SamLogics nyhetsbrev – Första halvåret 2015

Här finns direktlänkar till de nyhetsbrev som vi skickat ut under det första halvåret i år. Har du missat något nyhetsbrev så kan du läsa det här:

> 06/2015 – Utvärdera nya SamLogic MultiMailer 2015
> 05/2015 – En auktoriserad e-postserver ingår i MultiMailer 2015
> 04/2015 – MultiMailer 2015 ger dig snabbare åtkomst till vanliga funktioner
> 03/2015 – Snabbare och säkrare hantering av studsar och registreringar i MultiMailer 2015
> 02/2015 – De 10 mest använda e-postklienterna
> 01/2015 – Så använder du MultiMailer på en surfplatta

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?
Om du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev så kan du klicka här.

Publicerat i Nyhetsbrev | Lämna en kommentar

5 skäl till varför Rotary använder nyhetsbrevsverktyget MultiMailer

Nyhetsbrevsverktyget SamLogic MultiMailer används av många föreningar och ideella organisationer i Sverige varav Rotary är en av de största med över 550 klubbar. En av dessa klubbar är Rotary Lomma-Bjärred där Juris Neret är vice president och informationsansvarig och bl.a arbetar med Rotarydistriktets månadsbok. Vi frågade honom vad de använder MultiMailer till och vad han tycker är bra med MultiMailer:

Vad använder du MultiMailer till?
”Jag skickar medlemsbrev till både klubbens och distriktets medlemmar, säljbrev till potentiella kunder och infobrev till befintliga kunder. Jag behöver kunna sända med olika avsändare, olika huvuden och mejlutformning – det fungerar helt perfekt.”

Han fortsätter:
”Ur mitt perspektiv ser jag Multimailer som överlägset tack vare:”

Exempel på Rotarys nyhetsbrev skapat med MultiMailer

 1. Flexibiliteten vid utformningen av ett mejl. Man behöver ingen kunskap i t.ex layout, mallarna i Multimailer gör det enkelt att utforma ett proffsigt mejl.
 2. Att det går att infoga i princip alla fält man har i databasen i mejlet – även egendefinierade.
 3. Flexibiliteten med att kunna använda olika mottagardatabaser för olika meddelanden och det enkla sättet att administrera dem.
 4. Flexibiliteten med olika avsändarprofiler – det går att ha t.ex distriktet, de olika klubbarna, de olika kommittéerna etc. som avsändare av mejl med olika utseenden.
 5. Alla statistikfunktioner som finns i Multimailer – att det går att se hur många som öppnat mejlet, klickat på länkar etc. Gör det möjligt att analysera mejlets genomslagskraft.

”Jag vet att det finns så mycket annat också, men grundläggande tycker jag är de ovanstående. De är de som kommer till mig direkt.”

RotaryVad är Rotary?
Rotary grundades 23:e februari 1905 i Chicago, USA, av advokaten Paul Harris. Syftet var att människor med olika yrken och bakgrund skulle träffas för att utbyta erfarenheter och få vänner för livet. Namnet Rotary kommer från gruppens vana i början att rotera mellan medlemmarnas arbetsplatser.

Rotary är ett världsomfattande yrkesnätverk som gör humanitära insatser. Det är en politiskt och religiöst oberoende organisation. Rotarys 1,2 miljoner medlemmar är fördelade på över 34.000 klubbar runt om i världen. Till Sverige kom Rotary 1926 då Stockholms Rotaryklubb bildades. Det finns idag lite mer än 26.000 medlemmar i landet fördelade i lite över 550 rotaryklubbar.

Mer information om Rotary Lomma-Bjärred
Mer information om Rotary Lomma-Bjärred och dess verksamhet kan läsas på deras hemsida.

Rotary-klubbar använder SamLogic MultiMailer extra förmånligt
Alla Rotary-klubbar kan använda MultiMailer till ett reducerat pris. De erhåller mer än 50% i rabatt på ordinarie pris. Aktuellt pris för Rotary hittar du på den här webbsidan.

