Autorun.inf - kommandon



Här nedan beskrivs några av de kommandon som kan användas med filen Autorun.inf kortfattat. En mer detaljerad beskrivning finns på denna Microsoft-sida: Autorun.inf Entries
 
OPEN =

Kommandot OPEN specificerar sökväg och filnamn till den programfil som ska startas automatiskt när exempelvis en CD- eller DVD-skiva stoppas i läsaren. Du kan också ange parametrar till ett program via detta kommando.
 
ICON =

Kommandot ICON specificerar en ikon som ska visas i Windows gränssnitt för den enhet som exempelvis en CD/DVD-skiva stoppats in i. Detta kommando kan också användas för att specificera en ikon för USB-minne. Ikonen bör vara en ICO-fil, men även formaten .BMP, .EXE och .DLL stöds av detta kommando.
 
LABEL =

Kommandot LABEL specificerar en etikett (label) för enheten. Denna text visas exempelvis i Utforskaren i Windows. Längden på texten som specificeras av LABEL får ej överstiga 32 tecken. Är texten längre kommer endast de 32 första tecknen att visas i Windows.
 
SHELLEXECUTE =

Kommandot SHELLEXECUTE öppnar ett dokument eller startar ett program. Detta kommando användas oftast för att öppna ett dokument automatiskt. Om kommandot användas tillsammans med ett dokument så kommer dokumentet att öppnas via associerat program.
 
SHELL =

Kommandot SHELL specificerar ett grundkommando (default-kommando) för en enhets genvägsmeny. Genvägsmenyn för en enhet är den meny som öppnas när användaren klickar med höger musknapp över en enhetsikon, t ex i Utforskaren.
 
SHELL\VERB =

Kommandot SHELL\VERB adderar ett kommando till enhets genvägsmeny. Kommandot kan exempelvis användas för att starta ett program på en CD eller DVD-skiva.
 
ACTION =

Kommandot ACTION är ett kommando som introducerades med Windows XP SP2. Detta kommando specificerar en text (textalternativ) som ska visas överst i listan i systemdialogrutan "Spela upp automatiskt" i Windows. Detta kommando användas ofta med ICON, som då kommer att specificera en ikon som visas i denna dialogruta. Kommandona ACTION och ICON samverkar med kommandona OPEN och SHELLEXECUTE som då specificerar ett program eller dokument som ska startas/öppnas när användaren väljer textalternativet som specificerades via ACTION.
 
 
< Gå tillbaka till artikeln "Filen Autorun.inf (i Windows), vad gör den?"

 
Skapa AutoRun-meny
 

Behöver du en AutoRun-meny till din CD / DVD?
 

>
Läs mer här
SamLogic