Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2009-03

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 3/09 (1 april 2009)

INNEHÅLL

Förord
HTML eller text - vilket format är bäst för nyhetsbrev?
Tips: Länka till PDF-dokument i nyhetsbrev
Tips: Import av semikolonavgränsade e-postadresser
Många idrottsförbund och klubbar använder MultiMailer


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Här kommer årets tredje nummer av SamLogics nyhetsbrev och i detta nummer presenterar vi en artikel som beskriver för- och nackdelar med nyhetsbrev skapade i text- respektive HTML-format. Vi har också med två tips till MultiMailer, bl a ett tips som visar hur man skapar en länk till ett PDF-dokument i ett nyhetsbrev.

Många föreningar, tex idrottsklubbar, använder MultiMailer för att skicka ut information. Sist i nyhetsbrevet presenterar vi några sådana föreningar samt beskriver vad de använder programmet till.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


VILKET FORMAT ÄR BÄST FÖR NYHETSBREV?

Nyhetsbrev kan skickas ut antingen i formatet HTML eller som ren text. Frågan är vilket av dessa två format som du ska välja för dina nyhetsbrev? Det finns inget enkelt svar på denna fråga, båda formaten har sina för- och nackdelar. Innan du fattar beslut om vilket format du ska använda för ditt nyhetsbrev bör du väga dessa mot varandra.

 

Nyhetsbrev skapade i HTML

Om du skapar dina nyhetsbrev i formatet HTML har du möjlighet att använda dig av bilder, färger, olika teckensnitt, ramar, tabeller, lockande rubriker och även ljud. Du kan också lägga in klickbara Internetlänkar som leder läsarna vidare till en Internetsida, där de kan få mer detaljerad information om dina produkter och tjänster.

HTML-brev är mer lättlästa
Undersökningar visar att nyhetsbrev skapade i HTML har större läsfrekvens och det är inte så konstigt då HTML erbjuder stora möjligheter att utforma nyhetsbrev på ett tilltalande sätt. Utnyttjar du HTML-formatets stora möjligheter så blir dina nyhetsbrev mer lättlästa jämfört med brev skapade i rent textformat.

Nyhetsbrev i HTML kan förstärka företagets grafiska profil
En viktig fördel med HTML-brev är att företagets grafiska profil kan stärkas då du kan använda dig av samma bilder, företags-logotype, färger, teckensnitt mm som du använder dig av i din traditionella marknadsföring.

Nyhetsbrev som endast innehåller text
Nyhetsbrev som skrivs och skickas ut som ren text kan upplevas som rätt tråkiga, men de har den stora fördelen att de lättare når ända fram till mottagaren och att de alltid är läsbara i mottagarnas e-postprogram. Nyhetsbrev i HTML-formatet kan ibland bli stoppade av spamfilter eftersom de ibland kan misstas för spam medan rena textmail lättare går igenom sådana filter. HTML-nyhetsbrev har även den nackdelen att de inte alltid är läsbara i vissa e-postprogram samt att vissa användare stängt av visning av bilder i e-postklienten.

Läs hela artikeln här


TIPS: LÄNKA TILL PDF-DOKUMENT I NYHETSBREV

I SamLogic MultiMailer kan du infoga klickbara Internetlänkar till exempelvis Internetsidor, dokument, bilder och ljud. I det här tipset visar vi hur du kan lägga in en länk till ett PDF-dokument som finns på Internet:

