Så kan MultiMailer meddela dig när ett e-postutskick är klart

MultiMailerNyhetsbrevsverktyget MultiMailer kan meddela dig via e-post när ett e-postutskick är klart. Detta är praktiskt när man gör stora e-postutskick som kan ta flera timmar. Du kan starta utskicket, lämna datorn och när allt är färdigt så får du ett informationsmejl med en rapport innehållande utskicksstatistik (t.ex till din mobiltelefon). Informationsmejlet innehåller fakta om bl.a start- och sluttid, antal skickade, antal felaktiga och antal blockerade mejl.

Om du dessutom vill att MultiMailer ska stängas automatiskt efter att utskicket är klart och informationsmejlet skickats ut så finns det även en inställning för detta.

Observera att den här funktionaliteten endast finns i SamLogic MultiMailer / Enterprise. Nedan visar vi hur funktionen aktiveras.

Så aktiverar du funktionen för informationsmejl

1. Starta MultiMailer och stäng startfönstret.

2. Välj fliken Mailinglista.

3. Välj menyalternativet Utskick – Meddela mig när utskicket är klart.

Menyn Utskick

4. Markera alternativet Meddela mig via e-post när utskicket är klart i dialogrutan.

5. Skriv in en mottagare av informationsmejlet (en e-postadress) i inmatningsfältet
    Skicka meddelande till denna e-postadress.

6. I inmatningsfältet Utskicksgräns kan du ange en lägsta gräns för antal nyhetsbrev som måste ha skickats ut för att ett informationsmejl ska skickas ut.

Dialogrutan Meddela mig när utskicket är klart

7. Om du vill att MultiMailer ska stängas automatiskt efter att e-postutskicket är klart och informationsmejlet skickats ut så kan du markera alternativet Stäng MultiMailer när utskicket är klart.

Mer information
Genom att ange ett lämpligt värde i inmatningsfältet Utskicksgräns (se punkt 6 ovan) så slipper du få informationsmejl vid mindre utskick, t.ex om du gör ett testutskick. När ett e-postutskick är klart i MultiMailer så visas en dialogruta enligt nedan:

Dialogrutan Utskicket är färdigt

Om du stänger denna dialogruta manuellt inom 1 minut efter att utskicket är klart så skickas inget informationsmmejl ut. Detta för att informationsmejl inte ska skickas ut i onödan.

Se även
> Hur du startar e-postutskick vid en bestämd tidpunkt

Publicerat i Funktioner - Program, Tips | Lämna en kommentar

Vad använder Datainspektionen MultiMailer till?

Nyhetsbrevsverktyget MultiMailer är ett väldigt flexibelt verktyg som används av företag, föreningar, kommuner och myndigheter i hela Sverige. Förutom att skicka ut nyhetsbrev så används MultiMailer även i många andra sammanhang.

En myndighet som använder MultiMailer är Datainspektionen, och vi frågade Per Lövgren som är kommunikationsansvarig på Datainspektionen vad de använder MultiMailer till och vad han tycker är bra med verktyget:

Vad använder Datainspektionen MultiMailer till?
- Den statliga myndigheten Datainspektionen använder MultiMailer för att bland annat skicka ut pressmeddelanden. Myndigheten skickar ut i snitt 4-5 pressmeddelanden i månaden till fler än 4 000 mottagare.

Är det något speciellt du tycker är bra med MultiMailer?
- Det är en kostnadseffektiv lösning för utskick av pressmeddelanden.

Om du vill prenumerera på Datainspektionens pressmeddelanden
Om du vill prenumerera på Datainspektionens pressmeddelanden via e-post så kan du anmäla dig via den här webbsidan på deras webbsajt. Du kan även följa Datainspektionen på Twitter.

Lite fakta om Datainspektionen:

Datainspektionen – Vi skyddar din integritet i IT-samhället
Datainspektionen är en myndighet som genom sin tillsynsverksamhet ska bidra till att behandlingen av personuppgifter inte leder till otillbörliga intrång i enskilda individers personliga integritet. Datainspektionen verkar som en motkraft mot obefogad registrering. Datainspektionen utbildar och informerar de som behandlar personuppgifter och kontrollerar att man följer lagarna och påverkar så att nya lagar får regler som skyddar integriteten. Datainspektionen ger även råd och sprider kunskap. Läs mer här.

