Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2011-07

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 7/11

INNEHÅLL

Förord
Statistik och analys av e-postutskick
Hur du aktiverar MultiMailers statistiktjänst
Hur du uppdaterar statistikdata i MultiMailer
Fler tips om statistikfunktionerna i MultiMailer
Prova MultiMailers nya statistiktjänst kostnadsfritt i 6 månader


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I detta nummer av SamLogics nyhetsbrev så presenterar vi de nya statistikfunktionerna som infördes i SamLogic MultiMailer 2011. Vi har också med några tips som visar hur du hanterar statistiken i MultiMailer. Bl a visar vi hur du aktiverar och uppdaterar statistiken.

Just nu kan du prova MultiMailers statistikfunktioner kostnadsfritt under 6 månader (året ut). Längst ned i detta nyhetsbrev så informerar vi om hur du skaffar ett sådant gratis konto.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


STATISTIK OCH ANALYS AV E-POSTUTSKICK

Det är viktigt att kunna analysera sina e-postutskick om man vill nå framgång med sina e-postkampanjer. För att kunna analysera e-postutskick måste man ha statistik över hur utskicken gått. I MultiMailer 2011 / Professional införde vi nya kraftfulla statistikfunktioner som bl a kan användas för att mäta hur många som öppnat dina nyhetsbrev, se vem som öppnat dina nyhetsbrev samt möjlighet att jämföra e-postutskick med varandra och se trender. Här nedan förklarar vi de nya funktionerna lite närmare.

Hur många har öppnat dina nyhetsbrev?
I MultiMailer 2011 / Professional kan du se hur många som öppnat dina nyhetsbrev. Du kan se detta antingen numeriskt i en tabell eller i form av överskådliga diagram.Vem har öppnat dina nyhetsbrev?
Du kan också se vilka kontakter som öppnat dina nyhetsbrev efter att du genomfört ett utskick. I programmets mailing-lista så markeras de kontakter som öppnat nyhetsbrevet med en speciell Öppnad-symbol. Det är lätt att göra operationer på de kontakter som öppnat ett nyhetsbrev om du exempelvis vill följa upp ett utskick på något sätt.

Hur ser trenden ut?
Du kan i MultiMailer 2011 / Professional jämföra e-postutskick med varandra och se hur trenden är, tex: ökar antal öppnade nyhetsbrev per e-postutskick eller minskar de? Om du testar olika ämnesrader så är detta även ett bra sätt att se hur olika ämnesrader påverkar andelen öppnade nyhetsbrev.

Olika typer av diagram
Statistiken kan redovisas i olika typer av diagram. Olika diagramtyper passar bäst för olika ändamål och du kan snabbt och enkelt skifta mellan dessa i MultiMailer.

Mer information
Du kan läsa mer om de nya statistikfunktionerna i MultiMailer 2011 på denna Internetsida:
 
Statistik och analys av dina e-postutskick


HUR DU AKTIVERAR MULTIMAILERS STATISTIKTJÄNST

Innan du kan använda MultiMailers statistiktjänst måste funktionen aktiveras i programmet. Det gör du genom att skaffa ett konto hos oss och sedan ange kontonamnet (som vi skickar till dig) i MultiMailer enligt nedanstående instruktioner:

1. Starta MultiMailer.
2. Välj menyalternativet Inställningar - Alternativ.
3. Klicka på fliken Statistik.
4. Markera alternativet Använd avancerad statistik
.
5. Klicka på knappen Konto och skriv in ditt kontonamn i inmatningsrutan i dialogrutan som visas.


6. Stäng dialogrutorna.


Efter att du angett ditt kontonamn och stängt dialogrutorna Konto för avancerad statistik och Alternativ så kommer fliken Statistik i programmets huvudfönster att förändras. Bl a kommer en meny som heter Statistik att adderas till menyområdet överst och en knapprad kommer att synas ovanför flikområdet. Även den lokala menyn som öppnas via höger musklick kommer att ha fått några extra menyrader, som används för att komma åt de nya statistikfunktionerna.

Information om hur du skaffar ett konto för statistikfunktionerna finns beskrivet längst ned i detta nyhetsbrev.


HUR DU UPPDATERAR STATISTIKDATA I MULTIMAILER

Information om antal öppnade nyhetsbrev och annan statistikdata lagras på vår Internetserver. För att se denna information i MultiMailer måste programmet synkroniseras med informationen på servern. Det är enkelt att göra och kan göra antingen manuellt eller så kan detta ske automatiskt när MultiMailer startar. För att göra detta manuellt kan du göra på ett av följande tre sätt:

Öppna fliken Statistik och antingen:
 
- klicka på knappen Uppdatera i knappraden:
 

 
- välj menyalternativet Statistik - Uppdatera statistik
 
- tryck ned tangenten F5


Du kan också låta MultiMailer ladda ned statistiken automatiskt när programmet startar. Det kan du göra genom att aktivera hanteringen av automatiska funktioner via menyalternativet Inställningar - Fler inställningar - Automatiska funktioner. I den dialogruta som öppnas kan du aktivera automatisk hämtning av statistikdata genom att markera alternativet Ladda ned avancerad statistik automatiskt när programmet startar.


FLER TIPS OM STATISTIKFUNKTIONERNA I MULTIMAILER

På MultiMailers tipssidor finns fler tips som visar hur statistik-funktionerna i MultiMailer används. Bl a finns följande tre tips:

Hur du ser antal kontakter som öppnat ett nyhetsbrev
Hur du ser vilka kontakter som öppnat ett nyhetsbrev
Hur du jämför olika e-postutskick med varandra


ANNONSER


 
Mer information om DataDias kampanjerbjudande


PROVA NYA STATISTIKTJÄNSTEN KOSTNADSFRITT I 6 MÅNADER

Du kan nu prova den nya statistiktjänsten till MultiMailer 2011 / Professional helt kostnadsfritt under 6 månader! Använder du MultiMailer 2011 / Professional redan idag så ska du ha fått e-mail i dagarna med ett kontonamn som du ska ange i programmet för att aktivera statistiktjänsten. Om du använder MultiMailer 2011 / Professional men inte fått detta e-mail så kan du skicka ett e-mail till support@samlogic.com så skickar vi dig ett kontonamn.

Om du har en äldre version av MultiMailer så kan du uppgradera till MultiMailer 2011 / Professional för ett förmånligt pris och sedan använda statistiktjänsten kostnadsfritt under 6 månader. Du kan läsa mer på nedanstående Internetsida:
 
MultiMailer 2011 + 6 månader statistiktjänst

 
Du kan också ladda ned en utvärderingsversion (demo) av MultiMailer 2011 / Professional där statistikfunktionerna fungerar fullt ut under en månad. Allt är färdigkonfigurerat för omedelbar användning:
 
Ladda ned och testa MultiMailer 2011 + statistiktjänst 1 månad


2 ERBJUDANDEN OM UPPGRADERING

Uppgradera till MultiMailer 2011 / Standard eller MultiMailer 2011 / Professional (inkl. statistik-tjänster) till specialpris.

MULTIMAILER 2011
STANDARD

Detta ingår:
- MultiMailer 2011 / Std
- Support & uppdateringar

Pris: 1490 kr (värde 2780 kr)

Läs mer här
 

MULTIMAILER 2011 PROFESSIONAL

Detta ingår:
- MultiMailer 2011 / Pro
- MultiMailers statistiktjänst
- Support & uppdateringar

Pris: 1990 kr (värde 4374 kr)

Läs mer här

 
 
ORDER

DEMOS
 
 
Se även:
Blogg - SamLogic
Twitter - SamLogic

 

SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
  

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.