Rekordnivå för piratkopiering i Sverige

BSA (Business Software Alliance) har undersökt hur utbredd piratkopieringen av program är i Sverige. I en undersökning, som publicerades idag, kom de fram till att under 2010 var det kommersiella värdet av alla olicensierade program som används i Sverige 411 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 2,6 miljarder kronor.

BSA gjorde denna studie tillsammans med analysföretaget IDC. De har tillsammans undersökt situationen i 116 länder och regioner. Det globala värdet för piratkopiering har fördubblats till 59 miljarder dollar jämfört med år 2003 enligt undersökningen. Det vanligaste sättet att piratkopiera programvara är att köpa en enskild programlicens och sedan installera programmet på flera datorer.

BSA har också undersökt datoranvändarnas attityder till piratkopiering. Enligt denna undersökning så anser en klar majoritet av användarna att uppfinnare och programutvecklare ska få betalt för att kunna fortsätta med sin utveckling.

Läs mer på BSA:s hemsida:
> Värdet av piratprogram i Sverige når ny rekordnivå på 411 miljoner dollar

Lämna ett svar