Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2008-05

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 5/08 (10 september 2008)

INNEHÅLL

Förord
Varför visar inte MS Outlook 2007 vissa bilder i nyhetsbrevet?
Nya funktioner i MultiMailer: inställningsguide och snabbstartsruta
Tips: Infoga länk för avprenumeration i nyhetsbrev
Tips: Skicka nyhetsbrev till utvald kategori
Tävling: Vem vann engelska ligan?


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Här kommer årets femte nummer SamLogics nyhetsbrev och det andra nyhetsbrevet som enbart fokuserar sig på e-postverktyget SamLogic MultiMailer och e-postmarknadsföring. Missade du förra numret som handlade om MultiMailer kan du läsa det här.

I detta nummer förklarar vi varför bilder i nyhetsbrev inte alltid syns i Microsoft Outlook 2007 samt presenterar två nya funktioner som tillkommit i MultiMailer 2008. I brevet finns också två nya tips, bland annat ett viktigt tips som visar hur man i MultiMailer 2008 infogar en länk för avprenumeration i ett nyhetsbrev samt ett tips som visar hur enkelt det är att utföra ett e-postutskick till en specifik kundkategori.

Sist i nyhetsbrevet presenterar vi vinnarna i förra numrets tävling och ställer en ny tävlingsfråga där du har chansen att vinna program från SamLogic för mer än 10 000 kr.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


VARFÖR VISAR INTE MS OUTLOOK 2007 VISSA BILDER?

Det har skett stora förändringar i Microsoft Outlook 2007 jämfört med tidigare versioner av Outlook. Dessa förändringar medför att vissa nyhetsbrev som förut visats utan problem i Outlook, plötsligt kan bli förvrängda eller sakna detaljer i Outlook 2007.

En viktig sak som förändrats är att bakgrundsbilder i celler inte längre stöds. Förut var det vanligt att man använde sådana bilder för sidhuvud och sidfot, bland annat för att man kunde skriva texter över bilden, vilket ju inte är möjligt om man infogar en bild på ett annat sätt. Tyvärr så stöder inte Outlook 2007 användning av bilder på detta sätt längre så innehåller exempelvis sidhuvudet en bakgrundsbild kommer den inte att visas. Och riktigt illa blir det om man använt sig av vit text och cellen har en vit bakgrund. Då syns inte heller texten utan det enda läsaren ser är en helt vit ruta!
 
Outlook 2007 - med vanlig bild i cell (i sidhuvud)
Bilden syns
 

 
Outlook 2007 - med bakgrundsbild i cell (i sidhuvud)
Bilden syns ej utan en tom vit ruta visas!
 

 
Den tekniska orsaken till denna skillnad är att Microsoft nu använder Microsoft Words renderingsmotor för att visa HTML istället för Internet Explorers renderingsmotor som förut. Och Words renderingsmotor saknar stöd för vissa egenskaper som är vanliga i HTML.

Om du skapar nyhetsbrev som du ska skicka till dina kunder mm bör du alltså tänka på att inte använda dig av bakgrundsbilder i celler utan du ska enbart infoga bilden som en vanlig bild i cellen. Då kommer bilden att visas även i Outlook 2007.

Referenser:
Hälften av nyhetsbreven ratas av Outlook 2007
Word 2007 HTML & CSS Rendering Capabilities in Outlook 2007NYA FUNKTIONER: INSTÄLLNINGSGUIDE & SNABBSTARTSRUTA

Det har nu blivit ännu enklare att konfigurera inställningar i nya SamLogic MultiMailer 2008. Inställningar för exempelvis e-poststudsar, prenumerationer och avprenumerationer sätts nu via en lättanvänd steg-för-steg-guide (wizard). Tack vare den nya inställningsguiden så går det fortare att aktivera några av de viktigaste funktionerna i MultiMailer vilket gör att det blir enklare att ta del av fördelarna med att använda dessa funktioner.En annan nyhet är startrutan; där finns de vanligaste funktionerna i MultiMailer åtkomliga som genvägar. Startrutan visas direkt när du startar programmet och genom att klicka på någon av länkarna kan du tex starta nyhetsbrevsguiden, öppna det senast skapade nyhetsbrevet, starta importguiden, öppna den senaste versionen av Komma-igång-guiden på Internet eller starta den nya inställningsguiden som beskrivs ovan.