Se även följande blogginlägg
> Solectro informerar sina kunder på ett effektivt sätt med MultiMailer
> BergmanLabora säljer mer med SamLogic MultiMailer
> Svenska Lions medlemmar använder e-postverktyget SamLogic MultiMailer extra förmånligt

Publicerat i Kundreferenser | Lämna en kommentar

Solectro informerar sina kunder på ett effektivt sätt med MultiMailer

SolectroMultiMailerFöretaget Solectro AB är leverantör av maskiner och komponenter inom elektronik, mekanik och automation och använder nyhetsbrevsverktyget SamLogic MultiMailer för att på ett effektivt sätt informera sina kunder om nyheter och strategier samt automationssystem.

Så här säger Solectros VD Gerhard Tetzlaff om MultiMailer:

Exempel på nyhetsbrev från Solectro

Exempel på Solectros nyhetsbrev skapat med MultiMailer

”Jag tycker MultiMailer är ett bra verktyg för att ge information för både kunder och intressenter som har anmält sitt intresse på vår hemsida. Det är enkelt att endast skicka till kundgrupper och eller göra gemensamma utskick.”

”Som ni kan se på vår hemsida så arbetar vi med teknik och automation. Vi introducerar effektiva, energisnåla och miljövänliga produktionsutrustningar som hjälper svenska företag att bli konkurrenskraftiga gentemot omvärlden och speciellt österut.”

”Detta kräver av oss att vi på ett effektivt sätt kan informera våra kunder om nyheter och strategier samt automationssystem som ger mervärde och det kan vi snabbt och effektivt göra med MultiMailer.”

Solectro AB
Företaget grundades 1983 av Gerhard Tetzlaff och är beläget i Lomma. Verksamheten omfattas av utveckling, produktion, försäljning och service av komponenter för automatisering, komplettlösningar, specialmaskiner, CNC-maskiner/verktyg, Dental-fräsmaskiner/verktyg, PCB-prototyping/verktyg, PCB-laser, SMD.

För mer information om Solectro och deras produkter besök www.solectro.se.

Se även följande blogginlägg
> BergmanLabora säljer mer med SamLogic MultiMailer
> Smarta företag använder SamLogic MultiMailer
> Varför använder AB Edsbyverken MultiMailer?

Publicerat i Kundreferenser | Lämna en kommentar

BergmanLabora säljer mer med SamLogic MultiMailer

BergmanLaboraBergmanLabora AB, som är en av Sveriges ledande leverantörer till den svenska laboratorie- och renrumsmarknaden, har använt e-postverktyget SamLogic MultiMailer i många år. Vi har fått mycket bra feedback från dem och i och med detta har MultiMailer utvecklats till ett e-postverktyg som uppfyller de krav som alla professionella e-postmarknadsförare har.

För att e-post ska vara en framgångsrik marknadsföringskanal och leda till ökad försäljning så behöver du kunna skapa nyhetsbrev där budskapet är anpassat efter mottagarna; detta gäller innehållet, texten och själva utformningen. MultiMailerSamLogic MultiMailer har funktioner som gör detta möjligt och genom de olika selekteringsmöjligheterna och statistikfunktionerna för vem som öppnar och klickar på olika länkar så kan man se till att slutkunderna får mejl med just den information som de är intresserade av vid rätt tidpunkt vilket leder till välinformerade kunder och mer försäljning.

Exempel på nyhetsbrev från BergmanLabora

Exempel på BergmanLaboras nyhetsbrev skapat med MultiMailer

BergmanLabora är ett företag som använder e-postmarknadsföring på just detta sätt. Så här säger Lina Åström, marknadschef på BergmanLabora, om MultiMailer:

Vad är det för typ av information ni brukar skicka ut med MultiMailer?
”Vi på BergmanLabora skickar ut nyhetsbrev och erbjudanden om våra produkter för laboratoriet. Vi skickar även ut inbjudningar till våra events. Sen vi startade med strukturerad e-post marknadsföring har vi ökat synligheten rejält bland våra kunder, vilket har lett till fler och mer lönsamma affärer.”

