och då kan det bero på att e-postkontot (mejlboxen) är full eller att e-postservern är temporärt nere. Även spamfilter (skräppostfilter) kan ibland generera e-poststudsar ifall ditt mejl blir klassificerat som spam av filtret.
 
Ska du uppnå optimalt resultat med dina utskick är det viktigt att du har så giltiga och aktuella e-postadresser som möjligt. Genom att aktivt hantera och reducera antal studsar så kan du uppnå många fördelar:

- Lägre utskickskostnader eftersom färre mejl skickas i onödan
- Fler kunder får din e-post och därigenom kan du få ökad försäljning
- Risken att dina nyhetsbrev klassas som skräppost minskar
- Du skyddar din domäns rykte (ett dåligt rykte kan i värsta fall leda till svartlistning)
- Minskad belastning på både din och andras e-postservrar

Här nedan får du 11 tips som kommer att hjälpa dig att göra dina e-postutskick mer effektiva genom att reducera antal e-poststudsar och se till att dina utskickslistor är i gott skick.


1. Städa och uppdatera dina utskickslistor regelbundet
 
Ta som vana att gå igenom dina e-postlistor då och då. Sök efter felaktiga e-postadresser, ogiltiga domännamn och felstavningar. En vanlig felstavning är att folk kastar om bokstäver i e-postadressen, t.ex skriver "teila.com" istället för "telia.com".


2. Uppmana dina kunder att uppdatera sina kontaktuppgifter
 
När dina kunder genomför ett köp via din webbsajt, registrerar sig för ditt nyhetsbrev eller på annat sätt registrerar sig på din webbsajt, så kan du uppmana dem att verifiera och uppdatera sina kontaktuppgifter; särskilt e-postadressen.


3. Använd brev eller telefon för att uppdatera kontaktuppgifterna
 
Om du har tillgång till postadresser eller telefonnummer till de kunder/nyhetsbrevsprenumeranter som har ogiltiga e-postadresser så kan du kontakta dem via brev (skicka t.ex ett vykort) eller via telefon för att erhålla deras korrekta e-postadresser. Detta kan ta lite tid men är ofta värt besväret för att dina utskick ska bli lyckade. Och att kontakta sina kunder regelbundet förbättrar dessutom kundrelationen.
 
www.multimailer.se Informationsfilm om MultiMailer. Klicka för att starta filmen.
 
4. Övervaka mottagningsfrekvensen per domän
 
När du genomfört ditt e-postutskick så kan du föra statistik över hur många studsar (returer) du får på de vanligaste domänerna såsom outlook.com, hotmail, yahoo, gmail, telia, tele2, comhem, bredband mm. Om någon avviker från de övriga eller om antalet studsar ökar plötsligt så finns det risk att du blivit svartlistad hos dem eller att dina nyhetsbrev filtreras bort.


5. Övervaka svartlistor
 
Kontrollera regelbundet att du eller din internetoperatör (ISP) inte har hamnat på någon av de största databaserna för spam och svartlistor. Kontrollera både den e-postserver som du använder för att skicka ut och det domännamn du använder som avsändare. Du kan kontrollera dem bland annat hos SpamCop och Email Reputation Service. Den sistnämnda tjänsten tillhandahålls av Trend Micro. IP-adresser för din e-posterver och ditt domännamn kan du få fram via sajten Site24x7.
 
Observera att du ofta inte får något meddelande i retur om du svartlistats trots att ditt e-postmeddelande inte har blivit levererat.


6. Lär dig hur skräppostfilter fungerar
 
Lär dig hur de vanligaste skräppostfiltren fungerar. Genom att lära dig hur de "tänker" så lär du dig att undvika att lägga in sådant i dina nyhetsbrev som skräppostfilter betraktar som tecken på spam.
 
En sak som är bra att känna till är att vissa skräppostfilter kan alstra en falsk studs i syfte att lura dig att tro att e-postadressen har upphört att fungera.


7. Ta bort adresser som orsakar falska spamlistningar
 
Dessa adresser är ofta inlagda av ren illvilja. Exempel på detta är e-postadresser som heter abuse@somedomain.com, postmaster@somedomain.com eller nospam@antispam.net. Upptäcker du sådana e-postadresser i din e-postlista bör du ta bort dessa omedelbart.


