Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2010-07

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 7/10 (30 september 2010)

INNEHÅLL

Förord
Sänk spampoängen på dina nyhetsbrev
Varför fastnar dina nyhetsbrev i skräppostfilter?
Testa om dina nyhetsbrev fastnar i skräppostfilter
Rätt e-postserver minskar risken att nyhetsbrev fastnar


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I nr 7 av SamLogics nyhetsbrev så tar vi upp problemet med varför seriösa nyhetsbrev fastnar i skräppostfilter och hur man gör för att minska risken för detta.

I den första artikeln får du 15 praktiska tips som beskriver vad du ska tänka på för att minska risken att dina nyhetsbrev får onödiga spampoäng och därmed riskerar att fastna i skräppostfilter. Artikeln finns som ett utskriftsvänligt PDF-dokument. I den andra relaterade artikeln kan du läsa om hur ett skräppostfilter fungerar och hur du gör för att undvika att dina nyhetsbrev fastnar i dem av misstag och i den tredje artikeln beskriver vi en tjänst som hjälper dig att testa om dina nyhetsbrev fastnar i olika skräppostfilter.

Sist i nyhetsbrevet kan du läsa om SamLogic MultiMailer e-postserver, en tjänst som ser till att du kan utföra stabila och säkra e-postutskick samtidigt som risken för att dina nyhetsbrev fastnar i skräppostfilter minskar.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


SÄNK SPAMPOÄNGEN PÅ DINA NYHETSBREV

När det gäller användandet av program och filter för att minska mängden skräppost så är det ett mynt som tyvärr har två sidor. Givetvis är det bra att så mycket skräppost som möjligt tas bort automatiskt eftersom det kostar både tid och pengar att radera dessa manuellt. Men de som skickar ut skräppost blir allt mer sofistikerade i sina metoder för att komma förbi skräppost-filtren. I takt med detta så blir antispam-programmen och antispamfiltren allt "tuffare" i sin bedömning av vad de klassar som skräppost.
 
Eftersom bedömningen är maskinell så ökar även risken för att seriösa nyhetsbrev tolkas som skräppost av misstag. För att minska den risken så har vi tagit fram en artikel med 15 tips som ger dig råd om vad du ska tänka på när du tar fram nyhetsbrev som ska ge så lite spampoäng som möjligt:

15 tips om hur du ger dina nyhetsbrev lägre spam-poäng


VARFÖR FASTNAR DINA NYHETSBREV I SPAMFILTER?

Undersökningar visar att i genomsnitt 10-20% av alla nyhetsbrev försvinner i cyberrymden av olika skäl, varav de flesta fastnar i skräppostfilter. Det är inte bara e-post från oseriösa spammare som fastnar i skräppostfiltren utan även nyhetsbrev från seriösa e-postmarknadsförare, som skickar till folk som verkligen vill ha nyhetsbreven, fastnar i dessa filter av misstag.

Detta är ett problem som det tyvärr inte finns en enkel lösning på. Det enda sättet att minska risken att fastna i ett skräppostfilter är att förstå hur de fungerar. Generellt sett så tittar skräppostfilter på en lång lista med kriterier för att bedöma om dina nyhetsbrev är skräppost eller inte. För varje träff i kriterielistan så får ditt nyhetsbrev lite straffpoäng (spampoäng). Om spampoängen för ditt nyhetsbrev överskrider en viss gräns så kommer det att fastna i ett filter och aldrig nå mottagarens inkorg.

Du kan läsa hela artikeln om skräppostfilter här:

Så fungerar ett skräppostfilter


TESTA OM DINA NYHETSBREV FASTNAR I SKRÄPPOSTFILTER

Innan du skickar ut ett nyhetsbrev kan det vara bra att kontrollera hur skräppostfilter reagerar på ditt nyhetsbrev. Att själv försöka testa mot alla typer av skräppostfilter som finns är inte praktiskt genomförbart. En lösning på detta problem är att använda en tjänst för detta, exempelvis Litmus. Med den här tjänsten kan du testa om dina nyhetsbrev fastnar i olika skräppostfilter. Tester görs mot de vanligaste skräppostfiltren som dina slutkunder använder samt mot mer avancerade system som används av Internetoperatörer, större företag och myndigheter.

Om ditt nyhetsbrev fastnar i något skräppostfilter så får du detaljerad information om varför det fastnar så att du kan modifiera nyhetsbrevet.Ditt nyhetsbrev kan bl a testas mot nedanstående skräppostfilter:

Skräppostfilter hos slutkunden
- Apple Mail 3
- Apple Mail 4
- Outlook 2003
- Outlook 2007
- Outlook 2010

Serverbaserade skräppostfilter
- AOL Mail
- Barracuda
- Brightmail
- Gmail
- Hotmail
- MessageLabs
- Postini
- SpamAssassin
- Yahoo! Mail
- Yahoo! SpamGuard Plus

I nästa version av SamLogic MultiMailer så kommer det att finnas stöd att testa nyhetsbrev mot olika skräppostfilter direkt från programmet. Mer information om denna tjänst kan du läsa på:

Litmus hemsida


ANNONSER


 
Mer information om SoftPowers nyhetsbrevsmallar


 
Mer information om DataDias kampanjerbjudande


RÄTT SERVER MINSKAR RISKEN ATT NYHETSBREV FASTNAR

Problemet med skräppost har gjort att alltfler webbhotell och Internetoperatörer infört gränser för hur många e-postmeddelanden man får skicka ut per tidsenhet. Dessa gränser har med tiden sänkts vilket ställer till med problem för företag och föreningar som skickar ut seriösa nyhetsbrev i större upplagor.

För att lösa detta problem så kan du använda en fristående SMTP-server, exempelvis vår tjänst SamLogic MultiMailer E-postserver. Denna tjänst ger dig många fördelar:
 
- Flexibla utskicksgränser. Du bestämmer själv hur många nyhetsbrev du vill skicka ut per månad vilket gör att du inte behöver vara orolig för att dina e-postutskick ska stoppas eller bli försenade.
 - Mindre risk att spamklassas. E-postservern som används är godkänd av databaserna för svartlistning.
- Oberoende av SMTP-server. Genom att använda en extern SMTP-server så kan du göra e-postutskick från valfri dator.
 - Lätt att installera. Allt sköts automatiskt under installationen och tar mindre än 2 minuter.
- Mycket prisvärt. Exempelvis 3000 st nyhetsbrev / månad kostar endast 99 kr/månad.

Mer information om denna tjänst hittar du på denna sida:
 
SamLogic MultiMailer E-postserver
 


PRENUMERERA PÅ SAMLOGIC MULTIMAILER

Genom att prenumerera på MultiMailer så kan du dela upp kostnaden månadsvis. Två prisförslag: 

MULTIMAILER
(utan e-postserver)

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-posttjänster
- Support & uppdateringar

Pris: 295 kr/månad

Läs mer här
 

MULTIMAILER
(med e-postserver)

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-postjänster
- Support & uppdateringar
- MultiMailer e-postserver

Pris från: 394 kr/månad

Läs mer här


ORDER

DEMOS
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
  

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer 2008.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.