Hur du skapar en klickbar Internetlänk till ett PDF-dokument  


TIPS: IMPORT AV SEMIKOLONAVGRÄNSADE E-POSTADRESSER

När man gör export från vissa program så lagras ibland e-postadresser i en enda lång rad där e-postadresserna är åtskilda med semikolon.För att kunna importera e-postadresser till MultiMailers mailing-lista så måste varje enskild e-postadress ligga på en egen rad. För att lösa detta kan du använda Microsoft Word för att konvertera semikolon-tecknen till radbrytningar. Tipset nedan visar hur du gör:
 1. Öppna filen med e-postadresser som är separerade med semikolon i Microsoft Word
 2. Välj menyalternativet Redigera - Ersätt. Dialogrutan Sök och Ersätt ska visas.
 3. Klicka på knappen Mer
 4. Skriv in ett semikolon (";") vid inmatningsfältet Sök efter
 5. Klicka på inmatningsfältet Ersätt med
 6. Klicka på knappen Special
 7. Välj alternativet Manuell radbrytning i listan som visas. (Teckenkombinationen "^l" ska synas i inmatningsfältet Ersätt med.)
 8. Klicka på knappen Ersätt alla.
Nu ska alla semikolon ha konverteras till radbrytningar. Därefter kan du spara ned Word-filen som en textfil och importera den till MultiMailer. Alternativt kan du markera alla e-postadresserna och kopiera dem till MultiMailers mailing-lista via Windows Urklipp. 


ANNONS


 
Klicka här för att få mer information

IDROTTSFÖRBUND OCH KLUBBAR ANVÄNDER MULTIMAILER

Oavsett om du är verksam i ett stort förbund eller i en liten lokal förening så finns det många användningsområden för ett e-postverktyg som SamLogic MultiMailer.

Här är några exempel på vad olika föreningar använder MultiMailer till:

 • Utskick av nyhetsbrev med aktuella nyheter
 • Uppdatering av medlemsmatriklar med aktuella kontaktuppgifter
 • Redovisning av resultat till tävlingsdeltagare
 • Utskick av personliga inbjudningar till tävlingar
 • Marknadsföring av föreningen för att hitta nya sponsorer
 • Göra VIP-inbjudningar till sponsorer
 • Utskick av årsredovisningar till medlemmar och sponsorer
Här nedan finns några exempel på idrottsklubbar och förbund som har köpt SamLogic MultiMailer:

Djurgården Hockey
Är den förening som vunnit flest svenska mästerskap (16 st) i ishockey. Klubben har även vunnit Europacupen i ishockey två gånger.

Helsingborgs IF
Är grundad 4 juni 1907 och har ca 3000 st medlemmar. Klubben har vunnit 6 st allsvenska guld, 4 SM-guld och 3 cupguld i fotboll.

Svenska Skidförbundet (SSF)
Är stiftat den 11 december 1908. Svenska Skidförbundet har ca 1600 st medlemsföreningar med över 180 000 st medlemmar över hela landet.

Göteborgs Friidrottsförbund
Består av 41 medlemsföreningar, varav 14 "arenaföreningar". GFIF arrangerar bl a GöteborgsVarvet, med ca 40 000 anmälda löpare.

Svenska Squashförbundet
Bildades 1965, och valdes 1969 in i Riksidrottsförbundet (RF). Förbundet har över 5000 st medlemmar verksamma i ca 50 klubbar.

Pool 2 Tusen - Idrott i Samverkan
Är en ekonomisk förening som ägs av 44 idrottsförbund (RF). Inom förbunden verkar 14 000 föreningar med 2,2 miljoner medlemmar.

         

Är du verksam i någon förening?
Om du tror att din förening skulle kunna ha nytta av MultiMailer så kontakta oss för information. Då får du veta de fördelaktiga villkor vi kan erbjuda föreningar och ideella organisationer.


MÅNADENS ERBJUDANDE
Gäller t o m 30 april

Du kan nu prenumerera på våra program löpande. Här nedan visas två exempel:
  

MULTIMAILER

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-posttjänster
- Support & uppdateringar

Pris: 295 kr/månad
 
Läs mer här


SAMLOGIC SUBSCRIPTION

Detta ingår:
- MultiMailer / Pro
- CD-Menu Creator
- Visual Installer / Pro
- VB Super Library
- Nya program under 1 år
- Support & uppdateringar

Pris: 332 kr/månad
 
Läs mer här


ORDER

DEMOS
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer 2008.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.