Artiklar (om marknadsföring, teknik mm)


På denna sida hittar du länkar till artiklar som direkt eller indirekt berör våra program. Artiklarna är både skrivna av oss själva och av andra författare. Artiklarna går genom tekniska detaljer, ger tips om marknadsföring samt visar några tillämpningar av våra program. Huvuddelen av artiklarna är på svenska, men några är på engelska.
  
 
SamLogic MultiMailer (marknadsföring / design)
 
Alla företag, föreningar och organisationer kan ha stor nytta av att skicka ut nyhetsbrev till sina kontakter. I denna artikel beskriver vi några användningsområden och fördelar med att skapa och skicka nyhetsbrev via e-post:
 
21 fördelar med att skicka nyhetsbrev via e-post

Att läsa texter på datorskärmen skiljer sig från att läsa tryckt text. Följande artikel ger dig tips på vad du ska tänka på när du skriver texter för e-postbrev:
 
11 tips som gör dina e-postbrev mer lättlästa
 
Att använda e-post för att sälja och marknadsföra produkter kan vara mycket effektivt. Följande artikel ger dig några viktiga grundtips för hur du ska planera och skapa goda förutsättningar för lyckade försäljningskampanjer via e-post:
 
Effektiv marknadsföring med e-post
 
Följande artikel går igenom vad du bör tänka på när du ska utforma e-brev som ska sälja och marknadsföra dina produkter eller tjänster:
 
Skapa nyhetsbrev som ökar din försäljning
 
Ett stort problem när man gör e-postutskick är att många e-postmeddelanden "studsar" tillbaka i form av felreturer. Följande artikel ger dig några tips om hur du kan minska antal studsar och hur hanterar dessa på bästa möjliga sätt:
 
11 tips som minskar antal studsar vid utskick av nyhetsbrev
 
Följande två artiklar ger värdefulla tips som minskar risken för att legitima nyhetsbrev fastnar i skräppostfilter:
 
Så fungerar skräppostfilter (och hur du undviker att dina nyhetsbrev fastnar i dem av misstag)
15 tips om hur du ger dina nyhetsbrev lägre spam-poäng
 
Nyhetsbrev
kan skickas ut antingen i formatet HTML eller text. Men vilket format ska man egentligen välja till sina nyhetsbrev? Denna artikel går igenom för- och nackdelarna med de två olika formaten:
 
HTML-format eller textformat, vilket är bäst för nyhetsbrev?
 
Många läser sin e-post, inklusive nyhetsbrev, i Outlook.com, Gmail eller Yahoo!. Om du har många kontakter som använder dessa webbaserade e-postklienter så bör du läsa denna artikel som ger dig tips om hur du bör utforma dina nyhetsbrev och vilka åtgärder du kan göra för att se till att breven verkligen kommer fram till mottagarens inkorg:
 
Att skicka nyhetsbrev / e-post till Outlook.com, Gmail och Yahoo!
 
Denna artikel går igenom vad man bör tänka på när man utformar nyhetsbrev som ska se bra ut i mobiltelefoner med e-postmöjligheter och smarttelefoner:
 
Mobil e-post - att skapa nyhetsbrev för en mobiltelefon och Smartphone
 
Idag är det lätt att få tag i gratis nyhetsbrevsmallar av hög kvalitet från Internet. I denna artikel listar vi upp några sajter som tillhandahåller gratis mallar som du kan använda till exempelvis din e-postmarknadsföring:
 
Gratis nyhetsbrevsmallar för e-postmarknadsföring
 
Det finns även många sajter som tillhandahåller gratis bilder som kan användas till nyhetsbrev. Läs mer i denna artikel:
 
Gratis bilder till nyhetsbrev och din blogg
 
Idag finns det många olika bildformat att välja mellan. Men vilket är bäst för nyhetsbrev? Svaret finns i denna artikel:
 
Vilket bildformat är bäst för e-post: JPEG, GIF eller PNG?
 
För att få gott resultat på sina e-postutskick är det viktigt att man har e-postadresser av god kvalitet. Denna artikel beskriver hur du underhåller dina e-postadresser på bästa möjliga sätt:
 
Databas / register med e-postadresser i gott skick - källan till god kundvård och bra affärer
 
 
SamLogic MultiMailer (teknik)
 
Nyhetsbrev, och annan e-post, som MultiMailer skickar ut levereras till mottagarna via mailsevrar (e-postservrar) på Internet. I denna artikel beskriver vi kortfattat vad en mailserver är och hur leveransen av e-post går till:
 
Vad är en mailserver och hur fungerar den?
 
På denna sida hittar en lista på svenska (och även några danska) e-postservrar. Undrar du vilken server en viss Internetoperatör använder så kan du nog hitta den på listan som redovisas på sidan:
 
Svenska e-postservrar / mailservrar / SMTP-servrar
  
 
SamLogic CD-Menu Creator
 
Följande
artikel förklarar varför det är bra att skapa en Autorun-meny (självstartande meny) för dina CD- och DVD-skivor. Fördelarna med att använda ett menygränssnitt på en CD/DVD-skiva är många och här beskrivs några av dem:
 
Varför ska du skapa en Autorun-meny till din CD/DVD-skiva?
 
Autorun.inf är en viktig fil som ser till att en meny på en CD/DVD-skiva kan öppnas automatiskt. Följande artikel går igenom innehållet i denna fil samt förklarar varför automatiken ibland inte fungerar:
 
Filen Autorun.inf (i Windows), vad gör den?
 
Uttryck som AutoRun och AutoPlay används ofta i samband med automatisk visning av innehåll på CD/DVD-skivor. Men vad är egentligen skillnaden mellan AutoRun och AutoPlay? Denna artikel ger svaret:
 
Vad är skillnaden mellan AutoRun och AutoPlay?  
 
USB-minnen har med tiden blivit ett allt populärare lagringsmedium. Men går det att skapa en autostartande meny för ett USB-minne? Följande artikel går igenom detta:
 
Använda AutoRun-tekniken på USB-minnen (engelsk teknisk artikel)
 
Denna artikel beskriver hur man via Windows-registret aktiverar och inaktiverar AutoRun-funktionen för en enhet:
 
Hur du aktiverar / inaktiverar AutoRun för en enhet
 
Följande artikel går igenom de olika ljud- och musikformat som menyverktyget CD-Menu Creator kan hantera:
 
Filformat för musik och ljud (engelsk teknisk artikel)
  
 
SamLogic Visual Installer
 
Denna artikel går igenom detaljer som man måste tänka på när man tar fram installationsprogram till Windows Vista,  Windows 7 (och även Windows 8):
 
Installationsprogram för Windows Vista och Windows 7
 
Följande artikel förklarar mapparna 'Program (x86)' och 'SysWOW64' i 64-bitars Windows samt ger lite annan allmän information om 64-bitars datorer och 64-bitars Windows:
 
64-bitars Windows: Mapparna 'Program (x86)' och 'SysWOW64' förklaras
 
Manifest används ofta tillsammans med program och andra binära filer och följande artikel förklarar lite närmare vad ett manifest egentligen är för något:
 
Manifest (i Windows), vad är det?
  
 
SamLogic RegGuard
 
Denna artikel beskriver vilka åtgärder som ett programutvecklingsföretag kan vidta för att minska piratkopieringen av sin mjukvara, och på så sätt öka intäkterna:
 
Så minskar du piratkopiering av din mjukvara
  
 
Fler artiklar
 
Ytterligare artiklar (engelskspråkiga) kan läsas på vår internationella sajt.
   
SamLogic Software Blogg
 

 
Fler artiklar finns tillgängliga på vår blogg.
SamLogic