Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2009-07

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 7/09 (16 oktober 2009)

INNEHÅLL

Förord
Ser dina nyhetsbrev korrekta ut?
Vet du vad en spärrlista är?
Tips: Addera e-postadresser till spärrlistorna
SamLogic söker nya medarbetare


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Här kommer det sjunde numret av SamLogics nyhetsbrev för i år. I detta nummer så tipsar vi om en tjänst som hjälper dig att kontrollera hur dina nyhetsbrev ser ut i olika e-postklienter och vi förklarar även vad en spärrlista är och hur du kan använda dem i olika sammanhang.

Vi har också med ett programtips som anknyter till artikeln om spärrlistor. Tipset beskriver hur du adderar e-postadresser till en av MultiMailers spärrlistor.

Sist i nyhetsbrevet har vi med en platsannons. Vi söker nämligen flera nya duktiga medarbetare som kan hjälpa oss med programutveckling, webbdesign, marknadsföring och försäljning.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


SER DINA NYHETSBREV KORREKTA UT?

Ett stort problem för många som skickar ut nyhetsbrev är att det finns så många olika typer av e-postläsare och det finns alltid en risk att ditt nyhetsbrev inte visas korrekt i alla. Att själv försöka testa mot alla typer av e-postläsare som finns är inte praktiskt genomförbart. En lösning på detta problem är att använda en tjänst från Litmus.

Med den här tjänsten kan du verifiera att dina nyhetsbrev visas korrekt i dina kunders e-postklienter. Istället för att göra manuella tester mot olika e-postläsare så får du här direkt och automatiskt skärmdumpar som visar hur ditt nyhetsbrev ser ut i olika e-postklienter.



Du ser ditt nyhetsbrev precis som det ser ut hos mottagarna. För varje e-postklient kan du se följande detaljer:

Hur ditt nyhetsbrev ser ut i Inkorgen
Du ser hur nyhetsbrevet ser ut i Inkorgen och kan kontrollera bland annat längden på ämnesraden och vilket budskap som syns där.

Hur ditt nyhetsbrev ser ut i förhandsvisningsfönstret
Du ser vad som visas utan att skrolla. De viktigaste bör alltid synas utan att läsaren behöver skrolla brevet.

Hur ditt nyhetsbrev ser ut när bildvisningen är avstängd
Idag är det vanligt att bildvisningen är avstängd i en e-postklient. Här kan du se hur ditt nyhetsbrev ser ut utan bilder.
 
Ditt nyhetsbrev kan förhandsgranskas i nedanstående e-postklienter:
 
E-postprogram
- Apple Mail 3
- Apple Mail 2.1
- Lotus Notes 8
- Lotus Notes 7
- Lotus Notes 6.5
- Outlook 2007
- Outlook 2003
- Outlook 2002/XP
- Outlook 2000
- Thunderbird 3.0 Beta
- Thunderbird 2.0
Webbaserade e-postklienter
- AOL Mail
- Gmail
- Live Hotmail
- Mail.com
- Mobile Me
- Yahoo! Mail
 

Mer information om denna tjänst hittar du på Litmus hemsida. Och mer information om hur du utformar lättlästa nyhetsbrev kan du läsa om i följande artiklar:

11 tips som hjälper dig att få dina e-postbrev mer lättlästa
11 tips som hjälper dig att utforma säljande e-brev

I nästa version av SamLogic MultiMailer så kommer det att finnas stöd för att förhandsgranska nyhetsbrev mot olika e-postklienter direkt från programmet.
 



VET DU VAD EN SPÄRRLISTA ÄR?

En spärrlista i programmet MultiMailer är en lista med e-postadresser som ska undantas från e-postutskick. Det kan exempelvis vara e-poststudsar (ogiltiga e-postadresser mm), e-postadresser från personer som valt att avprenumerera på ett nyhetsbrev eller e-postadresser till kontakter som inte ska få ett speciellt e-postutskick.

Det är speciellt viktigt att du använder spärrlistor för att hindra att folk som begärt utträde ur dina e-postlistor inte får nya nyhetsbrev av misstag. Har en person avanmält ett nyhetsbrev så får man inte skicka några nya nyhetsbrev till personen. Mer om detta kan du läsa i marknadsföringslagen som Konsumentverket har tillsyn över.

För att hantera olika typer av e-postadresser som ska spärras så använder MultiMailer 3 olika spärrlistor:

- permanent spärrlista (folk som valt att avprenumerera)
- ogilltiga e-postadresser (bl a e-poststudsar)
- temporär spärrlista

Permanent spärrlista
Den permanenta spärrlistan innehåller e-postadresser som inte längre ska ta emot några e-postmeddelanden. Bl a kan du lägga in kontakter som uttryckligen begärt att bli undantagna från dina e-postutskick. Det är även möjligt att spärra utskick till hela domäner. Du kan addera e-postadresser till denna dialogruta från flikarna Registreringar - Avprenumerationer och Mailing-lista.

