Redigera HTML-kod med SamLogic MultiMailer

Det finns flera olika sätt som kan användas för att skapa nyhetsbrev med e-postverktyget MultiMailer utan att behöva ha kunskaper om HTML. Bl.a på följande sätt:

• Genom att använda den inbyggda ordbehandlingsliknade editorn.
• Genom att använda MultiMailers nyhetsbrevsguide.
• Genom att använda vår molnbaserade nyhetsbrevseditor.
• Genom att använda nyhetsbrev som skapats med en extern HTML-editor, t ex Dreamweaver.
• Genom att använda färdiga nyhetsbrevsmallar, som du sedan anpassar.

Men det finns tillfällen då man kan behöva redigera nyhetsbrevets HTML-skriptkod, t.ex lägga in egen HTML-kod eller ändra på befintlig HTML-kod. Det är möjligt i MultiMailer. Behöver du göra ändringar i ett nyhetsbrevs HTML-kod kan du göra så här:

1. Starta MultiMailer och öppna ditt nyhetsbrev.
2. Välj menyalternativet Format – Visa HTML-Kod.
3. Klicka på knappen Redigera.
4. Gör de redigeringar av HTML-koden som du vill göra.

5. Klicka på knappen Spara för att spara de ändringar du gjort.
  (vill du inte spara några ändringar klickar du på krysset uppe till höger istället)
6. Välj menyalternativet Arkiv – Spara Nyhetsbrev för att spara nyhetsbrevet.

I redigeringsläget stöder skriptredigeraren följande grundläggande tangentbordskommandon:

Ctrl – Z = Ångra
Ctrl – Y = Upprepa
Ctrl – C = Kopiera markering
Ctrl – X = Klipp ut markering
Ctrl – V = Klistra in

Se även
> Så här skapar du ett nyhetsbrev med MultiMailers nyhetsbrevsguide
> Hur du kopplar MultiMailer mot en extern HTML-editor
> Gratis HTML-editor från Microsoft: Expression Web
> Ny svensk molnbaserad HTML-editor

Publicerat i Funktioner - Program, Tips | Lämna en kommentar

Topplista: De 10 mest populära och använda e-postklienterna

Nedanstående topplista visar de mest populära och använda e-postklienterna i januari 2015 och visar att nästan 50% av e-mejlen har öppnats med en Apple-enhet. Man kan även se att när det gäller hur man öppnar sina mejl så har de mobila enheterna tagit över helt och att endast 9% öppnar sina mejl med Microsoft Outlook, det e-postprogram som för bara några år sedan var den mest använda applikationen för att läsa e-post.

10 mest använda e-postklienterna
1. Apple iPhone(27%)
2. Gmail (17%)
3. Apple iPad (12%)
4. Microsoft Outlook (9%)
5. Apple Mail (8%)
6. Google Android (7%)
7. Outlook.com (5%)
8. Yahoo! Mail (4%)
9. Windows Live Mail (2%)
10. AOL Mail (1%)

Den här topplistan för de mest populära webbaserade, skrivbords- och mobila e-postklienterna har sammanställts av det amerikanska företaget Litmus under perioden 1 januari 2015 till 1 februari 2015 då man analyserat över 1 miljard e-mejl som öppnats över hela världen.

För att kunna registrera vilken e-postklient som öppnar ett mejl så krävs att bilder visas i e-postklienten. Detta gör att siffrorna är ungefärliga eftersom automatisk blockering av bilder kan vara aktiverad i e-postklienten.

Du kan läsa mer här: http://emailclientmarketshare.com/

Jämförelser med tidigare år
Om du vill jämföra med tidigare år så kan du titta på dessa blogginlägg med statistik som vi publicerat år 2011 och 2012:
> Nyhetsbrev öppnas allt oftare i en smarttelefon eller pekplatta (2012-10-17)
> Undersökning – Mest använda e-postläsarna (2011-09-08)

Publicerat i Artiklar - Marknadsföring | Lämna en kommentar

Så här laddar du ned senaste versionen av MultiMailer

MultiMailerI detta blogginlägg beskrev vi hur du kan se vilken version av e-postverktyget SamLogic MultiMailer som du har installerad i din dator. För att veta vilken version som är den senaste som vi har släppt så kan du besöka någon av våra nedladdningssidor för MultiMailer. Där kan du se aktuellt versionsnummer och datum när programmet laddades upp.

Vi har tre olika nedladdningssidor för MultiMailer. Standard-, Professional- och Enterprise-versionen av MultiMailer har varsin nedladdningssida. Här nedan finns länkar till dessa tre nedladdningssidor:

> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Standard
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Professional
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Enterprise

Så fort vi släpper en uppdatering av MultiMailer så laddar vi upp programmet till dessa nedladdningssidor och uppdaterar datum och versionsnummer.

Vi publicerar information om nya funktioner på vår blogg, Facebook och Twitter
Så fort vi lägger in en större förändring eller ny funktion så publicerar vi information om den på vår blogg, Facebook och Twitter. Vill du så fort som möjligt få information om nyheter och förbättringar i MultiMailer så kan du följa oss på Facebook och Twitter.

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

Så ser du vilken version av MultiMailer som du har installerad

Om du undrar vilken version av e-postverktyget SamLogic MultiMailer som du har så kan du kontrollera det på ett enkelt sätt genom att öppna menyn Hjälp i MultiMailer (alternativet längst till höger i MultiMailers menyrad, se bild nedan).

Menyalternativet 'Om SamLogic MultiMailer'

I denna meny väljer du menyalternativet Om SamLogic MultiMailer. I dialogrutan som öppnas så kan du se aktuellt versionsnummer till höger om texten Version. Se den röda understrykningen i bilden nedan:

Här ser du aktuellt versionsnummer för din MultiMailer

I bildexemplet ovan så ser du att det står 8.5.40 till höger om Version. Det innebär då att du har version 8.5.40 av MultiMailer installerad.

I dialogrutan ser du också om du har en Standard-, Professional- eller Enterprise-version av MultiMailer installerad. Den informationen finns utskriven till höger om versionsnumret. I vårt aktuella bildexempel så är det en Professional-version som är installerad (se den röda understrykningen i bilden nedan).

Här ser du om du har en Standard-, Professional- eller Enterprise-version av MultiMailer

Se även
> Så här laddar du ned senaste versionen av MultiMailer

Publicerat i Information - Produkter, Tips | Lämna en kommentar

Viktig uppdatering av MultiMailer 2014

ProgramuppdateringEn uppdaterad version av e-postverktyget SamLogic MultiMailer 2014 kan nu laddas ned från vår hemsida (nedladdningslänk finns längst ned i blogginlägget). Alla som har 2014-versionen av MultiMailer eller prenumererar på MultiMailer kan ladda ned den kostnadsfritt. Versionsnumret är 8.5.44 (2015-02-16) och uppdateringen innehåller ett stort antal nya funktioner och förbättringar. Här nedan presenteras några av dem:

• Hanteringen av e-poststudsar hanteras nu av en bättre och snabbare server. Använder du MultiMailers automatiska hantering av e-poststudsar är det viktigt att du installerar denna uppdatering så att programmet kan utnyttja denna nya server.

• Nyhetsbrevsmallarna (som används av nyhetsbrevsguiden i MultiMailer) har uppdaterats för att fungera bättre med senaste versionen av Internet Explorer.

• Funktionen som avlägsnar spärrade e-postadresser från mailinglistan är nu betydligt snabbare.

• Stödet för molntjänsten Microsoft OneDrive har förbättrats i MultiMailer.

• Backuphanteringen av känslig data har förbättrats och avbrutna utskick hanteras nu bättre av listan i fliken Statistik. Även om datorn kraschar eller stängs av, av misstag, under pågående utskick så finns data om pågående utskick kvar i listan i fliken Statistik.

• Förbättrad felhantering vid e-postutskick. Utförligare felmeddelanden ges vid vissa typer av fel.

• Klickbara bilder i ett nyhetsbrev visas nu utan en blå ram runt bilderna.

• Länkar som infogas i nyhetsbrev valideras innan de infogas.

• Funktionen för tidsstyrda e-postutskick har uppdaterats. Med tidsstyrda e-postutskick avses utskick som startar vid bestämda datum och klockslag.

MultiMailer 2014 / Enterprise stöder nu krypterad SSL-kommunikation med e-postservrar. Det möjliggör säkrare kommunikation samt kommunikation med bland annat Googles/Gmails e-postserver som kräver SSL.

Vi har dessutom förbättrat webbformulären som hanterar nyhetsbrevsprenumerationer och avregistreringar. De klarar av en större belastning än tidigare.

Nedladdningsidor för uppdatering av MultiMailer 2014
Om du har SamLogic MultiMailer 2014 installerad på din dator så kan du ladda ner den uppdaterade versionen av MultiMailer 2014 från någon av nedanstående nedladdningssidor:
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Standard
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Professional
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2014 / Enterprise

Om du har MultiMailer 2013 eller äldre
Om du har MultiMailer 2013, eller en äldre version av MultiMailer, så kan du istället uppgradera till den nya versionen till ett förmånligt uppgraderingspris:
> Uppgradera till SamLogic MultiMailer 2014

Se även
Se även detta blogginlägg som tar upp vilka nyheter och förbättringar som lades in i MultiMailer vid den förra större uppdateringen (version 8.5.22).

Publicerat i Information - Produkter, Nyheter - MultiMailer | Lämna en kommentar

Så använder du MultiMailer på en surfplatta

E-postprogrammet MultiMailer är ett Windows-program som är avsett för användning på stationära datorer och bärbara datorer med operativsystemet Windows installerat. Men det är faktiskt möjligt att använda MultiMailer på en surfplatta också! Detta gäller till och med om surfplattan använder operativsystem som Android eller iOS (t.ex en iPad).

Det går inte att köra MultiMailer direkt på en surfplatta av typen Android eller iPad, men om du använder ett fjärrstyrningsprogram som TeamViewer som omvandlar din surfplatta till en terminal, så kommer din upplevelse vara att MultiMailer körs direkt på plattan. Om du maximerar MultiMailer så kommer den att täcka hela bildskärmen på din surfplatta. Bilderna nedan visar hur det kan se ut på en iPad:

MultiMailer på en iPad

Tangentbord och mus
Om du ansluter ett tangentbord och en mus till surfplattan så kommer plattan att fungera som en liten bärbar dator – som du kör fullfjädrade Windows-program på! Men det går även bra att använda Windows-program utan ett tangentbord och en mus. Programmen blir då touch-styrda och surfplattan kan visa ett simulerat tangentbord direkt på bildskärmen när du behöver skriva in något; t.ex redigera text i ett nyhetsbrev.

Läs mer
Vi förklarar mer i denna nya artikel som vi publicerat på vår hemsida:

> Så fjärrstyr du ett Windows-program från en surfplatta

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

God Jul och Gott Nytt År!

Vi på SamLogic Software önskar alla våra kunder och återförsäljare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Julkampanj – Upp till 50% rabatt på SamLogics program!

Klicka här för mer information

Just nu har vi en julkampanj på våra produkter, vilket innebär att du kan köpa våra verktyg till extra låga julpriser. Exempelvis så kan du köpa e-postverktyget SamLogic MultiMailer 2014 / Professional för endast 1490 kr (ordinarie pris är 2990 kr). Det finns 4 olika julerbjudanden som innefattar följande program:

- E-postverktyget SamLogic MultiMailer
- Installationsverktyget SamLogic Visual Installer
- Menyverktyget SamLogic CD-Menu Creator
- USB-verktyget SamLogic USB Autorun Creator
- Utvecklingsverktyget SamLogic VB Super Library
- Utvecklingsverktyget Swedish .NET Classes
- Kopieringsskyddet SamLogic RegGuard

Kampanjen gäller fram till 31 december. Läs mer om kampanjen på denna sida.

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Skapa och mejla personliga e-julkort som når mottagarna

Jultomten på slädeAtt skicka julkort till kunder, återförsäljare, leverantörer och andra kontakter tillhör den svenska jultraditionen, men har man många mottagare att skicka till och ont om tid så är ett bra alternativ/komplement till julkort via ”snigelpost” att skicka dem via e-post istället, dvs att mejla sk e-julkort (elektroniska julkort).

Designa dina egna e-julkort!
Med vårt e-postverktyg SamLogic MultiMailer kan du själv designa och skicka ut e-julkort utan att behöva vara en designguru eller ett dataproffs. E-julkorten skapas genom att först välja en grundmall, som du sedan anpassar efter dina behov. Med hjälp av de medföljande bilderna kan du snabbt skapa e-julkort efter ett visst tema, t.ex vinterlandskap, julgran, julklappar, jultomten mm. Du kan också använda dig av dina egna bilder (t.ex fotografier) eller använda färdiga bilder med julmotiv från bildsajter. Förutom e-julkort så kan du även skapa andra typer av e-vykort, t.ex nyårskort och påskkort, med MultiMailer.

MultiMailer med e-julkort

Personliga e-julkort
Det är möjligt att få varje e-julkort personligt. Exempelvis kan dina kunders namn och företagsnamn läggas in automatiskt i varje julkort som skickas ut. Du kan då mejla 100-tals personliga julkort på några minuter. Om mottagarnas namn står tydligt utskrivet på julkortet så kommer fler att uppmärksamma dina julkort. Namn och företagsnamn mm hämtas automatiskt från en e-postlista (utskickslista).

Lätt att byta avsändare i MultiMailerOlika avsändare
Vill du skicka ut julkort med olika avsändare så är det också möjligt i MultiMailer. Det kan vara bra om företaget t.ex har ett antal säljare som vill skicka ut sina personliga julhälsningar till respektive kunder. Det krävs endast ett par knapptryckningar för att byta avsändare.

Exempel på e-julkort
Här nedan finns tre exempel på e-vykort med jultema som skapats med MultiMailer:
> Julkort – Exempel 1
> Julkort – Exempel 2
> Julkort – Exempel 3

Så blir fler e-julkort lästa
Genom att göra e-julkortet personligt (som beskrevs ovan) så kommer fler att läsa dina e-julkort. Men det ständigt ökande användandet av mobila enheter, såsom smartphones och surfplattor, ställer allt högre krav på att nyhetsbrev och e-vykort utformas på rätt sätt för att se bra ut hos mottagarna. Och för att nyhetsbrev / e-vykort ska bli lästa så bör de se korrekt ut hos mottagaren, oavsett vilken enhet han/hon använder sig av för att öppna mejlet. MultiMailer kan skapa nyhetsbrev och e-vykort som visas korrekt hos mottagarna, vare sig de använder en smarttelefon, surfplatta, bärbar dator, PC eller Mac.

Så når fler e-julkort mottagarna
En stor utmaning idag är att hantera alla skräppostfilter som stoppar även fullt legitima nyhetsbrev och e-vykort. Även om du har en bra kontakt med dina kunder (och andra mottagare) och de vill ha nyhetsbrev och e-vykort från dig, så kan deras skräppostfilter hindra dina mejl att nå ända fram. Ett sätt att minimera denna risk är att använda dig av en SamLogic MultiMailer E-postserverauktoriserad e-postserver med gott rykte när du skickar ut. Om du använder MultiMailer för dina utskick så har du möjlighet att använda dig av just en sådan e-postserver, och chansen att dina e-julkort (och även andra typer av mejl) verkligen når mottagarna ökar markant.

Tips: Använd två olika julkort
Här kommer ett användbart tips som sannolikt kommer att imponera på dina mottagare! Via MultiMailer så skapar du två olika julkort: ett enklare personligt e-julkort som du mejlar och ett mer avancerat som du lägger på webben. Det avancerade julkortet kan t.ex innehålla en animation, musik eller en personlig ljudupptagning eller video där du önskar God Jul! I det enklare julkortet lägger du in en internetlänk som öppnar det avancerade julkortet i mottagarens webbläsare, när han/hon klickar på länken.