Är det något speciellt du tycker är bra med MultiMailer?
”Multimailer är lätt att använda om man kan enklare HTML kod. Programmet är mycket prisvärt jämfört med andra alternativ. Att man dessutom kan använda programmet från valfri server är en stor fördel. Vi använder rapporterna för klick och öppning för uppföljning av våra e-mail kampanjer.”

BergmanLabora
DITT LAB – VÅRT JOB

BergmanLabora AB grundades 1906 och har sitt huvudkontor i Danderyd med filialer i Göteborg och Gävle. BergmanLabora marknadsför och säljer laboratorieutrustning, förbrukningsprodukter till lab och renrum samt tjänster för bl.a. teknisk service. Företaget vänder sig till forskare inom naturvetenskap vid industri, universitet och högskolor. Produktsortimentet är uppdelat i fyra områden: analysinstrument, apparater, förbrukningsartiklar för lab och renrum samt mikroskopi och optisk mätning. BergmanLabora AB ingår i Addtech AB och är noterad på Nasdaq OMX Stockholm på Mid Cap-listan.

Mer information om företaget och dess produkter finns på BergmanLaboras hemsida.

Se även följande blogginlägg
> Smarta företag använder SamLogic MultiMailer
> Svenska Lions medlemmar använder e-postverktyget SamLogic MultiMailer extra förmånligt
> Varför använder AB Edsbyverken MultiMailer?

Och följande artiklar
> Skapa nyhetsbrev som ökar din försäljning
> Effektiv marknadsföring med e-post

Publicerat i Kundreferenser | Lämna en kommentar

Nytt enklare ordersystem vid beställning av MultiMailer

Vi har infört ett nytt ordersystem som ska göra det lättare för dig att beställa rätt version av epostverktyget MultiMailer. Vi har skapat en orderguide som bestående av 4-5 steg, som är anpassad både för dig som har en äldre licens och vill uppgradera och för dig som vill köpa en helt ny licens. Via guiden ser vi till att du får den version som är bäst anpassad för dina behov.

Orderguiden innehåller lite olika steg beroende på om du ska köpa en ny licens eller uppgradera. Här nedan visar vi vilka steg som finns om du ska uppgradera din MultiMailer-licens:

Steg 1 – Välj vad du vill göra
Här kan du välja mellan att:

 • Beställa en ny licens av MultiMailer
 • Uppgradera / förnya nuvarande licens av MultiMailer
 • Köpa en licens till en förening / ideell organisation / privatperson

Ska du uppgradera så väljer du mittenalternativet.

Steg 2 – Välj MultiMailer-version
Här väljer du den version av MultiMailer som passar dig bäst:

 • SamLogic MultiMailer / Standard – För dig som skickar sällan och lite
 • SamLogic MultiMailer / Professional – För mellanstora och regelbundna utskick
 • SamLogic MultiMailer / Enterprise – För stora utskick och för dig med egen server

Steg 3 – Välj utskicksmängd
Här anger du hur mycket du kommer att skicka ut varje månad. Exempel på val som finns:

 • MultiMailer (max 10 000 mail/månad)
 • MultiMailer – Large (max 25 000 mail/månad)
 • MultiMailer – XL (max 50 000 mail/månad)

Det finns val upp till 500 000 mail/månad.

Steg 4 – Välj betalmetod / Betalning per månad eller per år
Här väljer du om du vill betala per månad eller per år, samt vilken metod du vill använda när du betalar. Följande alternativ finns:

 • Kort / banköverföring / PayPal-konto
 • Faktura

Vårt nya ordersystem använder PayPal för betalningar
All online-betalning sköts av Paypal, som är en av de största och säkraste betalningslösningarna på internet. Har du ett PayPal-konto så kan du använda det vid betalningen, men det går även bra att betala direkt med kort. Att använda PayPal ger många fördelar:

 • Det är väldigt säkert. Du gör din betalning direkt till PayPal och de skickar oss sedan en bekräftelse på betalningen. Betalar du med kort så skickas aldrig ditt kortnummer vidare utan det är bara PayPal som känner till det.
 • PayPal erbjuder många olika betalningsmetoder, t.ex via kredit-/betalkort, via banköverföring eller direkt via ditt PayPal-konto.
 • PayPalVäldigt många använder PayPal (över 100 miljoner personer och företag runtom världen) så det är ett väldigt säkert och beprövat system.