Se även
> 5 skäl till varför Rotary använder nyhetsbrevsverktyget MultiMailer
> Svenska Lions medlemmar använder SamLogic MultiMailer extra förmånligt

Publicerat i Kundreferenser | Lämna en kommentar

MultiMailer 2015 uppdaterad med många nya funktioner

MultiMailerVi har uppdaterat nyhetsbrevsverktyget MultiMailer 2015 med många nya funktioner och förbättringar. Alla som har 2015-versionen av MultiMailer eller prenumererar på MultiMailer kan ladda ned uppdateringen kostnadsfritt. Versionsnumret på uppdateringen är 10.0.60 (datum: 2016-04-04) och nedan kan du se exempel på vad som är nytt eller förbättrat. Nedladdningslänkar finns längst ned i blogginlägget.

MultiMailer 2015 – Nya funktioner och förbättringar

Programmet

• Ny utskicksmotor som ger nyhetsbrev lägre spampoäng.

• Bättre kompatibel med Hotmail/Outlook.com. Inbäddade bilder visas nu i dessa e-postklienter.

• En alternativ text kan visas för de mottagare som saknar stöd för HTML i sina e-postklienter. Förutom att fler kan läsa ditt budskap så innebär detta även att dina nyhetsbrev får lägre spampoäng i flera antispamfilter.

• Det är nu möjligt att ange prioritet för ett mejl. Du kan välja mellan Normal och Hög prioritet. Läs mer.

Prioritet

• Det är nu möjligt att sätta bakgrundsfärg för enskilda ord och meningar. Läs mer.

Bokstäver kan nu ha en bakgrundsfärg

• Möjlighet att välja fler olika teckensnitt till nyhetsbrev än förut tack vare ett system med backupfonter.

• Funktionen List-Unsubscribe (dvs avregistreringslänk i e-posthuvudet) har uppdaterats och förenklats.

• Nätverkssökvägar (UNC-sökvägar, dvs sökvägar som börjar med ”\\”) hanteras nu för bilder i nyhetsbrev.
Microsoft Excel
• Snabbare import och export av data från Microsoft Excel.

• MultiMailer kan nu hantera en datoromstart mitt under ett utskick. Om du skickar ut nyhetsbrev under natten så kan du ibland ha oturen att Windows startar om datorn då efter en systemuppdatering. MultiMailer hanterar nu detta på ett bra sätt.

• En ny statistikfunktion som visar antal klick per kategori har lagts till. Läs mer.

Länkrapport

• Förbättrat stöd för molntjänster som Dropbox och OneDrive. Flera personer som delar samma statistik via molnet kan nu skicka ut samtidigt.

• Uppdaterad hantering av avsändarprofiler. Läs mer om avsändarprofiler.

Avsändarprofiler

• Möjlighet att direkt från fliken E-poststudsar radera en kontakt från mailinglistan vars e-post studsat.

• Möjlighet att öppna flera mailing-listor på en gång (endast Enterprise). Läs mer i det här MultiMailer-tipset (se metod 3).

Utskickstjänster

• Fördubblat utskickskonto. Den maximala utskicksmängden i antal MB har fördubblats.

• Enklare att hantera engångsutskick för att temporärt öka utskicksvolymen.

Support

• Ett nytt supportverktyg har lagts till som underlättar om du ska skicka information om MultiMailers inställningar, datafiler och din dators konfigurering till oss i samband med support. Läs mer.

Dessutom har många mindre förbättringar gjorts och rapporterade fel har åtgärdats så vi rekommenderar därför alla MultiMailer-användare att installera den senaste versionen av MultiMailer 2015.

