Julkampanj – Upp till 50% rabatt på SamLogics program!

Klicka här för mer information

Just nu har vi en julkampanj på våra produkter, vilket innebär att du kan köpa våra verktyg till extra låga julpriser. Exempelvis så kan du köpa e-postverktyget SamLogic MultiMailer 2014 / Professional för endast 1490 kr (ordinarie pris är 2990 kr). Det finns 4 olika julerbjudanden som innefattar följande program:

- E-postverktyget SamLogic MultiMailer
- Installationsverktyget SamLogic Visual Installer
- Menyverktyget SamLogic CD-Menu Creator
- USB-verktyget SamLogic USB Autorun Creator
- Utvecklingsverktyget SamLogic VB Super Library
- Utvecklingsverktyget Swedish .NET Classes
- Kopieringsskyddet SamLogic RegGuard

Kampanjen gäller fram till 31 december. Läs mer om kampanjen på denna sida.

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Skapa och mejla personliga e-julkort som når mottagarna

Jultomten på slädeAtt skicka julkort till kunder, återförsäljare, leverantörer och andra kontakter tillhör den svenska jultraditionen, men har man många mottagare att skicka till och ont om tid så är ett bra alternativ/komplement till julkort via ”snigelpost” att skicka dem via e-post istället, dvs att mejla sk e-julkort (elektroniska julkort).

Designa dina egna e-julkort!
Med vårt e-postverktyg SamLogic MultiMailer kan du själv designa och skicka ut e-julkort utan att behöva vara en designguru eller ett dataproffs. E-julkorten skapas genom att först välja en grundmall, som du sedan anpassar efter dina behov. Med hjälp av de medföljande bilderna kan du snabbt skapa e-julkort efter ett visst tema, t.ex vinterlandskap, julgran, julklappar, jultomten mm. Du kan också använda dig av dina egna bilder (t.ex fotografier) eller använda färdiga bilder med julmotiv från bildsajter. Förutom e-julkort så kan du även skapa andra typer av e-vykort, t.ex nyårskort och påskkort, med MultiMailer.

MultiMailer med e-julkort

Personliga e-julkort
Det är möjligt att få varje e-julkort personligt. Exempelvis kan dina kunders namn och företagsnamn läggas in automatiskt i varje julkort som skickas ut. Du kan då mejla 100-tals personliga julkort på några minuter. Om mottagarnas namn står tydligt utskrivet på julkortet så kommer fler att uppmärksamma dina julkort. Namn och företagsnamn mm hämtas automatiskt från en e-postlista (utskickslista).

Lätt att byta avsändare i MultiMailerOlika avsändare
Vill du skicka ut julkort med olika avsändare så är det också möjligt i MultiMailer. Det kan vara bra om företaget t.ex har ett antal säljare som vill skicka ut sina personliga julhälsningar till respektive kunder. Det krävs endast ett par knapptryckningar för att byta avsändare.

Exempel på e-julkort
Här nedan finns tre exempel på e-vykort med jultema som skapats med MultiMailer:
> Julkort – Exempel 1
> Julkort – Exempel 2
> Julkort – Exempel 3

Så blir fler e-julkort lästa
Genom att göra e-julkortet personligt (som beskrevs ovan) så kommer fler att läsa dina e-julkort. Men det ständigt ökande användandet av mobila enheter, såsom smartphones och surfplattor, ställer allt högre krav på att nyhetsbrev och e-vykort utformas på rätt sätt för att se bra ut hos mottagarna. Och för att nyhetsbrev / e-vykort ska bli lästa så bör de se korrekt ut hos mottagaren, oavsett vilken enhet han/hon använder sig av för att öppna mejlet. MultiMailer kan skapa nyhetsbrev och e-vykort som visas korrekt hos mottagarna, vare sig de använder en smarttelefon, surfplatta, bärbar dator, PC eller Mac.