Vill du förhandstitta?
Vill du se hur det nya ordersystemet är uppbyggt så kan du starta orderguiden här:
> Beställning av SamLogic MultiMailer

Publicerat i Information - Allmänt | Lämna en kommentar

Redigera HTML-kod med SamLogic MultiMailer

Det finns flera olika sätt som kan användas för att skapa nyhetsbrev med e-postverktyget MultiMailer utan att behöva ha kunskaper om HTML. Bl.a på följande sätt:

• Genom att använda den inbyggda ordbehandlingsliknade editorn.
• Genom att använda MultiMailers nyhetsbrevsguide.
• Genom att använda vår molnbaserade nyhetsbrevseditor.
• Genom att använda nyhetsbrev som skapats med en extern HTML-editor, t ex Dreamweaver.
• Genom att använda färdiga nyhetsbrevsmallar, som du sedan anpassar.

Men det finns tillfällen då man kan behöva redigera nyhetsbrevets HTML-skriptkod, t.ex lägga in egen HTML-kod eller ändra på befintlig HTML-kod. Det är möjligt i MultiMailer. Behöver du göra ändringar i ett nyhetsbrevs HTML-kod kan du göra så här:

1. Starta MultiMailer och öppna ditt nyhetsbrev.
2. Välj menyalternativet Format – Visa HTML-Kod.
3. Klicka på knappen Redigera.
4. Gör de redigeringar av HTML-koden som du vill göra.

5. Klicka på knappen Spara för att spara de ändringar du gjort.
  (vill du inte spara några ändringar klickar du på krysset uppe till höger istället)
6. Välj menyalternativet Arkiv – Spara Nyhetsbrev för att spara nyhetsbrevet.

I redigeringsläget stöder skriptredigeraren följande grundläggande tangentbordskommandon:

Ctrl – Z = Ångra
Ctrl – Y = Upprepa
Ctrl – C = Kopiera markering
Ctrl – X = Klipp ut markering
Ctrl – V = Klistra in

Se även
> Så här skapar du ett nyhetsbrev med MultiMailers nyhetsbrevsguide
> Hur du kopplar MultiMailer mot en extern HTML-editor
> Gratis HTML-editor från Microsoft: Expression Web
> Ny svensk molnbaserad HTML-editor

Publicerat i Funktioner - Program, Tips | Lämna en kommentar

Topplista: De 10 mest populära och använda e-postklienterna

Nedanstående topplista visar de mest populära och använda e-postklienterna i januari 2015 och visar att nästan 50% av e-mejlen har öppnats med en Apple-enhet. Man kan även se att när det gäller hur man öppnar sina mejl så har de mobila enheterna tagit över helt och att endast 9% öppnar sina mejl med Microsoft Outlook, det e-postprogram som för bara några år sedan var den mest använda applikationen för att läsa e-post.

10 mest använda e-postklienterna
1. Apple iPhone(27%)
2. Gmail (17%)
3. Apple iPad (12%)
4. Microsoft Outlook (9%)
5. Apple Mail (8%)
6. Google Android (7%)
7. Outlook.com (5%)
8. Yahoo! Mail (4%)
9. Windows Live Mail (2%)
10. AOL Mail (1%)

Den här topplistan för de mest populära webbaserade, skrivbords- och mobila e-postklienterna har sammanställts av det amerikanska företaget Litmus under perioden 1 januari 2015 till 1 februari 2015 då man analyserat över 1 miljard e-mejl som öppnats över hela världen.

