Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2009-01

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 1/09 (10 februari 2009)

INNEHÅLL

Förord
Så fungerar skräppostfilter (och så undviker du att fastna i dem)
Alla nya SamLogic-program för 332 kr/månad
Tips: Kopiera e-postadresser till en mailinglista via Urklipp
Personliga e-postadresser ökar försäljningen


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Här kommer årets första nummer av SamLogics nyhetsbrev. I detta nummer har vi bland annat med en artikel som beskriver hur ett skräppostfilter fungerar och hur du gör för att undvika att dina nyhetsbrev fastnar i dem av misstag.

Vi har också med ett programtips som beskriver hur den nya urklippsfunktionen i MultiMailer 2008 fungerar. Med hjälp av denna funktion kan du på ett enkelt sätt kopiera e-postadresser till och från mailing-listan utan att använda export- och importfunktioner.

Nu är det även möjligt att beställa SamLogic Subscription 2009;  programprenumerationsavtalet som ger dig alla våra program under ett helt år till ett bra pris! Pris från 332 kr/månad. Läs mer om SamLogic Subscription längre ner i brevet. 

Sist i nyhetsbrevet så finns det en kort artikel om varför det är så viktig med personliga e-postadresser, speciellt när det gäller marknadsföring och försäljning. Och så presenteras företaget DataDia, vår nya samarbetspartner när det gäller inköp av personliga e-postadresser.

För övrigt så kommer de som har MultiMailer 2008 inkl. supportavtal att få en gratis programuppdatering nästa vecka med nya funktioner och förbättringar. Bland annat går en del funktioner i programmet snabbare nu.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


SÅ FUNGERAR SKRÄPPOSTFILTER
(och så undviker du att dina nyhetsbrev fastnar i dem av misstag)

Om du gör e-postkampanjer tillräckligt ofta så kommer du oundvikligen att få problem med skräppostfilter. Undersökningar visar att i genomsnitt 10-20% av alla nyhetsbrev försvinner i cyberrymden av olika skäl, varav de flesta fastnar i alltför känsliga skräppostfilter. Det är inte bara e-post från oseriösa spammare som fastnar i skräppostfiltren utan även nyhetsbrev från seriösa e-postmarknadsförare, som skickar till folk som verkligen begärt att få nyhetsbreven, fastnar i dessa filter hela tiden.

Detta är ett problem som det tyvärr inte finns en enkel lösning på. Det enda sättet att undvika att fastna i skräppostfilter är att förstå hur de fungerar. Generellt sett, så tittar skräppostfilter på en lång lista med kriterier för att bedöma om dina nyhetsbrev är skräppost. För varje "träff" i kriterielistan så får ditt nyhetsbrev lite straffpoäng. Om spam-poängen för ditt nyhetsbrev överskrider en viss gräns så kommer det att fastna i ett filter och aldrig nå mottagarens inkorg.

Du kan läsa hela artikeln om skräppostfilter här:

Artikel: Så fungerar skräppostfilter
 


ALLA NYA SAMLOGIC-PROGRAM FÖR 332 KR/MÅNAD

Nu är det möjligt att beställa vårt prisvärda prenumerationsavtal SamLogic Subscription 2009. Det är ett 1-årigt avtal som ger dig tillgång till samtliga våra program under 1 år. Du får alla våra nuvarande versioner och även kommande versioner av programmen. Du får också alla helt nya program vi släpper under denna period.

Priset är från 332 kr/månad. För detta pris får du bland annat följande program:
- SamLogic MultiMailer / Professional
- SamLogic CD-Menu Creator
- SamLogic Visual Installer / Professional
- SamLogic VB Super Library
+ Alla nya program vi släpper

Förutom ovanstående ingår även vår utökade support (VIP-support) som är värd 1490 kr.

Avtalet finns i två varianter. För mer information, gå till denna sida.
 


KOPIERA E-POSTADRESSER TILL MULTIMAILER VIA URKLIPP 

I MultiMailer 2008 är det möjligt att kopiera e-postadresser, och andra kunduppgifter, till och från mailing-listorna via Windows Urklipp. Det här tipset beskriver hur du enkelt kan kopiera data från Microsoft Excel till MultiMailers mailing-lista genom att använda Windows urklippsfunktion.
 