Så når fler e-julkort mottagarna
En stor utmaning idag är att hantera alla skräppostfilter som stoppar även fullt legitima nyhetsbrev och e-vykort. Även om du har en bra kontakt med dina kunder (och andra mottagare) och de vill ha nyhetsbrev och e-vykort från dig, så kan deras skräppostfilter hindra dina mejl att nå ända fram. Ett sätt att minimera denna risk är att använda dig av en SamLogic MultiMailer E-postserverauktoriserad e-postserver med gott rykte när du skickar ut. Om du använder MultiMailer för dina utskick så har du möjlighet att använda dig av just en sådan e-postserver, och chansen att dina e-julkort (och även andra typer av mejl) verkligen når mottagarna ökar markant.

Tips: Använd två olika julkort
Här kommer ett användbart tips som sannolikt kommer att imponera på dina mottagare! Via MultiMailer så skapar du två olika julkort: ett enklare personligt e-julkort som du mejlar och ett mer avancerat som du lägger på webben. Det avancerade julkortet kan t.ex innehålla en animation, musik eller en personlig ljudupptagning eller video där du önskar God Jul! I det enklare julkortet lägger du in en internetlänk som öppnar det avancerade julkortet i mottagarens webbläsare, när han/hon klickar på länken.

Via MultiMailers webbpubliceringsfunktion kan du snabbt ladda upp ett julkort till en webbsajt – med en enda knapptryckning! Du behöver inte ens ha en egen webbsajt utan julkortet kan lagras på vår webbserver. När mottagaren får ditt e-julkort och klickar på länken så visas det mer avancerade julkortet, och vi kan garantera att alla kommer att komma ihåg ditt e-julkort när de hör din personliga julhälsning!

MultiMailerLadda ner MultiMailer kostnadsfritt
Om du vill prova MultiMailer så kan du ladda ned programmet kostnadsfritt från denna sida. Vi rekommenderar även dig att läsa detta tips, som visar hur du steg-för-steg skapar ett e-julkort med MultiMailer.

Se även
> Informationsfilm om MultiMailer
> 5 fördelar med att skicka e-julkort jämfört med vanliga julkort

Publicerat i Information - Produkter, Tips | Lämna en kommentar

Nya e-julkort i MultiMailer 2014

Nu är det snart jul igen och det närmar sig tidpunkten då det är lämpligt att skicka ut julkort till vänner, bekanta och kontakter. Om du är en MultiMailer-användare så kanske du vet att det är möjligt att skapa e-julkort direkt i MultiMailer, och sedan kan du skicka ut dem på samma sätt som när du skickar ut vanliga nyhetsbrev.

Det följer med färdiga exempel på e-julkort i MultiMailer och vi har nu i dagarna lagt till ytterligare ett antal exempel till MultiMailer 2014, som du antingen kan använda som grund för dina egna e-julkort eller så kan du få inspiration av dessa om du tar fram egna. Här nedan ser du några smakprov på de nya julkortsexemplen som vi lade in i decemberuppdateringen av SamLogic MultiMailer 2014:

Exempel 1
Exempel 1

Exempel 2
Exempel 2

Exempel 3
Exempel 3

Samma bilder som ingår i exemplen kan även väljas via MultiMailers e-vykortsguide.

Ladda hem senaste versionen av MultiMailer 2014
Om du har MultiMailer 2014 så kan du ladda hem en uppdatering av programmet, där de nya julkortsexemplen och julkortsbilderna ingår, via denna nedladdningssida. Om du inte har MultiMailer 2014 så kan du istället ladda hem ett kostnadsfritt demo från denna sida. Demoversionen kan användas för att skicka ut e-julkort.

Vill du beställa MultiMailer 2014 så har vi just nu en kampanj där du kan köpa MultiMailer 2014 för endast 1490 kronor (ordinarie pris är 2990 kr). Läs mer i detta blogginlägg.