För att kunna registrera vilken e-postklient som öppnar ett mejl så krävs att bilder visas i e-postklienten. Detta gör att siffrorna är ungefärliga eftersom automatisk blockering av bilder kan vara aktiverad i e-postklienten.

Du kan läsa mer här: http://emailclientmarketshare.com/

Jämförelser med tidigare år
Om du vill jämföra med tidigare år så kan du titta på dessa blogginlägg med statistik som vi publicerat år 2011 och 2012:
> Nyhetsbrev öppnas allt oftare i en smarttelefon eller pekplatta (2012-10-17)
> Undersökning – Mest använda e-postläsarna (2011-09-08)

Publicerat i Artiklar - Marknadsföring | Lämna en kommentar

Så här laddar du ned senaste versionen av MultiMailer

MultiMailerI detta blogginlägg beskrev vi hur du kan se vilken version av e-postverktyget SamLogic MultiMailer som du har installerad i din dator. För att veta vilken version som är den senaste som vi har släppt så kan du besöka någon av våra nedladdningssidor för MultiMailer. Där kan du se aktuellt versionsnummer och datum när programmet laddades upp.

Vi har tre olika nedladdningssidor för MultiMailer. Standard-, Professional- och Enterprise-versionen av MultiMailer har varsin nedladdningssida. Här nedan finns länkar till dessa tre nedladdningssidor:

> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer / Standard
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer / Professional
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer / Enterprise

Så fort vi släpper en uppdatering av MultiMailer så laddar vi upp programmet till dessa nedladdningssidor och uppdaterar datum och versionsnummer.

Vi publicerar information om nya funktioner på vår blogg, Facebook och Twitter
Så fort vi lägger in en större förändring eller ny funktion så publicerar vi information om den på vår blogg, Facebook och Twitter. Vill du så fort som möjligt få information om nyheter och förbättringar i MultiMailer så kan du följa oss på Facebook och Twitter.

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

Så ser du vilken version av MultiMailer som du har installerad

Om du undrar vilken version av e-postverktyget SamLogic MultiMailer som du har så kan du kontrollera det på ett enkelt sätt genom att öppna menyn Hjälp i MultiMailer (alternativet längst till höger i MultiMailers menyrad, se bild nedan).

Menyalternativet 'Om SamLogic MultiMailer'

I denna meny väljer du menyalternativet Om SamLogic MultiMailer. I dialogrutan som öppnas så kan du se aktuellt versionsnummer till höger om texten Version. Se den röda understrykningen i bilden nedan:

Här ser du aktuellt versionsnummer för din MultiMailer

I bildexemplet ovan så ser du att det står 8.5.40 till höger om Version. Det innebär då att du har version 8.5.40 av MultiMailer installerad.

I dialogrutan ser du också om du har en Standard-, Professional- eller Enterprise-version av MultiMailer installerad. Den informationen finns utskriven till höger om versionsnumret. I vårt aktuella bildexempel så är det en Professional-version som är installerad (se den röda understrykningen i bilden nedan).

Här ser du om du har en Standard-, Professional- eller Enterprise-version av MultiMailer

Se även
> Så här laddar du ned senaste versionen av MultiMailer

Publicerat i Information - Produkter, Tips | Lämna en kommentar

Viktig uppdatering av MultiMailer 2014

ProgramuppdateringEn uppdaterad version av e-postverktyget SamLogic MultiMailer 2014 kan nu laddas ned från vår hemsida (nedladdningslänk finns längst ned i blogginlägget). Alla som har 2014-versionen av MultiMailer eller prenumererar på MultiMailer kan ladda ned den kostnadsfritt. Versionsnumret är 8.5.44 (2015-02-16) och uppdateringen innehåller ett stort antal nya funktioner och förbättringar. Här nedan presenteras några av dem:

• Hanteringen av e-poststudsar hanteras nu av en bättre och snabbare server. Använder du MultiMailers automatiska hantering av e-poststudsar är det viktigt att du installerar denna uppdatering så att programmet kan utnyttja denna nya server.