 
 
Hur du kopierar data från Excel till MultiMailer via Urklipp
 


ANNONS


 
Mer information om SamLogic MultiMailer 2008

PERSONLIGA E-POSTADRESSER ÖKAR FÖRSÄLJNINGEN

För att få så många kunder som möjligt att köpa när du marknadsför och säljer produkter och tjänster med hjälp av e-post så är det viktigt att du har bra kvalitet på dina e-postadresser. Förutom att e-postadresserna måste vara giltiga och i bruk så bör de dessutom vara personliga, dvs du bör undvika att skicka nyhetsbrev till generella e-postadresser såsom info@samlogic.com och mail@samlogic.com. Du bör istället försöka få tag i e-postadresser som garanterat kommer fram till rätt person. Ett exempel på en personlig e-postadress är marie.pettersson@samlogic.com.

Hur får du tag i personliga e-postadresser till dina kunder?
För att få personliga e-postadresser till dina bästa kunder så kan du:

- Om du har generella adresser, typ info@, till bra kunder så kan du ringa dem och fråga efter deras personliga e-postadresser. Det tar lite tid men är garanterat värt besväret eftersom du samtidigt förstärker din kundrelation. Sedan mailar du dem något som de har nytta av, exempelvis en välskriven artikel, ett lärorikt produkttips eller ett extra förmånligt erbjudande.

- Om du har e-postadresser som inte fungerar; nyhetsbreven kommer i retur (studsar), så kan du kontakta kunderna via vanlig post. T ex genom att skicka ett vykort där kunderna får någon form av bonus om de registrerar sin e-postadress på din hemsida. Har du faxnumren till kunderna så kan du faxa ett speciellt förmånligt erbjudande eller anordna någon form av tävling (bör vara relativt lätt så att du får många svar) där kunderna kan delta genom att besöka din hemsida.

Hitta nya kunder
Även om många aktivt själva hittar dina produkter eller tjänster (tex via sökmotorer) så är det viktig att man även själv är aktiv och letar upp nya kunder eller rentav nya kundgrupper. Att nå nya kunder/grupper kan göras på olika sätt, men ett effektivt sätt är att anlita en adressleverantör som kan tillhandahålla personliga och målgruppsuppdelade adresser av god kvalitet. Ett sådant företag är DataDIA som SamLogic samarbetar med.

 

DataDia - Leverantör av personliga e-postadresser
DataDIA har sedan 1985 varit verksamma med att genom sammanställning av ett flertal olika offentliga register och med egen telemarketing upprätta databaser med kontaktinformation till aktiva företag i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I deras register finns nästan 65 000 unika namn och 55 000 unika e-postadresser som uppdateras regelbundet. De har namn och personlig e-postadress till mellan 7 och 15 titlar (VD, marknadschef, ekonomichef etc.) beroende på företagets storlek. De kan även tillhandahålla kontaktuppgifter för privatpersoner och beslutsfattare i offentlig sektor. DataDIA levererar endast information till företag med seriösa budskap som vänder sig till rätt målgrupp och de har strikta regler vid leverans av sina adresser.
 
Mer information
Vi kommer att berätta mer om DataDIA i ett kommande nummer av vårt nyhetsbrev. Men vill du ha mer information redan nu så kan du klicka här så kontaktar vi dig och berättar mer.
 


PRENUMERATION
på SamLogics program

Du kan nu prenumerera på våra program under 1 år. Här nedan visas två exempel:
  

MULTIMAILER

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-posttjänster
- Support & uppdateringar

Pris: 295 kr/månad
 
Läs mer här


SAMLOGIC SUBSCRIPTION

Detta ingår:
- MultiMailer / Pro
- CD-Menu Creator
- Visual Installer / Pro
- VB Super Library
- Nya program under 1 år
- Support & uppdateringar

Pris: 332 kr/månad
 
Läs mer här


ORDER

DEMOS
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer 2008.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.