Ogiltiga e-postadresser
Listan fungerar efter samma princip som den permanenta spärrlistan men kan användas för att lagra felaktiga e-postadresser, t ex e-poststudsar (felreturer). Du kan addera e-postadresser till denna dialogruta från flikarna Felreturer, Skickade och Mailing-lista. Det går även att exportera alla e-postadresserna i listan till en textfil för att lättare kunna uppdatera kundregister och erhålla nya korrekta e-postadresser.

Temporär spärrlista
En temporär spärrlista kan användas för att se till att en viss grupp av kontakter temporärt undantas från ett eller flera e-postutskick. Om du tex gör ett e-postutskick med ett erbjudande på en ny produkt till dina kunder så kan du skapa en temporär spärrlista för de kunder som redan köpt produkten så undviker du att de får ett utskick i onödan. Till skillnad från de andra spärrlistorna så måste de temporära spärrlistorna skapas och namnges. De måste också öppnas varje gång de ska användas.
 


TIPS: ADDERA E-POSTADRESSER TILL SPÄRRLISTORNA 

Det här tipset anknyter till artikeln ovan som beskriver vad en spärrlista är och hur de kan användas i MultiMailer.

För att exempelvis lägga in en e-postadress från mailing-listan till MultiMailers permanenta spärrlista så kan du göra enligt följande:

1. Starta MultiMailer.
2. Klicka på fliken Mailing-lista.
3. Högerklicka på raden med den e-postadress som ska spärras.
4. I menyn som visas, välj alternativet Lägg till spärrlista.
5. I dialogrutan som visas, markera alternativet Lägg till permanent spärrlista.


 
6. Tryck på knappen Lägg till spärrlista.
7. I rutan som visas, tryck på Ja.

Nu har din e-postadress lagts till MultiMailers permanenta spärrlista. Det innebär att inga fler utskick skickas till denne kontakts e-postadress, även om e-postadressen finns med i mailing-listan.

Genom att använda markerings/selekteringsfunktionerna i MultiMailer så kan du lägga till flera markerade e-postadresser på en och samma gång till en spärrlista.

Vill du se vilka e-postadresser som finns i en spärrlista så kan du välja menyalternativet Arkiv - Spärrlistor och sedan välja någon av spärrlistorna. Så här ser dialogrutan som innehåller en lista med permanent spärrade e-postadresser ut:


 
Du kan lägga in en e-postadress manuellt till listan ovan genom att trycka på knappen Lägg till. Att klistra in e-postadresser från Urklipp är också möjligt via Ctrl - V. På detta sätt kan du snabbt lägga in e-postadresser från en lista som du har sedan tidigare.

Det är också möjligt att spärra hela domäner från att få mer e-post. Domäner anges alltid med ett @-tecken först, tex "@mail.com". För mer information om knapparna i dialogrutan tryck på F1-tangenten.

Här hittar du fler MultiMailer-tips
 


ANNONS


 
Mer information om SamLogic MultiMailer 2008


SAMLOGIC SÖKER NYA MEDARBETARE

SamLogic söker nya duktiga medarbetare, dels till Stockholms-kontoren i Tyresö och Slagsta men även distansarbete är möjligt. Vi söker flera personer med stor erfarenhet inom något av följande områden:

Programutvecklare
Till kontoret i Slagsta söker vi programutvecklare med mycket höga kunskaper inom Visual Basic 6, Visual Basic 2008 och ASP.NET. Vi behöver bland annat hjälp med vidarutveckling av våra program samt konvertering av vissa program från Visual Basic 6 till Visual Basic 2008. För mer information och intresseanmälan kan du kontakta oss.
 
Webbdesigner
Till kontoren i Slagsta och Tyresö söker vi webbdesigner som kan hjälpa oss att underhålla och vidareutveckla våra hemsidor, utforma nyhetsbrev och ta fram Flash-animationer. För mer information och intresseanmälan kan du kontakta oss.
 
Säljare
Till kontoren i Slagsta och Tyresö söker vi säljare som kan hjälpa oss att marknadsföra och sälja våra program via utskick, telefon och Internet. För mer information och intresseanmälan kan du kontakta oss.
 
 

Prenumerera på
SamLogic MultiMailer

Det är möjligt att prenumerera på MultiMailer och dela upp kostnaden månadsvis. Två prisförslag:
  

MULTIMAILER
(utan e-postserver)

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-posttjänster
- Support & uppdateringar

Pris: 295 kr/månad
 
Mer information


MULTIMAILER
(med e-postserver)

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-postjänster
- Support & uppdateringar
- MultiMailer e-postserver

Pris från: 394 kr/månad
 
Mer information




ORDER

DEMOS
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer 2008.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.