ProgramuppdateringNedladdningsidor för uppdatering av MultiMailer 2015
Om du har SamLogic MultiMailer 2015 installerad på din dator så kan du ladda ner den uppdaterade versionen av MultiMailer 2015 från någon av nedanstående nedladdningssidor:
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2015 / Standard
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2015 / Professional
> Nedladdningssida för SamLogic MultiMailer 2015 / Enterprise

Om du har MultiMailer 2014 eller äldre
Om du har MultiMailer 2014, eller en äldre version av MultiMailer, så kan du istället uppgradera till den nya versionen till ett förmånligt uppgraderingspris:
> Uppgradera till SamLogic MultiMailer 2015

Se även
> Så ser du vilken version av MultiMailer som du har installerad
> Ny version: SamLogic MultiMailer 2015

Publicerat i Information - Produkter, Nyheter - MultiMailer | Lämna en kommentar

Så sätter du bakgrundsfärg för text i MultiMailer

Från och med version 10.0.60 av MultiMailer 2015 är det möjligt att sätta bakgrundsfärg för enskilda bokstäver, ord och meningar. Bilden nedan visar hur det kan se om man ger varje ord en röd bakgrundsfärg:

Bokstäver med bakgrundsfärg

Du ger en bokstav, ett ord eller en mening en ny bakgrundsfärg genom att markera den och sedan klicka på den nya knappen för färgval som finns längst ut till höger på knappraden:

Ny knapp för färgval

Då visas en färgpalett och ur denna väljer du en ny bakgrundsfärg till texten. Vill du ändra textfärgen (färgen på bokstäverna) så klickar på du knappen näst längst till höger och väljer en textfärg ur den färgpaletten som visas.

Publicerat i Funktioner - Program, Nyheter - MultiMailer, Tips | Lämna en kommentar

Hur du anger prioritet för ett mejl i MultiMailer

Det är nu möjligt att ange prioritet för ett mejl som skickas ut med nyhetsbrevsverktyget SamLogic MultiMailer. Du kan välja mellan normal och hög. Att sätta ett mejl till hög prioritet är ett sätt att se till att mottagaren uppmärksammar just ditt mejl bland övriga mejl i mottagarens inkorg.

Vilken prioritet ska du välja?
För vanliga nyhetsbrev bör du alltid välja prioritetsinställningen Normal. Att använda Hög för vanliga nyhetsbrev kan uppfattas som spam och bör undvikas. Prioriteten Hög bör du bara tillämpa i de fall där informationen du skickar ut är mycket viktig och där mottagaren inte får missa ditt mejl. Några användningsområden är: utskick av inloggningsuppgifter, mötesbekräftelser, avtal, offerter, kvitton, fakturor mm.

Så här anger du prioritet
Innan du kan använda prioritetsfunktionen i MultiMailer måste den aktiveras, men det är snabbt gjort. Följ stegen nedan för att aktivera MultiMailers prioritetsfunktion:

1. Starta MultiMailer och stäng startfönstret.
2. Välj menyalternativet Inställningar – Alternativ.
3. I fliken Allmänt markerar du alternativet
    Visa inställning för att sätta prioritet för ett e-postmeddelande.
4. Klicka på OK för att stänga dialogrutan.

Nu har funktionen för prioritet aktiverats. Du ser det genom att till höger om inmatningsfältet Ämne finns en kombinationsruta med namnet Prioritet:

Vid Prioritet kan du ange mejlets prioritet

I denna kombinationsruta kan du välja mellan Normal och Hög prioritet:

Alternativen Normal och Hög finns

Observera att när du startar MultiMailer nästa gång så kommer prioritetsinställningen alltid att vara Normal. Samma sak gäller om du väljer nytt nyhetsbrev eller öppnar ett befintligt nyhetsbrev. Detta för att undvika att man skickar ut e-postmeddelanden med hög prioritet av misstag.

Publicerat i Funktioner - Program, Nyheter - MultiMailer, Tips | Lämna en kommentar

Nytt supportverktyg i MultiMailer

Nyhetsbrevsverktyget SamLogic MultiMailer har fått ett nytt supportverktyg som underlättar om du ska skicka information om MultiMailers inställningar, datafiler och din dators konfigurering till oss i samband med support.

Supportverktyget underlättar också om du vill skicka nyhetsbrev till oss för tips om design och utformning av nyhetsbreven, så att de inte fastnar i skräppostfilter av misstag.

Verktyget är väldigt lättanvänt. Här nedan beskriver vi hur du använder det.

