CD-Menu Creator underlättar för släktforskare

PLF-menyVerktyget CD-Menu Creator kan användas för att skapa startmenyer till CD-skivor, vilket gör det enklare att få en överblick över innehållet på sådana skivor. En startmeny kan göra en stor nytta i många sammanhang. Ett sådant sammanhang är i samband med släktforskning.

Släktforskarföreningen PLF har använt CD-Menu Creator för att ta fram menygränssnitt till CD-skivor som de distribuerar till släktforskare. CD-skivorna innehåller uppgifter från deras databas, t.ex uppgifter om födda, döda, vigda i Kalmar län från mitten av 1600-talet och framåt. Så här säger Morgan Corneteg på PLF om CD-Menu Creator:

Vi använder CD-Menu Creator för att skapa en startmeny för våra skivor och vi är jättenöjda med programmet.

Föreningen PLF
Släktforskarföreningen PLF (PLF är en förkortning för Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum) grundades 1987 och har över 1600 medlemmar. För att underlätta för släktforskare så har PLF en omfattande databas med över 5 miljoner poster, innehållande registrerade uppgifter om födda, döda och vigda från mitten av 1600-talet och framåt för bl.a Blekinge län, Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län och Östergötlands län. Databasen innehåller även uppgifter från husförhörslängder, in- och utflyttningslängder och om emigranter till USA. Mer information om PLF finns på denna webbsida.
PLF-CD

CD-skiva med startmeny förenklar
Innehållet i PLF:s databas finns tillgängligt på CD-skivor som kan köpas från PLF och de har använt CD-Menu Creator för att skapa en startmeny till CD-skivorna. Med hjälp av startmenyn som visas när man sätter in CD-skivan i datorns skivfack så blir det enklare för användarna att ta del av informationen på CD-skivan.

Lämna ett svar