Så anpassar du dina fotografier till e-julkort

E-postprogrammet SamLogic MultiMailer kan förutom att skicka ut elektroniska nyhetsbrev även användas för att ut skicka elektroniska vykort, exempelvis julkort (e-julkort), vilket är aktuellt nu i dagarna fram till jul. I MultiMailer kan du välja mellan att använda färdiga webbanpassade bilder till dina e-julkort eller så kan du använda dina egna bilder, t.ex fotografier med julmotiv som du tagit.

Om du vill använda ditt eget fotografi till ett e-julkort så bör du webbanpassa bilden innan du infogar den i ett e-julkort. Du bör aldrig infoga en bildfil från en digital kamera direkt i ett e-julkort eller ett nyhetsbrev utan den bör alltid först justeras för användning på Internet.

Du kan justera en bild antingen direkt i MultiMailer eller genom att använda vårt separata verktyg SamLogic Image Resizer. Du hittar information om Image Resizer här nedan.

SamLogic Image Resizer

SamLogic Image Resizer
Vi har ett verktyg som heter SamLogic Image Resizer som kan användas för att webbanpassa fotografier. Verktyget gör bland annat följande:

• Krymper storleken på bildfilen från flera MB till endast några tiotal KB, utan att kvaliteten påverkas. Det gör att bilden visas mycket snabbare hos mottagarna.

• Justerar bredd och höjd på bilden till den storlek som den ska ha i mejlet.

• Ändrar färgsystem från CMYK till RGB, vilket säkerställer att den alltid visas korrekt hos mottagarna. Det är inte alla webbläsare och e-postklienter som kan visa CMYK-bilder korrekt.

• Ändrar bildens upplösning till 96 DPI, vilket är den upplösning som bildskärmar idag vanligtvis använder sig av. Fotografier från digitalkameror sparas vanligtvis med upplösningen 300 DPI (eller högre) vilket är onödigt ”bra” för en bildskärm.

• Om du har fått bilden i ett format som inte är anpassat för webben (t.ex TIFF) så kan Image Resizer konvertera bilden till ett webbvänligt format (t.ex JPEG).

Ingår i MultiMailer
Programmet är väldigt lättanvänt och intuitivt. Image Resizer följer med flera av våra andra program, exempelvis MultiMailer. I MultiMailer kan du öppna Image Resizer genom att välja menyalternativet Verktyg – Specialverktyg – Anpassa bilder för nyhetsbrev (Image Resizer).

Mer information
Mer information om SamLogic Image Resizer hittar du här:

> Image Resizer – Produktsida
> Så använder du Image Resizer

Lämna ett svar