Så här använder du det nya supportverktyget
1. Starta MultiMailer och stäng startfönstret.
2. Välj menyalternativet Hjälp – Support – Skicka filer till SamLogic för analys.
3. Markera de filer (1-7) som avser det aktuella supportärendet. Vill du t.ex skicka statistikflikens datafil till oss för analys så markerar du alternativet 1 (se bild nedan):

Dialogrutan Skicka filer till SamLogic för analys

4. Ange dina kontaktuppgifter vid Kontaktuppgifter.
5. Tryck på knappen Skicka.
6. När filerna skickats iväg så ska nedanstående informationsruta visas:

Denna informationsruta visas om allt gått bra

Mer information
För att alternativet 6 Aktuell utskickslista i fliken Mailinglista och 7 Aktuellt nyhetsbrev i fliken Nyhetsbrev ska visas i supportverktyget så behöver en mailinglista respektive ett nyhetsbrev vara öppnade i MultiMailer. Om dialogrutan ovan (punkt 6) inte visas inom 10 sekunder så är det troligen en brandvägg som hindrar MultiMailer att kommunicera med internet och du kan då kontakta SamLogic via support@samlogic.com eller på 08-531 83 900 för att få tips på vilka åtgärder du kan vidta för att lösa detta problem.

Se även
> Så startar du SamLogic Diagnosverktyg direkt från Windows

Publicerat i Funktioner - Program, Nyheter - MultiMailer, Tips | Lämna en kommentar

En uppdatering av Visual Installer 2015 finns nu tillgänglig

Det finns nu en uppdatering av SamLogic Visual Installer 2015 tillgänglig. Versionsnumret är 10.5.16 och nedan beskrivs några nyheter och förbättringar i den nya versionen:

• Kodsigneringsfunktionerna i Visual Installer har nu stöd för SHA-2 och dubbel signering (SHA-1 + SHA-2). Windows 7 och senare kräver SHA-2 för installationspaket som signeras fr.o.m 1 januari 2016. Läs mer.

• Uppdaterat stöd för Microsoft .NET Framework. Nu stöds även underversioner av .NET Framework (t.ex 4.51, 4.5.2 osv) och din användare kan nu ladda ned och installera .NET Framework direkt från Visual Installer om önskad version saknas. Läs mer.

• Det är enklare att registrera ett typbibliotek (type library) för en .NET assembly. Läs mer.

• Visual Installer har utökats med en ny installationsdialogruta: Egna alternativ. Det är en generell inställningsdialogruta där användaren kan markera och avmarkera inställningar som du har skapat och adderat till ditt installationsprojekt. Dessa inställningar samverkar med villkor i Visual Installers skriptspråk och i fliken Registry. Läs mer.

• Det är nu möjligt att importera ett VB.NET-projekt som kompilerar fram en DLL istället för en EXE-fil.

• Visual Installers skriptspråk har nu stöd för ELSE. Läs mer.

• Visual Installer har nu stöd för miljövariabler. En miljövariabel kan expanderas under en installation, och med hjälp av ett nytt skriptkommando, SETENV, så kan du skapa egna.

• Fillistans lokala meny (som öppnas med höger musknapp) har utökats med ett nytt menyalternativ: Addera fler filer från samma källkatalog. Detta menykommando är användbart om du vill addera fler filer till fillistan från en tidigare använd mapp. Läs mer.

Så här laddar du ned uppdateringen
Om du har SamLogic Visual Installer 2015 så kan du ladda ner den uppdaterade versionen av Visual Installer 2015 (version 10.5.16) kostnadsfritt från nedanstående nedladdningssida:

> Nedladdningssida för SamLogic Visual Installer 2015

Om du har Visual Installer 2014, eller en äldre version av Visual Installer, så kan du istället uppgradera till den nya versionen till ett förmånligt uppgraderingspris:

> Uppgradera till SamLogic Visual Installer 2015

Publicerat i Information - Produkter, Nyheter - Visual Installer | Lämna en kommentar

Hur du startar e-postutskick vid en bestämd tidpunkt

MultiMailerI nyhetsbrevsverktyget SamLogic MultiMailer är det möjligt att starta ett e-postutskick vid en bestämd tidpunkt. Både datum och klockslag kan anges. Vid en tidsbestämd start av ett e-postutskick skickas nyhetsbrevet till samtliga mottagare i mailing-listan, med undantag av de e-postadresser som finns i en spärrlista (de får inget nyhetsbrev).

