Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2009-02

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 2/09 (25 februari 2009)

INNEHÅLL

Förord
Alla nya SamLogic-program för 332 kr/månad
Tips: Menyer med två kolumner (CD-Menu Creator)
Tips: Avläsning av CD-skivans källenhet (CD-Menu Creator)
Tips: Addera en undermeny till en programgrupp (Visual Installer)
Vikten av att samla in korrekt indata



FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Detta är årets andra nummer av vårt nyhetsbrev och vi fokuserar i detta nummer på programutveckling och SamLogics utvecklingsverktyg. Först i det här nyhetsbrevet så presenterar vi den nya programprenumerationen för utvecklare: SamLogic Subscription 2009.
 
Det här numret innehåller tre programtips. I det första tipset visar vi hur du i menyverktyget SamLogic CD-Menu Creator skapar en meny med två kolumner av knappar. I det andra tipset visar vi hur du läser av källenheten för CD/DVD-läsaren. I det tredje tipset visar vi hur du i installationsverktyget Visual Installer adderar en undermeny till en programgrupp.

Sist i nyhetsbrevet presenterar vi några funktioner i SamLogic VB Super Library (ett utvecklingsverktyget för Visual Basic). Vi går igenom några av de valideringsfunktioner som finns med i verktyget, bland annat funktioner för att kontrollera personnummer, organisationsnummer, bankgironummer och e-postadresser.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


ALLA NYA SAMLOGIC-PROGRAM FÖR 332 KR/MÅNAD

Nu är det möjligt att beställa vårt prisvärda prenumerationsavtal SamLogic Subscription 2009. Det är ett löpande prenumerationsavtal som ger dig tillgång till samtliga våra program under 1 år. Du får alla våra nuvarande versioner och även kommande versioner av programmen. Du får också alla helt nya program vi släpper under denna period.

Priset är från 332 kr/månad. För detta pris får du bland annat följande program:
- SamLogic MultiMailer / Professional
- SamLogic CD-Menu Creator
- SamLogic Visual Installer / Professional
- SamLogic VB Super Library
+ Alla nya program vi släpper

Förutom ovanstående ingår även vår utökade support (VIP-support), värd 1490 kr.

Avtalet finns i två varianter, i SamLogic Subscription 2009 RG ingår även kopieringsskyddet SamLogic RegGuard. För mer information, gå till denna sida.



TIPS: MENYER MED TVÅ KOLUMNER

I CD-Menu Creator är det möjligt att lägga in runt 40 st knappar i en meny. Men för att undvika att menyn blir för lång så kan det vara bra att lägga knapparna i två kolumner.



I det här tipset visar vi hur du skapar en meny med fyra knappar i två kolumner:

Hur du skapar menyer med två kolumner


TIPS: AVLÄSNING AV CD-SKIVANS KÄLLENHET

Eftersom CD-skivans källenhet kan variera så finns det en variabel i CD-Menu Creator som kan läsa av enheten. I det här tipset visar vi hur du använder variabeln för att från en menyknapp starta ett program som ligger på CD-skivan:

Hur du läser av CD-skivans källenhet



TIPS: ADDERA EN UNDERMENY TILL EN PROGRAMGRUPP

I Visual Installer finns det en mängd skriptkommandon som kan användas till att skapa lite mer avancerade installationer.



I det här tipset visar vi hur du adderar en undermeny till en meny (programgrupp) i Windows Program-meny:

Hur du adderar en undermeny till en programgrupp



VIKTEN AV ATT SAMLA IN KORREKT INDATA

Det är ganska vanligt idag att folk måste skriva in namn, adress, e-postadress, organisationsnummer mm antingen på Internet (tex registreringsformulär) eller i program (tex databaser). Och det inte bara en enstaka gång utan om och om igen. Och ibland så blir det stavfel och andra fel och inkorrekt data skrivs in, vilket kan medföra konsekvenser senare i hanteringskedjan. Detta innebär ofta ökad tidsåtgång och ökade kostnader, speciellt om mycket data hanteras.
Vi har ett verktyg, SamLogic VB Super Library, som tagits fram med just detta problem i åtanke. Detta verktyg har utrustats med mängder av funktioner som kan användas till validering (kontroll) av indata redan när den skrivs in. Förutom validering finns det även funktioner som automatisk presenterar korrekt information till användaren när tillräcklig indata är känd. Tex finns det en funktion som visar rätt ortnamn efter att ett svenskt postnummer har skrivits in i ett fält. Data till detta plockas från en intern databas som innehåller alla postnummer & orter i Sverige.

Organisationsnummer, personnummer mm
Förutom hanteringen av postnummer innehåller VB Super Library även funktioner som kontrollerar att (svenska) organisationsnummer, personnummer, plusgironummer och bankgironummer är korrekta. Funktioner för kontroll av VISA-kortsnummer mm ingår också.

Formatering av personnamn och företagsnamn
Det är inte bara siffror som det är viktigt att de är korrekta utan även namn, adresser, företagsnamn mm bör vara så korrekta som möjligt. Även om det är omöjligt att alltid veta den exakta stavningen på alla namn så går det att justera och formatera denna information en hel del ändå. I VB Super Library finns det avancerade funktioner som formaterar just namn, företagsnamn, adresser mm så att de blir så korrekta som möjligt, bla genom att automatiskt skifta bokstäver till versaler eller gemener beroende på dess placering. Funktionerna tar hänsyn till specialuttryck såsom "AB", "HB", "von", "af" som ofta kan ingå i företagsnamn eller personnamn.

E-postadresser
Det är väldigt viktigt att e-postadresser blir rättstavade. Minsta fel och e-postadressen blir ogiltig. I VB Super Library ingår en intelligent funktion som kontrollerar att en e-postadress är korrekt och används denna funktion exempelvis i ett registreringsformulär kan man redan i detta skede säga till ifall en inskriven e-postadress är ogiltig och be användaren korrigera den.

Mer information
Mer information om VB Super Library 2008 hittar du på denna Internetsida.


MÅNADENS ERBJUDANDE!
Gäller t o m 16 mars

Du kan nu prenumerera på våra program löpande. Här nedan visas två exempel:


MULTIMAILER

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- E-posttjänster
- Support & uppdateringar

Pris: 295 kr/månad
 
Läs mer här


SAMLOGIC SUBSCRIPTION

Detta ingår:
- MultiMailer / Pro
- CD-Menu Creator
- Visual Installer / Pro
- VB Super Library
- Nya program under 1 år
- Support & uppdateringar

Pris: 332 kr/månad
 
Läs mer här


ORDER

DEMOS
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
 

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer 2008.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.