Här hittar du de nya julkortsexemplen
Du kan öppna de nya julkortsexemplen, liksom tidigare julkortsexempel, genom att välja menyalternativet Öppna exempel i menyn Hjälp i MultiMailer.

Se även
> MultiMailer 2014 – Exempel på nyhetsbrev: Julkort och andra e-vykort

Publicerat i Nyheter - MultiMailer | Lämna en kommentar

Så skapar du e-julkort via MultiMailers e-vykortsguide

E-postverktyget MultiMailer är primärt framtagen för att skicka nyhetsbrev via e-post, men MultiMailer kan också användas för att skicka julkort via e-post. En e-vykortsguide ingår i programmet och med hjälp av den kan du snabbt och enkelt skapa ditt eget elektroniska julkort (e-julkort). Här nedan beskriver vi kortfattat hur du använder e-vykortsguiden:

1. Välj menyalternativet Arkiv – Nytt – Nyhetsbrev.

2. Välj alternativet E-vykortsguide i dialogrutan som visas:

Nytt nyhetsbrev - E-vykortsguide

3. Välj en grundmall i nästa dialogruta som visas.

4. Välj en bild som du vill använda till vykortet. Det kan vara en av de bilder som följer med MultiMailer eller så kan du välja din egen bild, t.ex ett fotografi med julmotiv. Klicka på knappen ”” (nere till höger) för att bläddra efter en bild.

E-vykortsguide - Välj e-vykortsbild

5. Skriv in eller godkänn texter till julkortet (du kan lägga till mer text eller ändra texter sedan).

E-vykortsguide - Skriv in text

6. Välj färger. Du kan välja ramfärg och bakgrundsfärg.

E-vykortsguide - Välj färger

7. Välj teckensnitt, teckenfärg och andra egenskaper.

E-vykortsguide - Välj teckensnitt mm

8. Tryck därefter på knappen Skapa i samma dialogruta (se bild ovan). Då skapas en grund för ditt julkort. I detta fall blir resultatet så här:

Grund för julkort

9. Nu kan du lägga till texter och redigera texter mm.

Efter att du följt ovanstående steg, då är det bara att skicka ut ditt e-julkort på samma sätt som du skickar ut ditt nyhetsbrev.

Det finns ett utförligare tips
Det finns även ett utförligare tips på vår hemsida som mer detaljerat beskriver hur du använder e-vykortsguiden om du vill veta mer. Tipsen finns på denna sida:

> Tips: Så här skapar du ett e-julkort med SamLogic MultiMailer

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

Så anpassar du dina fotografier till e-julkort

E-postprogrammet SamLogic MultiMailer kan förutom att skicka ut elektroniska nyhetsbrev även användas för att ut skicka elektroniska vykort, exempelvis julkort (e-julkort), vilket är aktuellt nu i dagarna fram till jul. I MultiMailer kan du välja mellan att använda färdiga webbanpassade bilder till dina e-julkort eller så kan du använda dina egna bilder, t.ex fotografier med julmotiv som du tagit.

Om du vill använda ditt eget fotografi till ett e-julkort så bör du webbanpassa bilden innan du infogar den i ett e-julkort. Du bör aldrig infoga en bildfil från en digital kamera direkt i ett e-julkort eller ett nyhetsbrev utan den bör alltid först justeras för användning på Internet.

SamLogic Image Resizer

SamLogic Image Resizer
Vi har ett verktyg som heter SamLogic Image Resizer som har tagits fram just för att webbanpassa fotografier. Verktyget gör bland annat följande:

• Krymper storleken på bildfilen från flera MB till endast några tiotal KB, utan att kvaliteten påverkas. Det gör att bilden visas mycket snabbare hos mottagarna.

• Justerar bredd och höjd på bilden till den storlek som den ska ha i mejlet.

• Ändrar färgsystem från CMYK till RGB, vilket säkerställer att den alltid visas korrekt hos mottagarna. Det är inte alla webbläsare och e-postklienter som kan visa CMYK-bilder korrekt.

• Ändrar bildens upplösning till 96 DPI, vilket är den upplösning som bildskärmar idag vanligtvis använder sig av. Fotografier från digitalkameror sparas vanligtvis med upplösningen 300 DPI (eller högre) vilket är onödigt ”bra” för en bildskärm.

• Om du har fått bilden i ett format som inte är anpassat för webben (t.ex TIFF) så kan Image Resizer konvertera bilden till ett webbvänligt format (t.ex JPEG).

Ingår i MultiMailer
Programmet är väldigt lättanvänt och intuitivt. Image Resizer följer med flera av våra andra program, exempelvis MultiMailer. I MultiMailer kan du öppna Image Resizer genom att välja menyalternativet Verktyg – Anpassa bilder för nyhetsbrev (Image Resizer).

Image Resizer kan öppnas direkt i MultiMailer

Läs mer om Image Resizer
> SamLogic Image Resizer – program för att ändra storlek & konvertera bilder
> SamLogic Image Resizer – Optimerar bilder för nyhetsbrev
> Image Resizer – Produktsida

Publicerat i Information - Produkter, Tips | Lämna en kommentar

Så aktiverar du MultiMailers automatiska funktioner

MultiMailerE-postverktyget SamLogic MultiMailer kan vid programstart göra en automatisk uppdatering av listorna som hanterar statistik, e-poststudsar, prenumerationer och avanmälningar, vilket kan vara praktiskt för att alltid ha aktuell information om tidigare e-postutskick och för att spärrlistorna ska vara korrekta.

Om du inte redan använder denna funktion så kan du göra det genom att aktivera de automatiska funktionerna i MultiMailer. För att använda de automatiska funktionerna så behöver du ha Professional-versionen av MultiMailer. Om du inte har MultiMailer 2014 / Professional så kan du kostnadsfritt ladda ner en utvärderingsversion från denna sida.

Så här aktiverar du de automatiska funktionerna:

 1. Starta MultiMailer
 2. Välj menyalternativet Inställningar – Alternativ
 3. Öppna fliken Statistik
 4. Kontrollera att de två alternativen Använd avancerad statistik och Aktivera även tilläggstjänster är markerade
 5.    

 6. Tryck på knappen Konto för att verifiera att du har angett ett MultiMailer-konto
 7. Stäng dialogrutorna med OK
 8. Välj menyalternativet Inställningar – Fler inställningar – Automatiska funktioner
 9.    

 10. Markera alternativet Aktivera automatiska funktioner och vid Specifika funktioner markerar du vilka funktioner du vill använda
 11.    

 12. Tryck OK för att stänga dialogrutan

När MultiMailer startar nästa gång så kommer de funktioner som du markerat i punkt 8 att utföras direkt efter varandra utan avbrott. En alternativ metod om du vill starta de automatiska funktionerna manuellt är att trycka ned tangenten F12. Det kan du göra när som helst när MultiMailer är igång.

Fler tips
Fler MultiMailer-tips hittar du på följande webbsida:
> Tips & tricks för SamLogic MultiMailer

Publicerat i Funktioner - Program, Tips | Lämna en kommentar

Skapa nyhetsbrev med texter på kinesiska, thailändska, ryska, arabiska och hebreiska

E-postverktyget SamLogic MultiMailer finns i en svensk och en engelsk version men programmet har stöd för teckensystemet Unicode (UTF-8) så du kan ta fram korrekta nyhetsbrev oavsett språk och skrivtecken. T ex så kommer nyhetsbrev på kinesiska, japanska, koreanska, thailändska, ryska, arabiska, hebreiska att visas rätt hos mottagarna.

Men det är viktigt att du hanterar källtexterna på rätt sätt. Om du t ex har fått texten som ska användas i nyhetsbrevet via e-post så kan det bli problem om du direkt kopierar av den till Windows urklipp och klistrar in den i MultiMailer. Risken finns då att texten inte blir inklistrad i formatet UTF-8.

I tipset nedan visar vi hur du byter teckentabell i MultiMailer så att UTF-8 används i dina nyhetsbrev och hur du säkerställer att källtexten också är i formatet UTF-8.

Så byter du till UTF-8 i MultiMailer
För att byta teckensystem i MultiMailer gör du så här:

 1. Starta MultiMailer
 2. Välj menyalternativet Inställningar – Alternativ
 3. Välj fliken Språk
 4. Välj Unicode (UTF-8) i listan med teckentabeller
 5.    

 6. Stäng dialogrutan med OK
 7. Stäng MultiMailer (de nya inställningarna sparas)

Så får du källtexterna i formatet UTF-8
För att säkerställa att källtexterna är i formatet UTF-8 kan du göra så här:

 1. Starta Windows Anteckningar
 2. Kopiera källtexten till Windows Anteckningar
 3. Välj Arkiv – Spara som och använd Kodning: UTF-8
 4. Tryck på Spara så att texten sparas i UTF-8
 5. Markera texten i Windows Anteckningar och kopiera texten till Windows Urklipp (CTRL-C)
 6. Starta MultiMailer igen
 7. Klistra in texten i MultiMailer (CTRL-V)
 8. Spara nyhetsbrevet (CTRL-S) och gör ett testutskick (CTRL-T)

Läs även
> MultiMailer har stöd för Unicode och därmed världens alla språk
> Vilken teckentabell ska man välja för nyhetsbrev?
> Vilken teckentabell har använts för ett befintligt nyhetsbrev?

Publicerat i Funktioner - Program, Tips | Lämna en kommentar

Viktigt att veta när man skickar nyhetsbrev till Outlook.com, Gmail och Yahoo!

Idag är det vanligt att folk har mer än en e-postadress, och åtminstone en av dessa brukar vara en e-postadress som tillhandahålls av ett webbaserat system. De tre största webbaserade systemen för e-post är Outlook.com (fd Hotmail), Gmail och Yahoo!. Att använda webbmejl ger många fördelar, exempelvis dessa:

 • Tillgänglighet – Nyhetsbreven lagras på en e-postserver så man kan läsa dem överallt
 • Underhållsfritt – Man behöver inte uppdatera någon programvara
 • Billigt – De flesta webbmejltjänster är gratis
 • Enkelt – Det är lätt att skaffa en egen e-postadress
 • Anonymitet – Man kan vara anonym

När du skickar ut dina nyhetsbrev till kunder som har webbaserade e-postadresser så är det en del saker som du måste tänka på. I denna artikel tar vi upp de viktigaste sakerna:

> Att skicka nyhetsbrev / e-post till Outlook.com, Gmail och Yahoo!

Se även
> Hotmail läggs ned – Outlook ersätter
> En jämförelse av Outlook.com och Hotmail

Publicerat i Artiklar - Marknadsföring, Tips | Lämna en kommentar

En uppdatering av Visual Installer 2014 finns nu tillgänglig

Det finns nu en uppdatering av SamLogic Visual Installer 2014 tillgänglig. Versionsnumret är 10.0.27 och nedan beskrivs några nyheter och förbättringar i den nya versionen:

• En tysk språkfil följer nu med. Så nu kan du på ett enkelt sätt välja tyska texter till dina installationsdialogrutor, informationstexter och felmeddelanden mm. Sedan innan ingår en svensk och en engelsk språkfil. Läs mer.

• Ett nytt skriptkommando: UNINSTALL_MSIEXEC. Kan köra en MSI-avinstallation i samband med Visual Installers avinstallationsprocess. Läs mer.

• Ett nytt skriptkommando: UNINSTALL_XRUN. Kan köra ett externt program i samband med Visual Installers avinstallationsprocess. Läs mer.