Så här gör du för att i MultiMailer starta ett e-postutskick vid en bestämd tidpunkt:

1. Starta MultiMailer. Om startfönstret är öppet, stäng det.
2. Öppna ett nyhetsbrev.
3. Välj fliken Mailing-lista.
4. Öppna en mailing-lista eller använd befintlig.
5. Välj menyvalet Utskick – Starta utskick vid bestämd tidpunkt:

6. Markera alternativet Starta e-postutskicket vid specificerat datum och tidpunkt i dialogrutan som visas:

7. Via listrutan Datum kan du välja vilken dag som utskicket ska starta. Utskick kan göras upp till 8 dagar framåt i tiden. Välj exempelvis alternativet ”Imorgon” ur listrutan:

6. I inmatningsfältet Klockslag anger du tiden när utskicket ska starta. Måste vara i formatet ”hh:mm”. Skriv in t.ex ”08:00″:

7. Tryck på OK när du är klar.

MultiMailer kommer nu att skicka ut det nyhetsbrev som är öppnat i editorn vid den tidpunkt som du har angett.

Se även
> Så kan MultiMailer meddela dig när ett utskick är klart

Publicerat i Funktioner - Program, Tips | Lämna en kommentar

Nya engelska blogginlägg om CD-Menu Creator 2015

Vi har publicerat ett antal nya blogginlägg på vår engelska sajt om vårt menyverktyg CD-Menu Creator som kan vara av intresse för dig som använder detta verktyg för att designa menyer. Blogginläggen tar bland annat upp några av nyheterna i CD-Menu Creator 2015 plus annan nyttig information. Här nedan finns en kort beskrivning av blogginläggen och direktlänkar till dem:

Lista och information om alla knappkommandon i CD-Menu Creator
Knappar är en viktig del i menyer som skapas med CD-Menu Creator och de används bl.a för att öppna program, dokument, filmer, webbsidor, eller för att starta installationer. Till varje knapp kan man välja ett kommando och detta blogginlägg beskriver alla kommandon som finns:
> CD-Menu Creator’s button commands explained

Hur man öppnar en mapp från en meny
Detta steg för steg-tips visar hur man öppnar en mapp, t.ex innehållande bilder eller filmer, på en CD/DVD-skiva eller USB-minne via en knapp i en meny:
> CD-Menu Creator: How to open a folder from a menu

Hur man öppnar en webbsida från en meny
Detta steg för steg-tips visar hur man öppnar en webbsida på internet eller på en skiva/USB-minne via en knapp i en meny:
> CD-Menu Creator: How to open a web page from a menu

Nu är det enkelt att hantera många menysidor i CD-Menu Creator
Ibland är inte en menysida nog utan flera menysidor krävs för att rymma alla alternativ. I CD-Menu Creator 2015 är det enklare än någonsin att hantera ett menysystem med många menysidor. Vi förklarar mer i detta blogginlägg:
> Easy to create multiple menu pages with CD-Menu Creator’s new wizard

CD-Menu Creator har nu stöd för Unicode-tecken
CD-Menu Creator har nu stöd Unicode-tecken. Det innebär att menyer nu kan innehålla t.ex kinesiska, japanska, arabiska, ryska eller grekiska tecken. Läs mer i detta blogginlägg:
> CD-Menu Creator now supports Unicode characters

Så skapar du en meny från en batchfil
Från och med CD-Menu Creator 2015 är det möjligt att bygga en meny osynligt via en batchfil. Inget användargränssnitt visas utan nödvändiga instruktioner skickas till CD-Menu Creator via kommandoradsparametrar. Vi förklarar mer i detta blogginlägg:
> Build a setup package or menu interface silently using a batch file

Se även
> SamLogic CD-Menu Creator 2015 – Nyheter

Publicerat i Information - Produkter, Nyheter - CD-Menu Creator | Lämna en kommentar

Nya engelska blogginlägg om Visual Installer 2015

Vi har publicerat ett antal nya blogginlägg på vår engelska sajt om vårt installationsverktyg Visual Installer som kan vara av intresse för dig som använder verktyget. Blogginläggen tar bland annat upp några av de nya funktioner som lagts till nya Visual Installer 2015 under de senaste månaderna. Här nedan finns en kort beskrivning av blogginläggen och direktlänkar till dem:

Kodsignering

Visual Installer har nu stöd för SHA-2 och dubbel kodsignering
Kodsigneringsfunktionen i Visual Installer har uppdaterats så att även SHA-2 och dubbelkodsignering (SHA-1 + SHA-2) stöds. Eftersom nyare Windows inte längre stöder SHA-1 så är det en ganska viktig uppdatering. Vi förklarar mer i detta blogginlägg:
> Visual Installer now supports SHA-2 and dual code signing

Vad är skillnaden mellan SHA-1 och SHA-2?
Visual Installers kodsigneringsfunktion har nu stöd för både SHA-1 och SHA-2. Men du kanske undrar vad det innebär och vad som är skillnaden mellan dem? Vi förklarar det här:
> What is SHA-1 and SHA-2 and what’s the difference between them?

Var hittar man den senaste versionen av signtool.exe?
När Visual Installer kodsignerar ett installationspaket så körs ett externt kodsigneringsverktyg från Microsoft. Vanligtvis används signtool.exe och det kan vara bra att använda en så ny version av verktyget som möjligt. Men var hittar man den? Vi ger dig svaret här:
> Where can I find the latest version of signtool.exe?

.NET Framework

Om en specifik version av .NET Framework saknas
Vi har förbättrat hanteringen av situationer då en specifik version av .NET Framework, som ditt program kräver, inte är installerad i slutanvändarens dator. Visual Installer kan nu ladda ned och installera den saknade versionen i samband med installationen. Läs mer:
> Visual Installer: If a specific version of .NET Framework is missing

Fler versioner av .NET Framework stöds nu av Visual Installer
Vi har utökat listan med versioner av .NET Framework som Visual Installer stöder till att även innefatta underversioner av .NET Framework, t.ex 4.5.1, 4.5.2 osv. Läs mer i detta blogginlägg:
> Visual Installer: More available versions of .NET Framework

Enklare att registrera ett typbibliotek till en .NET assembly
Möjlighet att registrera en .NET assembly har funnits länge i Visual Installer. Vi har nu förenklat registrering av tillhörande typbibliotek (type library). Förut krävdes det användning av skriptspråket för detta, men nu räcker det med att kryssa för en inställning. Läs mer här:
> Easier to register a type library for a .NET assembly (in Visual Installer)

Skriptspråket

Visual Installers skriptspråk har nu stöd för ELSE
Vi har uppdaterat Visual Installers skriptspråk så att det nu även finns stöd för ELSE. Så du kan nu kombinera villkorssatserna IF och ENDIF med ELSE. Detta hjälper till att skapa enklare och flexiblare skript i vissa sammanhang. Läs mer här:
> Visual Installer’s scripting language now supports ELSE

Med skriptkommandot SETENV kan du sätta ett värde för en miljövariabel
Vi har lagt till ett nytt skriptkommando till Visual Installers skriptspråk som heter SETENV. Med hjälp av detta kommando kan du ange ett värde för en miljövariabel. Kommandot kan även användas för att ändra befintligt värde för en miljövariabel. Läs mer i detta blogginlägg:
> With the SETENV command you can set environment variables from Visual Installer

Dialogrutor

Ny installationsdialogruta i Visual Installer: Egna alternativ
Vi har utökat Visual Installer med en ny installationsdialogruta som heter Egna alternativ. Det är en generell inställningsdialogruta där användaren kan markera och avmarkera inställningar som du har skapat och adderat till ditt installationsprojekt. Vi förklarar mer här:
> New setup dialog box in Visual Installer: User Options

Övrigt

Hur man räknar antal genvägar i startmenyn i Windows 10
Det finns en begränsning i hur många genvägar man kan addera till startmenyn i Windows 10, vilket kan påverka Visual Installer. Är startmenyn full så kan inte fler genvägar adderas. Detta blogginlägg förklarar mer och beskriver hur du räknar antal genvägar i startmenyn:
> How to count the number of shortcuts and tiles in the Start menu in Windows 10

Se även
> Engelska blogginlägg om Visual Installer 2015 – Hösten 2015
> SamLogic Visual Installer 2015 – Nyheter

Publicerat i Information - Produkter, Nyheter - Visual Installer | Lämna en kommentar

SamLogic MultiMailer – En auktoriserad e-postserver ingår


Problemet med den stora mängd skräppost som skickas ut har gjort att de skräppostfilter som webbhotell och internetoperatörer använder hela tiden blir striktare, vilket gör att fler mejl, däribland även legitima mejl, hamnar i skräppostmappen eller raderas av filtren. Detta är ett stort problem för företag och föreningar som skickar ut seriösa nyhetsbrev eftersom breven inte når mottagarna i den utsträckning som de gjort tidigare.

För att minska dessa problem kan du använda en fristående auktoriserad e-postserver för att leverera dina nyhetsbrev. En auktoriserad e-postserver säkerställer att alla som använder deras tjänster är seriösa vilket i sin tur gör att skräppostfiltren litar mer på de mejl som skickas via en sådan e-postserver.

Man får det man betalar för
Kostnaden för att använda en sådan e-postserver beror på hur många nyhetsbrev du skickar ut men den kostnaden kan vara en väl värd investering för att öka chansen att dina mejl når dina kunder. Det spelar ingen roll hur bra erbjudanden du har i dina nyhetsbrev om dina kunder aldrig får ditt mejl. Så istället för att använda gratistjänster så rekommenderar vi att du använder en auktoriserad e-postservertjänst.

Vad innebär en ”auktoriserad e-postserver”?
En auktoriserad e-postserver är en e-postserver som noggrant kontrollerar vilka som skickar via den och stänger av sådana som missbrukar den. Varje e-postadress måste godkännas i förväg och stängs av om de inte uppfyller kraven (dvs ej skickar spam). En auktoriserad server har därför ett gott rykte av antispamfilter, och dina e-postutskick kommer att ha stor nytta av detta goda rykte eftersom framkomligheten ökar för dina nyhetsbrev.

En auktoriserad e-postservertjänst ingår i MultiMailer
I vårt nyhetsbrevsverktyg MultiMailer ingår en sådan e-postservertjänst. Den har produktnamnet SamLogic MultiMailer E-postserver, och många MultiMailer-användare har använt denna e-postservertjänst i flera år eftersom framkomligheten är så mycket bättre.

Tidigare har SamLogic MultiMailer E-postserver varit en tilläggstjänst till MultiMailer men f r om 2015-versionen av MultiMailer så ingår denna e-postservertjänst i en licens av MultiMailer, precis som de andra nyhetsbrevstjänsterna (t.ex hantering av statistik) numera gör.

Läs även
> Så får du fler nyhetsbrev att nå mottagarna

Publicerat i Funktioner - Program, Information - Produkter, Nyheter - MultiMailer | Lämna en kommentar

Import av semikolonavgränsade e-postadresser till MultiMailer

När man gör export från vissa program så lagras ibland e-postadresser i en enda lång rad där e-postadresserna är åtskilda med semikolon. Dvs så här:

För att kunna importera e-postadresser till MultiMailers mailing-lista så måste varje enskild e-postadress ligga på en egen rad. För att lösa detta kan du använda Microsoft Word för att konvertera semikolon-tecknen till radbrytningar. Tipset nedan visar hur du gör:

1. Öppna filen med e-postadresser som är separerade med semikolon i Microsoft Word.

2A. Om du använder Word 2003 väljer du menyalternativet Redigera – Ersätt.
2B. Om du använder Word 2007 eller nyare väljer du kommandot Ersätt i menyfliken.

3. Dialogrutan Sök och Ersätt visas. De ska se ut enligt nedan:

4. Klicka på knappen Mer för att ta fram sökalternativ. Dialogrutan ska nu se ut så här:

4. Skriv in ett semikolon (”;”) vid inmatningsfältet Sök efter.

5. Klicka på inmatningsfältet Ersätt med.

6. Klicka på knappen Special längst ned i dialogrutan.

7. Välj alternativet Manuell radbrytning i listan som visas:

8. Tecknen ”^l” ska nu synas i inmatningsfältet Ersätt med enligt nedan:

8. Klicka nu på knappen Ersätt alla.

Nu ska alla semikolon ha konverteras till radbrytningar. Därefter kan du spara ned Word-filen som en textfil och importera den till MultiMailer. Alternativt kan du markera alla e-postadresser och kopiera dem till MultiMailers mailing-lista via Windows Urklipp.

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar