Så infogar du en klickbar knapp i ett nyhetsbrev

I e-postverktyget MultiMailer kan du välja mellan att infoga klickbara textlänkar eller klickbara knappar i dina nyhetsbrev och mejl.

Syns tydligare än vanliga länkar
KnapparKnapparna fungerar som klickbara textlänkar, men syns tydligare. Detta gäller speciellt på mindre skärmar såsom på mobiltelefoner och surfplattor. Knapparna kan ha valfri textfärg, bakgrundsfärg, teckensnitt och teckenstorlek.

Användningsområden
ExempelKnappar passar bra att använda för de viktigaste länkarna i ett nyhetsbrev, t ex för att öppna en beställningssida på webben, starta en produktfilm eller för att öppna ett PDF-dokument med mer information. Användning av knappar i nyhetsbrev kan även göra att designen av dina nyhetsbrev blir snyggare och ser mer professionell ut.

Exempel på knappar
Uppe till höger kan du se två exempel på hur knappar skapade i MultiMailer kan se ut. Ett annat exempel ser du i den cirkulära bilden till höger. Och här nedan kan du se tre exempel på nyhetsbrev med klickbara knappar (klicka på länkarna för att öppna exemplen):

> Nyhetsbrev DressMode – Knapp med svart text på rosa botten
> Nyhetsbrev Sun Travels – Knapp med vit text på orange bakgrund
> Nyhetsbrev Winstons vinklubb – Knapp med vit text på röd bakgrund

Ovanstående exempel följer även med din MultiMailer-installation. Du kan öppna exemplen genom att välja menyalternativet Hjälp – Öppna exempel i MultiMailer. Om du vill kan du använda exemplen som mall när du skapar egna nyhetsbrev.

Tips: Hur du infogar en knapp i ett nyhetsbrev

Nedanstående tipsfilm visar steg för steg hur du infogar en knapp i ett mejl:

Se även detta textbaserade tips som beskriver stegen mer utförligt:

> Tips: Så infogar du en knapp i ett nyhetsbrev