8. Testa dina e-postadresser
 
Det bästa sättet att undvika många e-poststudsar är att testa dina e-postadresser innan du gör ett e-postutskick. Jo, det är faktiskt möjligt. Exempelvis företaget emailhippo.com erbjuder en tjänst där de kan validera (kontrollera) dina e-postadresser och du får då en rapport över vilka e-postadresser som fungerar och vilka som inte fungerar. I de fall e-postadresserna inte fungerar får du även veta felorsak. Att kontrollera 100 e-postadresser är gratis och att kontrollera t.ex 1 000 st kostar $10 och 10 000 st kostar $75.


9. Lär dig hur din e-postleverantör hanterar e-poststudsar
 
Se till att skaffa dig grundläggande kunskaper om hur din e-postleverantör klassificerar och hanterar "hårda" och "mjuka" studsar (dvs permanenta och temporära fel, se definition längre ner).


10. Övervaka förändringar bland de största internetoperatörerna
 
Läs gärna nyhetsbrev och tidningar som övervakar IT-branschen. Efter sammanslagningar, uppköp, finansiella problem eller andra problem så kan många användare av den aktuella internetoperatören (ISP) överväga att byta operatör och domännamn. Gör ett riktat e-postutskick till dem som har det aktuella domännamnet i sin e-postadress och fråga om de vill uppdatera sin e-postadress och andra kontaktuppgifter.


11. Använd lämplig mjukvara för att hantera e-poststudsarna
 
Trots att du vidtagit alla åtgärder du bara kommer på för att minska antalet e-poststudsar så är det ofrånkomligt att det kommer komma studsar ändå. Har du väldigt små utskickslistor kan du ofta hantera studsarna manuellt, men har du lite större utskickslistor så blir en manuell hantering väldigt tidskrävande och i vissa fall helt omöjlig. Då är det bättre att använda en till uppgiften lämplig mjukvara som sköter detta automatiskt åt dig.
 

 
Definition av "hårda" och "mjuka" studsar


Hårda studsar
En "hård" studs är ett mejl (t.ex ett nyhetsbrev) som kommit i retur till avsändaren och är permanent olevererbart. Orsaken kan vara en ogiltig e-postadress (felstavning, adressaten har bytt e-postadress, domänen har upphört osv) eller så har mottagarens e-postserver blockerat din e-postadress eller din e-postserver.
 
Mjuka studsar
En "mjuk" studs är ett mejl (t.ex ett nyhetsbrev) som kommer till mottagarens e-postserver (den känner igen e-postadressen) men studsar tillbaka innan den avsedda mottagaren fått e-postmeddelandet. En mjuk studs kan bero på att mottagarens e-postkonto är fullt, e-postservern är nere eller överbelastad, e-postmeddelandet är för stort eller att mottagaren har övergett e-postkontot. De flesta internetoperatörer försöker att leverera e-postmeddelandet under några dagar, men om meddelandet fortfarande inte kunnat levererats inom en viss tid så blir det en "hård" studs.

Det bör noteras att e-postservrar hanterar och klassificerar studsar på olika sätt så en "mjuk" studs kan ibland betraktas som en "hård" studs av en annan server.
 

Not. Förkortningen ISP som nämns i artikeln är en förkortning för Internet Service Provider.
 
 
Vill du läsa fler artiklar och tips?
Om du vill läsa fler artiklar & tips om e-postmarknadsföring så kan du fylla i dina uppgifter till höger. Då skickar vi dig vårt nyhetsbrev, plus att du får ett innehållsrikt introduktionsmejl med länkar till bra artiklar & tips hos oss och på andra sajter samt länkar till marknadens bästa forum som handlar om SEO och e-postmarknadsföring.

En lista på övriga artiklar på vår hemsida hittar du här.
 
 
Relaterad produktinformation:
SamLogic MultiMailer  -  validerar e-postadresser innan utskick och hanterar e-poststudsar automatiskt

  
Artikeln finns som en utskrivbar PDF också.

Öppna PDF-dokument
SamLogic
Skriven av: Anders Persson Español   English