Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2010-01

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 1/10 (12 februari 2010)

INNEHÅLL

Förord
SamLogic Subscription 2010
Visual Installer och RegGuard kan samverka
Databas med svenska postnummer och orter
Tips: Hantera svenska postnummer i Visual Basic 2008
Ny version: Kopieringsskyddet SamLogic RegGuard 2010FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I årets första nummer av vårt nyhetsbrev så får du information om vårt nya prenumerationsavtal SamLogic Subscription 2010, där du får de senaste programversionerna av alla våra program och även alla nya program som vi släpper de närmaste 12 månaderna.

I detta nummer presenterar vi även kopieringsskyddet och registreringssystemet SamLogic RegGuard 2010 / Internet lite närmare. Sedan beskriver vi postnummerdatabasen och postnummerfunktionerna som ingår i verktyget VB Super Library 2010 samt har ett tips som visar hur dessa kan användas i Visual Basic 2008.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


SAMLOGIC SUBSCRIPTION 2010

SamLogic Subscription 2010 är ett 1 års prenumerationsavtal där du får samtliga nuvarande versioner av våra program plus alla program och uppgraderingar som kommer de följande 12 månaderna, fr o m beställningsdatumet. Detta innebär att du automatiskt får alla nya programversioner levererade via CD, när de släpps, och alltid har tillgång till de senaste versionerna via Internet.

SamLogic Subscription ger dig bl a följande fördelar:

• Alltid tillgång till de senaste versionerna av våra program
• Förtur vid support, både via telefon och e-post
• Möjlighet att påverka utvecklingen av programmen
• Mest fördelaktigt ekonomiskt, ger lägst pris per program

Följande program får du
Tecknar du en prenumeration så får du omedelbart tillgång till följande program:

CD-Menu Creator 2010 - Skapar menyer för CD, DVD, USB-minnen
Visual Installer 2010 - Installationsverktyg för program, dokument
MultiMailer 2008 R2 - Program för att skicka ut nyhetsbrev
VB Super Library 2010 - Tilläggsverktyg för Visual Basic
RegGuard 2010* - Kopieringsskydd & registreringshantering

*) Avtalet finns i två varianter, i SamLogic Subscription 2010 RG ingår även kopieringsskyddet SamLogic RegGuard.

Släpper vi helt nya program under prenumerationstiden så får du även tillgång till dessa utan extra kostnad. Alla uppgraderingar till ovanstående program levereras också utan extra kostnad.

För mer information, gå till denna sida.VISUAL INSTALLER OCH REGGUARD KAN SAMVERKA

  

Verktyget Visual Installer används för att skapa installationer av program och dokument och RegGuard används för att kopieringsskydda dessa. Bägge verktygen kan samverka så att kopieringsskyddade installationer kan skapas. På följande sida ser du hur smidigt denna samverkan kan vara:

Hur Visual Installer kan samverka med RegGuard
 


DATABAS MED SVENSKA POSTNUMMER OCH ORTER

I SamLogic VB Super Library 2010, tilläggsverktyget för Visual Basic, ingår en svensk postnummerdatabas och tillhörande funktioner som kan användas till databaser som innehåller svenska postnummer och ortnamn, t ex ett kundregister. Postnummer-databasen är mycket användbar i samband med registrering av kunddata. När du skrivit in ett postnummer i ett postnummerfält kan ortnamnet erhållas automatiskt i ortnamnsfältet. Detta snabbar upp vid registrering av kunddata samtidigt som risken för felstavningar av ortnamn nästan helt försvinner.

Om du använder registreringsformulär på Internet, t ex för nyhetsbrev, så är denna funktionalitet till stor hjälp eftersom informationen som användarna skickar in blir mer korrekt då. Det blir också enklare för användarna att fylla i formuläret eftersom postorten skrivs in automatiskt.

SamLogic VB Super Library 2010 innehåller många andra funktioner för att hantera inmatning av data till fält och du kan läsa mer om dessa i denna artikel, som vi hade med i ett tidigare nyhetsbrev:

Vikten av att samla in korrekt indata
 


TIPS: SVENSKA POSTNUMMER I VISUAL BASIC

I detta nummer har vi med ett tips för dig som programmerar i Visual Basic och använder Visual Studio. Tipset visar hur du från Visual Basic 2008 kan anropa funktioner i VB Super Library 2010 för att hantera svenska postnummer och postorter. Komplett källkod finns i tipset:

Hur du använder postnummerfunktionerna i Visual Basic 2008
 


ANNONS


 
Mer information finns på denna sida


NY VERSION: KOPIERINGSSKYDDET SAMLOGIC REGGUARD 2010

En ny version av kopieringsskyddet SamLogic RegGuard har nu släppts. I den nya versionen, som heter SamLogic RegGuard 2010 / Internet, har stöd för Windows 7 och 64-bitars Windows införts. Dessutom har registreringsprocessen förenklats och stödet för webbläsaren Firefox, som alltfler använder, har utökats. Mer utförlig information om nyheterna kommer i nästa nummer av vårt nyhetsbrev.

SamLogic RegGuard 2010 / Internet
SamLogic RegGuard 2010 / Internet är ett verktyg som kan användas till att kopieringsskydda program och dokument men även för att hantera registreringar av dina användare. Med verktyget kan du även skapa utvärderingsversioner av dina program, som lätt kan omvandlas till en skarp version genom att ange en licensnyckel. Här nedan listas några av verktygets egenskaper upp:

• Kan kopieringsskydda program och dokument
• Kan registrera dina kunder automatiskt via Internet
• Kan hantera prenumerationer av program
• Kan skapa
tidsbegränsade utvärderingsexemplar av program
• Kan användas i hela världen, hanterar olika språk
• Kan skapa personliga licensnycklar som knyts till specifika användare


Installationsverktyget SamLogic Visual Installer 2010 ingår
I en licens av SamLogic RegGuard 2010 / Internet ingår även en licens av installationsverktyget SamLogic Visual Installer 2010 / Professional. Genom att använda dessa verktyg tillsammans kan du lösa distributionen och skyddet av dina program och dokument på ett effektivt och säkert sätt. För exempel på hur denna samverkan kan se ut, se artikeln Visual Installer och RegGuard kan samverka ovan.

Med eller utan programmering
Vare sig du programmerar eller inte så kan SamLogic RegGuard 2010 / Internet användas. Ett API och en komponent följer med som är lätt att implementera i din programkod. Men om du inte programmerar så kan Visual Installer-editorn användas för att skapa ett fullgott skydd för dina program och dokument.Mer information
Mer information om hur du kan kopieringsskydda dina program och dokument med SamLogic RegGuard 2010 / Internet kan du läsa på produktsidan för SamLogic RegGuard.


MÅNADENS ERBJUDANDE!
Gäller t o m 28 februari

Prenumerera på våra program så har du alltid tillgång till de senaste programversionerna till det billigaste priset. Två exempel:
 

MULTIMAILER

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-posttjänster
- Support & uppdateringar

Pris: 295 kr/månad
 
Läs mer här


SAMLOGIC SUBSCRIPTION

Detta ingår:
- MultiMailer / Pro
- CD-Menu Creator
- Visual Installer / Pro
- VB Super Library
- Nya program under 1 år
- Support & uppdateringar

Pris: 332 kr/månad
 
Läs mer här


ORDER

DEMOS
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
 

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer 2008.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.