Så här skapar du ett e-julkort med MultiMailers e-vykortsguide
  


  
I detta tips visar vi steg för steg hur du skapar ett personligt e-julkort med hjälp av e-vykortsguiden i MultiMailer.
  
Här nedan beskriver vi steg för steg hur du använder e-vykortsguiden i e-postverktyget MultiMailer för att skapa ett e-julkort. E-julkortet kan du sedan skicka ut till kontakterna i din e-postlista. Varje mottagare kommer att få en personligt anpassad text.
  


1. Start
Ett e-julkort skapas genom att använda e-vykortsguiden i MultiMailer. Du startar den genom att först välja menyalternativet Arkiv - Nytt - Nyhetsbrev i MultiMailer:
  2. Starta e-vykortsguiden
Därefter markerar du alternativet E-vykortsguide i dialogrutan Nytt nyhetsbrev som visas. Klicka sedan på knappen Nästa för att fortsätta.


     

3. Välj grundmall
Vi inleder med att välja en grundmall för e-julkortet. Vi ska välja mall nummer 1. Markera alternativet Mall 1 och klicka sedan på Nästa för att fortsätta.


     

4. Välj julkortsbild
Nu ska vi välja en bild till e-julkortet. I vårt exempel så väljer vi en bildfil med filnamnet child.jpg från mappen E-vykort\Jul. Denna bild följer med MultiMailer och kan användas till e-julkort. Du klickar på knappen "..." (nere till höger i dialogrutan) för att bläddra efter en bildfil.


  
När du valt en bildfil klickar du på knappen Nästa för att fortsätta.
   

5. Skriv in text
I detta steg i e-vykortsguiden skriver du in eller godkänner förslagen text. Denna text visas inledningsvis i vykortet, men kan ändras och kompletteras efteråt. I vårt exempel ska vi använda oss av nedanstående texter. Tryck på Nästa när du är klar.


  


6. Välj färger
Här väljer du färger till e-julkortet. Du kan välja färg för ramar och bakgrund. Vi ska använda oss av färgen mörkröd för alla tre objekt. Klicka på knappen Välj färg för att välja färg.Välj mörkröd:När du valt färger till ramar och bakgrund klickar du på Nästa för att fortsätta.
  


7. Teckensnitt
Nu är det dags att välja ett teckensnitt till den text som ska visas i vykortet. I detta exempel ska vi använda oss av teckensnittet Verdana. Välj Verdana om det inte redan är valt vid Teckensnitt.


  
Vid ramen Teckenfärg väljer du en färg för texten. Tryck på knappen Välj färg för att välja en färg. Välj vit färg ur färgpaletten som visas. Vi får då vit textfärg på röd bakgrund.
   


8. Skapa
När du valt teckensnitt och teckenfärg trycker du på knappen Skapa för att skapa e-julkortet. Resultatet ska se ut enligt nedan:

 
  
Nu kan du redigera de texter som finns i vykortet samt komplettera med egna texter.
   


9. Avregistreringslänk
Om du är ett företag som skickar ut ett e-julkort till dina kunder så kan du även lägga in en avregistreringslänk och avregistreringsinformation i e-julkortet. Öppna denna sida för att läsa hur du gör.


   


10. Nu är e-julkortet färdig att skickas ut!
Nu är e-julkortet färdig att skickas ut. Du skickar ut det på samma sätt som du skickar ut ett vanligt nyhetsbrev.
    

  
<< Tillbaka
  
 

 

SamLogic