• Nyhetsbrevsmallarna (som används av nyhetsbrevsguiden i MultiMailer) har uppdaterats för att fungera bättre med senaste versionen av Internet Explorer.

• Funktionen som avlägsnar spärrade e-postadresser från mailinglistan är nu betydligt snabbare.

• Stödet för molntjänsten Microsoft OneDrive har förbättrats i MultiMailer.

• Backuphanteringen av känslig data har förbättrats och avbrutna utskick hanteras nu bättre av listan i fliken Statistik. Även om datorn kraschar eller stängs av, av misstag, under pågående utskick så finns data om pågående utskick kvar i listan i fliken Statistik.

• Förbättrad felhantering vid e-postutskick. Utförligare felmeddelanden ges vid vissa typer av fel.

• Klickbara bilder i ett nyhetsbrev visas nu utan en blå ram runt bilderna.

• Länkar som infogas i nyhetsbrev valideras innan de infogas.

• Funktionen för tidsstyrda e-postutskick har uppdaterats. Med tidsstyrda e-postutskick avses utskick som startar vid bestämda datum och klockslag.

MultiMailer 2014 / Enterprise stöder nu krypterad SSL-kommunikation med e-postservrar. Det möjliggör säkrare kommunikation samt kommunikation med bland annat Googles/Gmails e-postserver som kräver SSL.

Vi har dessutom förbättrat webbformulären som hanterar nyhetsbrevsprenumerationer och avregistreringar. De klarar av en större belastning än tidigare.

Nedladdningsidor för uppdatering av MultiMailer 2014
Om du har SamLogic MultiMailer 2014 installerad på din dator så kan du ladda ner den uppdaterade versionen av MultiMailer 2014 från någon av nedanstående nedladdningssidor:
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Standard
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Professional
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Enterprise

Om du har MultiMailer 2013 eller äldre
Om du har MultiMailer 2013, eller en äldre version av MultiMailer, så kan du istället uppgradera till den nya versionen till ett förmånligt uppgraderingspris:
> Uppgradera till SamLogic MultiMailer 2014

Se även
Se även detta blogginlägg som tar upp vilka nyheter och förbättringar som lades in i MultiMailer vid den förra större uppdateringen (version 8.5.22).

Publicerat i Information - Produkter, Nyheter - MultiMailer | Lämna en kommentar

Så använder du MultiMailer på en surfplatta

E-postprogrammet MultiMailer är ett Windows-program som är avsett för användning på stationära datorer och bärbara datorer med operativsystemet Windows installerat. Men det är faktiskt möjligt att använda MultiMailer på en surfplatta också! Detta gäller till och med om surfplattan använder operativsystem som Android eller iOS (t.ex en iPad).

Det går inte att köra MultiMailer direkt på en surfplatta av typen Android eller iPad, men om du använder ett fjärrstyrningsprogram som TeamViewer som omvandlar din surfplatta till en terminal, så kommer din upplevelse vara att MultiMailer körs direkt på plattan. Om du maximerar MultiMailer så kommer den att täcka hela bildskärmen på din surfplatta. Bilderna nedan visar hur det kan se ut på en iPad:

MultiMailer på en iPad

Tangentbord och mus
Om du ansluter ett tangentbord och en mus till surfplattan så kommer plattan att fungera som en liten bärbar dator – som du kör fullfjädrade Windows-program på! Men det går även bra att använda Windows-program utan ett tangentbord och en mus. Programmen blir då touch-styrda och surfplattan kan visa ett simulerat tangentbord direkt på bildskärmen när du behöver skriva in något; t.ex redigera text i ett nyhetsbrev.

Läs mer
Vi förklarar mer i denna nya artikel som vi publicerat på vår hemsida:

> Så fjärrstyr du ett Windows-program från en surfplatta

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

God Jul och Gott Nytt År!

Vi på SamLogic Software önskar alla våra kunder och återförsäljare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar