Skapa ett nyhetsbrev med MultiMailers nyhetsbrevsguide
  


  
I detta tips visar vi steg för steg hur du skapar ett personligt nyhetsbrev med hjälp av nyhetsbrevsguiden i MultiMailer.
  
Här nedan (och på följande sida) beskriver vi steg för steg hur du skapar ett enkelt nyhetsbrev med hjälp av nyhetsbrevsguiden som ingår i e-postverktyget MultiMailer. Nyhetsbrevet kan du sedan skicka ut till kontakterna i din e-postlista. Varje mottagare kommer att få en personligt anpassad text.
  


1. Start
Ett nyhetsbrev skapas genom att använda nyhetsbrevsguiden i MultiMailer. Du startar den genom att först välja menyalternativet Arkiv - Nytt - Nyhetsbrev i MultiMailer:
  2. Starta nyhetsbrevsguiden
Därefter markerar du alternativet Nyhetsbrevsguide i dialogrutan Nytt nyhetsbrev som visas. Klicka sedan på knappen Nästa för att fortsätta.3. Välj nyhetsbrevsmall
En guide för att skapa ett nyhetsbrev har nu startats. I guidens första steg väljer du vilken nyhetsbrevsmall du vill bygga på. I vårt fall ska vi välja mall nr 5 med en kolumn. Markera Mall 5 och klicka sedan på Nästa.4. Extra avsnitt vid huvudkolumn
Här kan du välja att lägga till extra avsnitt (med titlar och linjebrytningar) till dokumentets huvudkolumn. I vårt fall väljer vi att infoga två extra avsnitt till huvudkolumnen genom att markera alternativet Infoga extra avsnitt (med linjer mm). Antal: och sedan välja 2. Klicka sedan på Nästa för att fortsätta.5. Välj färger
Nu ska du välja färger till nyhetsbrevet. Du kan välja färger för ramar och bakgrund.- Ramfärg
Ramfärgen ska vara ljusgrå. Klicka på Välj färg och välj sedan en ljusgrå färg. Klicka på OK.- Bakgrundsfärg (inom ramar)
Bakgrundsfärgen inom ramarna ska vara vit. Klicka på Välj färg och välj sedan en vit färg. Klicka på OK.- Bakgrundsfärg (utanför ramar)
Man kan ha en annan bakgrundsfärg utanför ramarna än innanför. I detta exempel använder vi samma färg som ramfärgen. Kllicka på Välj färg och sedan på alternativet En solid färg. Kllicka på Välj färg och välj samma ljusgrå färg som du valt i stycket för ramfärg. Klicka på OK för att välja färgen. Bekräfta den valda bakgrundsfärgen genom att klicka på OK.Nu har du valt bakgrunds- och ramfärg till nyhetsbrevet. Klicka på knappen Nästa för att fortsätta.
     


6. Egenskaper: Bredd, teckensnitt och teckenfärg
Nu ska du välja bredd, teckensnitt och teckenfärg till nyhetsbrevet.
  
Välj "700" som bredd ur kombinationsrutan Bredd. Om det inte redan står "Verdana" så väljer du "Verdana" som teckensnitt ur kombinationsrutan Teckensnitt. Därefter väljer du en teckenfärg genom att trycka på knappen Välj färg. Där ska du välja mörkgrå.


 
I detta steg (vid alternativet Dölj ramlinjer) kan du även välja om ramlinjer ska visas eller inte. I detta fall låter vi ramlinjer vara synliga. Vi centrerar dokumentet igenom att välja alternativet Centrera dokument. Klicka sedan på Nästa för att fortsätta.

Tipset fortsätter på denna sida.
    

  
<< Tillbaka    Sidan 2 >>
  
Sidan 2 >>

 

SamLogic