Tips: Hur du läser in avprenumerationer till spärrlistan från Microsoft Outlook

Om du skickar ut ett nyhetsbrev så är det viktigt att du tydligt informerar om hur mottagarna ska göra om de vill sluta prenumerera på ditt nyhetsbrev. Ett sätt att lösa detta är att skapa en textlänk (t ex med texten "Klicka här för att avprenumerera") som skapar ett e-postmeddelande med exempelvis ämnesraden "UNSUBSCRIBE" som användaren sedan skickar iväg. Hur du gör detta kan du läsa om i tipset Hur du skapar textlänkar för e-postadresser.

Använder du Microsoft Outlook kan du sedan samla in dessa avprenumerations-mail i en egen mapp som MultiMailer sedan kan läsa in till mailing-listan. Därefter kan du addera dessa e-postadresser till MultiMailers spärrlista.

Här nedan beskrivs hur du gör för att läsa in avprenumerations-mail från en undermapp till Inkorgen som har namnet Unsubscribe:
 
1. Starta MultiMailer med en tom mailing-lista.
2. Välj menyalternativet Arkiv - Mailing-lista - Importera eller klicka på knappen Importera i fliken Mailing-lista.
3. Välj alternativet Importera från Microsoft Outlook: Namn och e-postadresser ur listan med alternativ.
4. Tryck på Nästa.
5. Tryck på knappen Välj mapp och markera mappen Inkorgen\Unsubscribe. Tryck sedan på Välj.
6. Tryck sedan på knappen Importera.
7. Godkänn att MultiMailer får läsa in e-postadresser från Outlook och tryck på Ja.
8. Nu läses alla e-postadresser (som ska spärras) in till MultiMailers mailing-lista. När importen är färdig visas en statusruta som redovisar antal e-postadresser som har importerats.
9. Stäng dialogrutan och markera alla e-postadresser i Mailing-listan genom att trycka CTRL-A.
10. Högerklicka och välj Lägg till spärrlista.
11. Markera Permanent spärrlista och tryck på knappen Lägg till spärrlista.
 
Nu har du uppdaterat spärrlistan med de e-postadressater som begärt avprenumeration från ditt nyhetsbrev. Om du vill att e-postadresserna endast ska spärras tillfälligt mot utskick så ska du använda en temporär spärrlista istället. För att kunna addera e-postadresser till en sådan måste den skapas eller öppnas först i MultiMailer, i övrigt gör du på samma sätt som med den permanenta spärrlistan.

För att inläsningen från Microsoft Outlook ska fungera så måste mappen där avprenumerations-mailen ligger vara en undermapp till Inkorgen. Se nedanstående bild för exempel:


 

  

SamLogic