Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2010-05

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 5/10 (30 augusti 2010)

INNEHÅLL

Förord
21 fördelar med nyhetsbrev
Tips: Hur du aktiverar hantering av avprenumerationer
Tips: Hur du infogar en avprenumerationslänk i ett nyhetsbrev
MultiMailer kan samverka med Internetformulär


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I det femte numret av SamLogics nyhetsbrev så har vi med en länk till en längre artikel som beskriver fördelarna med att skicka ut nyhetsbrev. Artikeln finns som ett PDF-dokument och kan skrivas ut om du vill.

Vi har också med två tips, där det första visar hur du aktiverar hanteringen av avprenumerationer i MultiMailer och det andra hur du infogar en avprenumerationslänk i ett nyhetsbrev som kopplas till ett formulär på Internet.  

Sist i nyhetsbrevet kan du läsa mer om hur MultiMailer kan samverka med Internetformulär för att hantera prenumerationer, avprenumerationer och byte av e-postadresser.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


21 FÖRDELAR MED NYHETSBREV

Alla företag, föreningar och organisationer kan ha stor nytta av att skicka ut nyhetsbrev. I den här artikeln beskriver vi några av de viktigaste fördelarna med att skicka ut nyhetsbrev via e-post. Vi hoppas på detta sätt inspirera de som inte har ett nyhetsbrev att starta ett och de som redan har ett att hitta nya användningsområden.

Läs artikeln här:

Skicka nyhetsbrev via e-post (21 fördelar)


TIPS: AKTIVERA HANTERING AV AVPRENUMERATIONER

MultiMailer kan läsa in prenumerationer, avprenumerationer och anmälan om byte av e-postadress automatiskt, både från ett e-postkonto och från Microsoft Outlook. I tipset nedan visar vi hur du gör för att aktivera hantering av avprenumerationer (avregistreringar) som läses in via ett e-postkonto.

Så här gör du:

1. Starta MultiMailer.
2. Om snabbstartsrutan öppnas, klicka på länken Starta inställningsguide. Välj annars menyalternativet Inställningar-Fler inställningar-Inställningsguide.
3. Markera alternativet Konfigurera inställningar för Avprenumerationer i dialogrutan som visas och klicka på Nästa.4. Markera alternativet Läs dessa e-mail direkt från en e-postserver (POP3-server) och klicka på Nästa.
5. Ange användarnamn och lösenord för det e-postkonto som ska ta emot avprenumerationerna.
6. Ange domännamnet på den e-postserver som hanterar inkommande e-post i inmatningsfältet POP3-server. Klicka på Nästa.
7. Ange den e-postadress som avprenumerationerna ska skickas till. Denna e-postadress är kopplat till e-postkontot som du angav i punkt 5. Klicka på Nästa.8. Steget Ämnesrad visas nu. MultiMailer kan identifiera en avprenumeration genom att undersöka ämnesraden. Ämnesrader som börjar med UNSUBSCRIBE eller UNREGISTER läses in idag, men vill du använda ett annat nyckelord kan du ange det här.
9. Klicka på Nästa och sedan på Slutför för att stänga guiden.

Om du vill göra flera inställningar, t ex bestämma om registreringarna ska raderas från e-postkontot, så väljer du menyalternativet Inställningar-Fler inställningar-Inställningar-Registreringar och klickar på knappen Fler.


TIPS: INFOGA EN AVPRENUMERATIONSLÄNK

I detta tips visar vi hur du i MultiMailer infogar en avprenumerationslänk i ett nyhetsbrev. När mottagaren klickar på avprenumerationslänken så öppnas ett formulär på Internet där nyhetsbrevsmottagaren kan ange sin e-postadress för att avsluta sin nyhetsbrevsprenumeration:

Hur du infogar en avprenumerationslänk


ANNONSER


 
Mer information om SoftPowers nyhetsbrevsmallar


 
Mer information om DataDias kampanjerbjudande


MULTIMAILER KAN SAMVERKA MED INTERNETFORMULÄR

SamLogic MultiMailer kan samverka med tre olika typer av registreringsformulär på Internet. Via dessa formulär kan dina kunder teckna en prenumeration på ett nyhetsbrev, byta e-postadress eller göra en avprenumeration. Dessa formulär kan användas som de är eller så kan du integrera formulären med din egen hemsida.

Varför ska du använda Internetformulär
Att skicka ut nyhetsbrev är ett mycket effektivt och billigt sätt att nå ut med information till dina kunder. Det är därför viktigt att du gör det så enkelt som möjligt för dina kunder att börja prenumerera på dina nyhetsbrev. På din hemsida bör du därför ha tydlig information om hur en besökare anmäler sig till din mailing-lista och ett formulär är ett effektivt sätt att låta intresserade skriva in sin e-postadress. 

Folk måste kunna avregistrera sig enkelt också
Lika viktigt som att det ska vara enkelt att bli prenumerant på ett nyhetsbrev ska det vara enkelt att avsluta en prenumeration. Därför är det viktigt att läsaren alltid vet hur han ska bära sig åt om han inte längre vill ha nyhetsbrevet. Och enligt marknadsföringslagen är det dessutom förbjudet att inte ha med en avprenumerationsmöjlighet om mottagaren är en privatperson eller enskild firma. I själva nyhetsbrevet bör det alltid finnas med information om hur läsaren går ur en mailing-lista, samt en länk som han/hon kan klicka på för att avsluta prenumerationen.

Tänk på att folk byter e-postadresser ofta
Till skillnad från vanliga "fysiska" adresser så byter folk e-postadress ganska ofta. En orsak är att e-postadresser som använts ett tag kan få väldigt mycket skräppost (spam). Och Internet är dessutom full av gratistjänster för e-post (gmail, hotmail osv) så ett byte är i många fall väldigt lätt att göra.

MultiMailers Internetformulär
Har du idag egna Internetformulär för prenumerationer, avprenumerationer och adressbyte så kan du få dessa att samverka med MultiMailer relativt enkelt. Saknar du sådana formulär på din hemsida så kan du istället använda våra registreringsformulär för dessa ändamål. Formulären är enkla att integrera med din befintliga hemsida (se tips). Du kan även lägga in länkar till dessa formulär i dina nyhetsbrev. I tipset högre upp i brevet beskrevs hur en avprenumerationslänk som samverkar med ett MultiMailer-formulär infogas i ett nyhetsbrev.
 
 
 
Kundanpassade formulär
Vi hjälper även till att ta fram kundanpassade formulär som skräddarsys efter enskilda kunders önskemål. För att få ett sådant skräddarsytt registreringsformulär krävs ett konto hos oss. För mer information om kundanpassade formulär så kontakta oss.

Mer detaljerad information om MultiMailer-formulären kan du läsa i MultiMailers hjälpdokumentation, i sektionen:
Hantering av prenumerationer och avprenumerationerPRENUMERERA PÅ SAMLOGIC MULTIMAILER

Genom att prenumerera på MultiMailer så kan du dela upp kostnaden månadsvis. Två prisförslag: 

MULTIMAILER
(utan e-postserver)

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-posttjänster
- Support & uppdateringar

Pris: 295 kr/månad

Läs mer här
 

MULTIMAILER
(med e-postserver)

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-postjänster
- Support & uppdateringar
- MultiMailer e-postserver

Pris från: 394 kr/månad

Läs mer här


ORDER

DEMOS
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
  

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer 2008.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.