SamLogic Image Resizer
 
Ändrar storlek och konverterar bilder (t ex fotografier) så att de kan användas till hemsidor, bloggar, elektroniska nyhetsbrev och program på ett optimalt sätt.

 

 


SamLogic Image Resizer
är ett lättanvänt program som kan användas för ändra storlek och konvertera bilder (t ex fotografier) så att de kan användas till hemsidor, bloggar, elektroniska nyhetsbrev och program på ett optimalt sätt. SamLogic Image Resizer gör bilderna mindre, ändrar bilders upplösning (DPI) och kan vid behov omvandla bilder med färgsystemet CMYK till färgsystemet RGB.

Genom att minska storleken på en bild kommer den att visas snabbare på en hemsida
Genom att minska storleken på en bild kommer den att visas snabbare på en hemsida eller en blogg. Och om du har ett elektroniskt nyhetsbrev som du skickar ut så kommer nyhetsbrevet att öppnas snabbare hos mottagarna om bilderna inte är så stora. Om bilderna följer med nyhetsbrevet så kommer dessutom utskicket att gå snabbare. Även kvaliteten blir ofta bättre om du konverterar bilderna i ett speciellt konverteringsprogram istället för att låta en webbläsare eller e-postklient minska bildstorleken.

Optimering av bildens upplösning
När du får ett högupplösande fotografi som tagits av en digital kamera så händer det ibland att den har sparats ned med upplösningen 300 DPI (dots per inch / bildpunkter per tum). Men en bildskärm visar i regel endast 96 DPI, så om bilden har en mycket högre upplösning än så blir bilden onödigt stor. Genom att sänka bildens upplösning till 96 DPI så kommer bildfilens storlek att krympa drastiskt, och detta utan att bildkvaliteten försämras. I många fall kan det även bli tvärtom, bildens kvalitet blir större, om bilden redan från början är anpassad för visning på en bildskärm.


SamLogic Image Resizer kan omvandla CMYK-bilder till RGB-bilder
Ibland sparas fotografier ned med färgmodellen (färgsystemet) CMYK. Detta är vanligt om fotografiet ska användas i samband med tryck på papper. I tryckbranschen är CMYK i praktiken en standard. När det gäller mjukvara i datorer och bildskärmar så används istället färgmodellen RGB, och om du använder en CMYK-bild i dessa sammanhang så finns det risk att bilden inte visas korrekt eller inte visas alls. All mjukvara kan inte hantera CMYK-bilder. Så för att vara på den säkra sidan bör du alltid spara ned bilder med färgmodellen RGB om bilderna ska användas till hemsidor, bloggar, nyhetsbrev eller program.
SamLogic Image Resizer sparar alltid ned bilder med färgmodellen RGB.

Bildformat som stöds: JPEG, PNG, TIFF and BMP
SamLogic Image Resizer stöder bildformaten JPEG, PNG, TIFF och BMP. Du kan omvandla dina bilder fritt mellan dessa format om du vill.
 
Systemkrav
SamLogic Image Resizer kan köras i Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 och Windows Server 2003 / 2008 / 2008 R2. Microsoft .NET Framework version 2.0 (eller nyare) måste också vara installerad. Skärmupplösningen bör vara minst 1280x768 bildpunkter, ledigt hårddiskutrymme 5 MB och datorn RAM-minne minst 512 MB.
 
  
< Återvänd
 
  
Följer med MultiMailer, Visual, Installer och CD-Menu Creator.
SamLogic