• Förbättrad felhantering i samband med kodsignering av filer.

• Förbättrad felhantering i samband med att du adderar filer till Visual Installers fillista via en DEP-fil (Windows Dependency File).

• Lättare att installera ”side-by-side” systemfiler såsom MFC42.DLL.

Vi har också fixat en del rapporterade buggar och brister. Bland annat följande:

• Ett divisionsstreck (”/”) istället för en backslash (”\”) i huvuddestinationskatalogen gjorde att installationen misslyckades. Visual Installer omvandlar nu automatiskt ”/” till ”\” när ett installationspaket skapas.

• Om källsökvägen var en UNC-filsökväg (dvs började med ”\\”) så misslyckades ibland installationen. Visual Installer kontrollerar nu att källsökvägen inleds med en enhetsbokstav innan ett installationspaket skapas.

• De svenska och engelska språkfilerna har uppdateras och vissa texter har moderniserats.

Så här laddar du ned uppdateringen
Om du har SamLogic Visual Installer 2014 så kan du ladda ner den uppdaterade versionen av Visual Installer 2014 (version 10.0.27) kostnadsfritt från nedanstående nedladdningssida:

> Nedladdningssida för SamLogic Visual Installer 2014

Om du har Visual Installer 2012, eller en äldre version av Visual Installer, så kan du istället uppgradera till den nya versionen till ett förmånligt uppgraderingspris:

> Uppgradera till SamLogic Visual Installer 2014

Publicerat i Information - Produkter, Nyheter - Visual Installer | Lämna en kommentar

En tysk språkfil följer nu med Visual Installer

I den senaste uppdateringen av Visual Installer 2014 (version 10.0.27) har vi inkluderat en tysk språkfil. Så du kan nu använda tyska texter i dina installationspaket på ett enkelt sätt.

German text

För att välja en tysk språkfil till ett projekt så måste du först välja menyalternativet Special – Språk i Visual Installers editor. Därefter väljer du språkfilen GERMAN.LNG i listan som visas.

En del projektspecifik text måste skrivas in via fliken Dialogrutor precis som tidigare. Det gäller t.ex text som ska visas i dialogrutan ”Välkommen”. Men all standardtext (t.ex text på knappar och text i standardialogrutor) visas med tysk text om du valt en tysk språkfil.

Publicerat i Funktioner - Program, Nyheter - Visual Installer | Lämna en kommentar

Så här lösenordsskyddar du en installation i Visual Installer

I vårt installationsverktyg Visual Installer är det möjligt att lösenordsskydda en installation, så att endast behöriga kan installera dina filer. I detta blogginlägg på vår engelska blogg visar vi hur du gör för att lösenordsskydda en installation:

> Visual Installer: How to password protect an installation

Publicerat i Funktioner - Program, Tips | Lämna en kommentar

Här kan du ladda ned en förhandsversion av Windows 10

Windows 10 - LogoI detta blogginlägg så listade vi upp några av nyheterna i kommande Windows 10. Om du själv vill testa en förhandsversion av Windows 10 så är det möjligt. Förhandsversionen är gratis och det finns inga restriktioner i den. Däremot bör man endast testa den på en testdator eller i en virtuell dator eftersom operativsystemet inte är färdigutvecklat och kan innehålla buggar.

Vill du testa Windows 10 på en virtuell dator, men saknar ett virtuellt system på din dator, så rekommenderar vi er att använda VirtualBox från Oracle. Det är helt gratis och den senaste versionen av VirtualBox har stöd för Windows 10. Instruktioner som visar hur du installerar Windows 10 på VirtualBox finns på denna sida.

Ladda ned Windows 10
Du kan ladda ned en förhandsversion av Microsoft Windows 10 från Microsofts webbsajt. Du kan ladda ned förhandsversionen från denna sida:
> Ladda ned en förhandsversion av Windows 10 (engelsk sida)

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar