Engångsutskick - FAQ


Nedan finns några vanliga frågor och svar om engångsutskick i MultiMailer.
 
 
Påverkas min vanliga prenumeration på något sätt om jag beställer ett engångsutskick?
 
Nej. Din ordinarie MultiMailer-prenumeration påverkas inte när du beställer ett engångsutskick. När du beställer ett engångsutskick så höjs din månadskvot temporärt, men vid nästa månadsskifte återställs kvoten till din ordinarie kvot - dvs till vad du prenumererar på.
 
 
Efter beställning av ett engångsutskick - hur fort kan man utnyttja den beställda kvoten?
 
Efter att du har beställt och betalt för ett engångsutskick, så kan du utnyttja den nya utskickskvoten i princip omedelbart. Normalt inom några sekunder.
 
 
Ni skriver att det är möjligt att utöka utskickskvoten under pågående utskick. Hur?
 
Om MultiMailer upptäcker när du ska starta ett utskick eller efter att du har startat ett utskick att din kvarvarande kvot inte kommer att räcka till för att få ut alla mejl, kommer den att varna och visa en informationsruta. Via den kan du enkelt utöka din utskickskvot (genom att beställa ett engångsutskick) så att du kan skicka ut dina kvarvarande mejl. MultiMailer kommer alltså inte att bryta ditt utskick utan pausa den temporärt, tills du genomfört kvothöjningen.
 
 
Om jag beställer ett engångsutskick - hur lång tid har jag på mig att skicka ut?
 
Du har hela den aktuella månaden på dig att skicka ut de mejl som du har beställt.
 
 
Om jag inte hinner skicka ut alla mejl jag beställt - kan jag använda dem nästa månad?
 
Inte normalt. Tanken är att de ska användas under aktuell månad, men har du ett betydande antal mejl som du inte hunnit använda så kan du kontakta oss så överför vi dem till nästa månad.
 
 
Jag skickar ut med MultiMailer från olika datorer - gäller ökningen alla datorer?
 
DatorerOm du beställer ett engångsutskick direkt i MultiMailer, så gäller kvothöjningen den dator som du beställer ifrån. Maxkvotan i andra datorer påverkas inte. Vill du temporärt höja kvotnivån för flera datorer, så kan du beställa ett engångsutskick och ökning av kvoten direkt på webben istället.
 
 
Hur betalar jag för engångsutskicken?
 
Betalning sker via kort eller via PayPal.
 
 
Har ni tipssidor som visar hur man beställer engångsutskick?
 
Ja, vi har tagit fram två tipssidor som utförligt beskriver hur en engångsbeställning och en temporär utökning av utskickskvoten går till. Tips 1 beskriver hur du beställer ett engångsutskick via fliken Information i MultiMailer och tips 2 beskriver hur du beställer ett engångsutskick om MultiMailer varnar för att den återstående kvoten inte räcker till för aktuellt utskick:
  
Tips 1 - Så beställer du ett engångsutskick via fliken Information
Tips 2 - Så beställer du ett engångsutskick under pågående utskick< Återvänd     
 
    
    
    
SamLogic