Via MultiMailers webbpubliceringsfunktion kan du snabbt ladda upp ett julkort till en webbsajt – med en enda knapptryckning! Du behöver inte ens ha en egen webbsajt utan julkortet kan lagras på vår webbserver. När mottagaren får ditt e-julkort och klickar på länken så visas det mer avancerade julkortet, och vi kan garantera att alla kommer att komma ihåg ditt e-julkort när de hör din personliga julhälsning!

MultiMailerLadda ner MultiMailer kostnadsfritt
Om du vill prova MultiMailer så kan du ladda ned programmet kostnadsfritt från denna sida. Vi rekommenderar även dig att läsa detta tips, som visar hur du steg-för-steg skapar ett e-julkort med MultiMailer.

Se även
> Informationsfilm om MultiMailer
> 5 fördelar med att skicka e-julkort jämfört med vanliga julkort

Publicerat i Information - Produkter, Tips | Lämna en kommentar

Nya e-julkort i MultiMailer 2014

Nu är det snart jul igen och det närmar sig tidpunkten då det är lämpligt att skicka ut julkort till vänner, bekanta och kontakter. Om du är en MultiMailer-användare så kanske du vet att det är möjligt att skapa e-julkort direkt i MultiMailer, och sedan kan du skicka ut dem på samma sätt som när du skickar ut vanliga nyhetsbrev.

Det följer med färdiga exempel på e-julkort i MultiMailer och vi har nu i dagarna lagt till ytterligare ett antal exempel till MultiMailer 2014, som du antingen kan använda som grund för dina egna e-julkort eller så kan du få inspiration av dessa om du tar fram egna. Här nedan ser du några smakprov på de nya julkortsexemplen som vi lade in i decemberuppdateringen av SamLogic MultiMailer 2014:

Exempel 1
Exempel 1

Exempel 2
Exempel 2

Exempel 3
Exempel 3

Samma bilder som ingår i exemplen kan även väljas via MultiMailers e-vykortsguide.

Ladda hem senaste versionen av MultiMailer 2014
Om du har MultiMailer 2014 så kan du ladda hem en uppdatering av programmet, där de nya julkortsexemplen och julkortsbilderna ingår, via denna nedladdningssida. Om du inte har MultiMailer 2014 så kan du istället ladda hem ett kostnadsfritt demo från denna sida. Demoversionen kan användas för att skicka ut e-julkort.

Vill du beställa MultiMailer 2014 så har vi just nu en kampanj där du kan köpa MultiMailer 2014 för endast 1490 kronor (ordinarie pris är 2990 kr). Läs mer i detta blogginlägg.

Här hittar du de nya julkortsexemplen
Du kan öppna de nya julkortsexemplen, liksom tidigare julkortsexempel, genom att välja menyalternativet Öppna exempel i menyn Hjälp i MultiMailer.

Se även
> MultiMailer 2014 – Exempel på nyhetsbrev: Julkort och andra e-vykort

Publicerat i Nyheter - MultiMailer | Lämna en kommentar

Så skapar du e-julkort via MultiMailers e-vykortsguide

E-postverktyget MultiMailer är primärt framtagen för att skicka nyhetsbrev via e-post, men MultiMailer kan också användas för att skicka julkort via e-post. En e-vykortsguide ingår i programmet och med hjälp av den kan du snabbt och enkelt skapa ditt eget elektroniska julkort (e-julkort). Här nedan beskriver vi kortfattat hur du använder e-vykortsguiden:

1. Välj menyalternativet Arkiv – Nytt – Nyhetsbrev.

2. Välj alternativet E-vykortsguide i dialogrutan som visas:

Nytt nyhetsbrev - E-vykortsguide

3. Välj en grundmall i nästa dialogruta som visas.

4. Välj en bild som du vill använda till vykortet. Det kan vara en av de bilder som följer med MultiMailer eller så kan du välja din egen bild, t.ex ett fotografi med julmotiv. Klicka på knappen ”” (nere till höger) för att bläddra efter en bild.

