Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2011-10

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 10/11

INNEHÅLL

Förord
Ny artikel: Statistik och analys av e-postutskick
Vilka e-postklienter används mest?
Skapa ett perfekt nyhetsbrev för mobiltelefoner
Lista på svenska Internetoperatörers e-postservrar
Ny funktion i Hotmail: gråa mejl ska rensas bort


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I det här nyhetsbrevet kan du läsa om en ny artikel som går igenom MultiMailers statistikfunktioner - som kan användas för att analysera e-postutskick. Artikeln är tillgänglig i utskriftsvänligt PDF-format.

Du kan också läsa om en undersökning som visar vilka e-postklienter som används för att öppna e-post. Samma företag som gjort undersökningen ger också tips om hur man tar fram nyhetsbrev som ser bra ut i mobiltelefoner

Vi tipsar också om en sammanställning med svenska Internet-operatörers e-postservrar som vi publicerat på vår hemsida. Och sist i nyhetsbrevet så länkar vi till ett blogginlägg som tar upp nya funktioner som införts i Hotmail samt förklarar vad "gråa mejl" är för något.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic


STATISTIK OCH ANALYS AV E-POSTUTSKICK

Arbetar du mycket med nyhetsbrev och e-postmarknadsföring så är det mycket viktigt att du kan göra en korrekt analys av dina e-postutskick. För att kunna göra det så behöver du kunna få detaljerad statistik för varje enskilt e-postutskick.I e-postmarknadsföringsverktyget SamLogic MultiMailer / Professional finns det avancerade statistikfunktioner som hjälper dig med detta. Bl a kan du med dessa funktioner se följande:
 
- Hur många kontakter öppnar dina nyhetsbrev?
- Vilka kontakter öppnar dina nyhetsbrev?
- Vilken typ av e-postutskick fungerar bäst?

I denna artikel förklarar vi närmare vad du kan mäta med MultiMailers statistikfunktioner och det finns även med programtips som visar hur du använder de olika statistikfunktionerna i programmet:

Statistik och analys av e-postutskick (PDF)


VILKA E-POSTKLIENTER ANVÄNDS MEST?

Det finns många olika sätt att läsa e-post idag. Förutom en vanlig stationär dator så kan e-post även läsas på bärbara datorer, läsplattor och i mobiltelefoner. Dessutom finns det många olika e-postprogram och webbaserade e-postklienter för läsning av e-post.Användning av mobiltelefoner för läsning av e-post har ökat kraftigt på senare tid (hela 150% de senaste 6 månaderna), samtidigt som användning av webbaserade e-postklienter minskat. Åtminstone enligt statistiken i denna undersökning som Litmus gjort:
 
I vilka e-postklienter öppnas e-post? (engelsk text)


SKAPA ETT PERFEKT NYHETSBREV FÖR MOBILTELEFONER

Som du såg av Litmus undersökning ovan så har antalet personer som öppnar e-post i mobiltelefoner ökat väldigt mycket den senaste tiden. Mycket beror på den höga försäljningen av smarttelefoner.

Om du skickar ut nyhetsbrev regelbundet så är detta något som du måste ta hänsyn till. I vår artikel Skapa nyhetsbrev för en mobiltelefon & smartphone ger vi dig lite tips om vad du bör tänka på för att dina nyhetsbrev ska visas korrekt i mobiltelefoner. Även Litmus har sammanställt riktlinjer för vad du ska tänka på när du utformar nyhetsbrev för mobiltelefoner och vad du ska undvika att göra. Du kan läsa om dessa tips på nedanstående Internetsida:

Så skapar du ett perfekt nyhetsbrev för mobiltelefoner (engelsk text)


ANNONS


 
Jag vill ha mer information om DataDIA


LISTA PÅ SVENSKA INTERNETOPERATÖRERS E-POSTSERVRAR

E-postverktyget MultiMailer samverkar med de flesta svenska Internetoperatörernas e-postservrar (Telia, Tele2, COM HEM, Glocalnet, Bredbandsbolaget, mfl). Du väljer direkt i programmet vilken Internetoperatör du har, och du får då automatiskt rätt inställningar för den Internetoperatörens e-postserver.

Men Internetoperatörer byter ibland SMTP-server och har du en äldre MultiMailer så kan du då behöva ändra inställningarna i programmet så att de överensstämmer med din Internetoperatörs nya e-postserver.

Vi har sammanställt en lista på ett stort antal svenska Internetoperatörers e-postservrar. Den finns på följande sida:

Lista på svenska e-postservrar (SMTP-servrar)


NY FUNKTION I HOTMAIL: GRÅA MEJL SKA RENSAS BORT

Microsoft har uppdaterat sin e-posttjänst Hotmail med nya funktioner och en av dessa funktioner berör alla som skickar ut nyhetsbrev till Hotmail-adresser. Hotmail har ett väldigt effektivt filter för att filtrera bort spammejl, och Hotmail-användare kan även själva klassa mejl som spam eller inte spam. Ett problem är dock att även legitima nyhetsbrev kan klassas som spam av Hotmail-användarna och för att undvika detta så har Microsoft infört en ny klassificering för mejl: gråa mejl (gray mail).

Ett grått mejl är ett mejl som i sig är helt legitimt, men användaren vill inte längre ta emot det. Det kan exempelvis vara ett nyhetsbrev som användaren tecknat en prenumeration på, men inte längre vill läsa.

För att hantera mejl (inkl. gråa mejl) på ett effektivare sätt så har Hotmail uppdaterats med flera nya funktioner. Du kan läsa om några av dem i följande blogginlägg:

Ny funktion i Hotmail: gråa mejl ska rensas bort
  

MÅNADENS ERBJUDANDE
Gäller t o m 30 november

Två kampanjerbjudanden på MultiMailer 2011
 

MULTIMAILER 2011
 STANDARD

Detta ingår:
- MultiMailer 2011 / Std
- 1 års uppdateringar
- 1 års supportavtal

Pris: 1900 kr
 
Läs mer här


MULTIMAILER 2011
PROFESSIONAL

Detta ingår:
- MultiMailer 2011 / Pro
- 1 års uppdateringar
- 1 års supportavtal
- 1 års statistikhantering

Pris: 2900 kr
 
Läs mer här


Order

Demos

Se även:
Blogg - SamLogic
Twitter - SamLogic
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.