Införandet av inställningsguiden och startrutan gör att det blir ännu enklare att använda MultiMailer och du kommer också att vinna mycket tid vilket gör dina e-postkampanjer ännu effektivare.
 


TIPS: INFOGA LÄNK FÖR AVPRENUMERATION I NYHETSBREV 
(som samverkar med ett e-postprogram)

Det är viktigt att folk kan avprenumerera på dina nyhetsbrev. Enligt marknadsföringslagen är det dessutom förbjudet att inte ha en avprenumerationsmöjlighet om mottagaren är en privatperson eller enskild firma.
 

 
I detta tips visar vi hur du på ett enkelt sätt infogar en klickbar hyperlänk som skickar ett avprenumerationsmeddelande via e-post om brevmottagaren vill avsluta en prenumeration:

Hur du infogar en klickbar avprenumerationslänk i ditt nyhetsbrev
 


TIPS: SKICKA NYHETSBREV TILL UTVALD KATEGORI

Det här tipset visar hur du kan göra ett selekterat e-postutskick där endast en utvald kategori får ditt nyhetsbrev.Så här gör du:
  1. Starta MultiMailer och öppna fliken Mailing-lista
  2. Öppna en mailing-lista som har kategorier eller skapa en sådan
  3. Välj menyalternativet Utskick-Starta utskick
  4. Markera alternativet Endast specificerad kategori.
    Klicka på Nästa.
  5. Välj en kategori vid komborutan Kategori. Klicka på Nästa.
  6. Klicka på Nästa igen. Kontrollera att uppgifterna stämmer.
  7. Klicka på Starta utskick för att starta e-postutskicket
En mer detaljerad version av tipset, med förklarande bilder, finns härANNONS

 
 
Mer information om SamLogics MultiMailer 2008

TÄVLING: VEM VANN ENGELSKA LIGAN?

I förra numret av nyhetsbrevet så hade vi en tävling där vi frågade om hur många OS-medaljer Sverige skulle vinna. Rätt svar på detta blev inte så enkelt att svara på med tanke på vad som hände i brottningen. Vi har därför godkänt både alternativet "1:  1-5 medaljer" och alternativet "X: 6-9 medaljer". Bland de 100 första som svarade rätt så har följande tre personer vunnit SamLogic-program enligt nedan:

1:a pris:
Programprenumeration Subscription 2008 (värde 10 000 kr)
(Christer G, Växjö)
2:a pris:
Programpaketet Media Tools / Development Tools (värde 6000 kr)
(Staffan L, Östersund)
3:a pris:
Valfritt SamLogic-program (värde max 3000 kr)
(Kai H, Vårby)

Övriga 97 har vunnit ett presentkort. De har meddelats via e-post.

Så här gör du för att tävla
För att delta i tävlingen behöver du bara klicka på någon av de tre e-postlänkarna nedan och ange dina adressuppgifter i mejlet som du skickar till oss. Du får bara skicka in ett tävlingssvar och mailet måste vara oss tillhanda senast 15 september. Vinsterna blir samma som beskrivits ovan.

Tävlingsfråga:
Vilket fotbollslag vann engelska Premier League säsongen 2007/2008?
1. Klicka här om du tror att Arsenal vann Premier League
X. Klicka här om du tror att Chelsea vann Premier League
2. Klicka här om du tror att Manchester U vann Premier League
 


MÅNADENS ERBJUDANDE!
- Gäller t o m 15 sep

Just nu går det att beställa SamLogics programpaket inkl. supportavtal till mycket fördelaktiga kampanjpriser och få 1 valfri film på köpet!

 

KAMPANJERBJUDANDE 1

Media Tools 2008:
- MultiMailer 2008 Pro
- CD-Menu Creator 2008
- Visual Installer 2008 Pro
+ 1 valfri DVD-film

Värde: 6970 kr
Pris: 1990 kr
 
Läs mer här


KAMPANJERBJUDANDE 2

Dev Tools 2008
- CD-Menu Creator 2008
- Visual Installer 2008 Pro
- VB Super Library 2008
+ 1 valfri DVD-film

Värde: 5470 kr
Pris: 1990 kr
 
Läs mer här


ORDER

DEMOS
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer 2008. Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du skicka ett e-mail till unsubscribe@samlogic.com så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.