E-vykortsguide - Välj e-vykortsbild

5. Skriv in eller godkänn texter till julkortet (du kan lägga till mer text eller ändra texter sedan).

E-vykortsguide - Skriv in text

6. Välj färger. Du kan välja ramfärg och bakgrundsfärg.

E-vykortsguide - Välj färger

7. Välj teckensnitt, teckenfärg och andra egenskaper.

E-vykortsguide - Välj teckensnitt mm

8. Tryck därefter på knappen Skapa i samma dialogruta (se bild ovan). Då skapas en grund för ditt julkort. I detta fall blir resultatet så här:

Grund för julkort

9. Nu kan du lägga till texter och redigera texter mm.

Efter att du följt ovanstående steg, då är det bara att skicka ut ditt e-julkort på samma sätt som du skickar ut ditt nyhetsbrev.

Det finns ett utförligare tips
Det finns även ett utförligare tips på vår hemsida som mer detaljerat beskriver hur du använder e-vykortsguiden om du vill veta mer. Tipsen finns på denna sida:

> Tips: Så här skapar du ett e-julkort med SamLogic MultiMailer

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

Så anpassar du dina fotografier till e-julkort

E-postprogrammet SamLogic MultiMailer kan förutom att skicka ut elektroniska nyhetsbrev även användas för att ut skicka elektroniska vykort, exempelvis julkort (e-julkort), vilket är aktuellt nu i dagarna fram till jul. I MultiMailer kan du välja mellan att använda färdiga webbanpassade bilder till dina e-julkort eller så kan du använda dina egna bilder, t.ex fotografier med julmotiv som du tagit.

Om du vill använda ditt eget fotografi till ett e-julkort så bör du webbanpassa bilden innan du infogar den i ett e-julkort. Du bör aldrig infoga en bildfil från en digital kamera direkt i ett e-julkort eller ett nyhetsbrev utan den bör alltid först justeras för användning på Internet.

SamLogic Image Resizer

SamLogic Image Resizer
Vi har ett verktyg som heter SamLogic Image Resizer som har tagits fram just för att webbanpassa fotografier. Verktyget gör bland annat följande:

• Krymper storleken på bildfilen från flera MB till endast några tiotal KB, utan att kvaliteten påverkas. Det gör att bilden visas mycket snabbare hos mottagarna.

• Justerar bredd och höjd på bilden till den storlek som den ska ha i mejlet.

• Ändrar färgsystem från CMYK till RGB, vilket säkerställer att den alltid visas korrekt hos mottagarna. Det är inte alla webbläsare och e-postklienter som kan visa CMYK-bilder korrekt.

• Ändrar bildens upplösning till 96 DPI, vilket är den upplösning som bildskärmar idag vanligtvis använder sig av. Fotografier från digitalkameror sparas vanligtvis med upplösningen 300 DPI (eller högre) vilket är onödigt ”bra” för en bildskärm.

• Om du har fått bilden i ett format som inte är anpassat för webben (t.ex TIFF) så kan Image Resizer konvertera bilden till ett webbvänligt format (t.ex JPEG).

Ingår i MultiMailer
Programmet är väldigt lättanvänt och intuitivt. Image Resizer följer med flera av våra andra program, exempelvis MultiMailer. I MultiMailer kan du öppna Image Resizer genom att välja menyalternativet Verktyg – Anpassa bilder för nyhetsbrev (Image Resizer).

Image Resizer kan öppnas direkt i MultiMailer

Läs mer om Image Resizer
> SamLogic Image Resizer – program för att ändra storlek & konvertera bilder
> SamLogic Image Resizer – Optimerar bilder för nyhetsbrev
> Image Resizer – Produktsida

Publicerat i Information - Produkter, Tips | Lämna en kommentar