SamLogic Visual Installer - utvecklingsmiljön

 

I SamLogic Visual Installer skapar du dina installationsprogram helt visuellt utan någon som helst programmering. Att bygga ett komplett installationsprogram går därför mycket snabbt. Vi var bland dom första i världen med att införa en helt visuell utvecklingsmiljö för att skapa installationer och vi har fortsatt på samma linje sedan dess.

     
 
     
Huvudfönstret består av 6 st flikar där större delen av arbetet att skapa ett installationsprogram utförs. I programmets första flik skapar du en lista på de filer som ska installeras och anger deras destinationskataloger och andra egenskaper (läs mer här). I programmets andra flik kan du skapa en grafisk installationsskärm (bakgrundsskärm) som bl a kan innehålla bilder, texter, procentmätare mm. Användande av en installationsskärm är frivilligt; du kan även skapa en installation som enbart består av dialogrutor som visas i en följd som i en guide.
     
I programmets tredje flik markerar du de dialogrutor som ska visas under installationen samt anger egenskaper, texter och bilder för dem. Många färdiga bilder för dialogrutor medföljer så du kan snabbt och enkelt skapa dialogrutor med ett professionellt utseende. Övriga flikar används för att lägga till nycklar och värden till Registry (registerdatabasen i Windows), lägga till rader till INI-filer och för att gruppera filer i filkomponenter, om du vill använda sådana.

Innan du skapar en installationsuppsättning kan du simulera en installation för att se att allt är korrekt. Under en simulering visas dialogrutor, grafik, text, mätare som under en riktig installation men inga filer kopieras.

Alla inställningar du gjort för en installationsuppsättning sparar du i projektfiler. I Professional-versionen av Visual Installer ingår en projekthanterare för att bättre organisera dina projektfiler. Projekthanteraren är användbar om du har ett stort antal projektfiler eller om du har flera versioner av samma projekt.
 
Mer information
 
Fler detaljer om Visual Installer
Användarhandbok för Visual Installer (PDF)
  
   
   

 

SamLogic