Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2013-04/

 SamLogic Windows 8 Special - Varför tog Microsoft bort Start-knappen?  ([$Dag] [$Manad] [$Ar])

INNEHÅLL

Förord
Varför försvann Start-knappen/Start-menyn i Windows 8?
Skydda din Windows 8-dator med Windows SmartScreen
SmartScreen i Windows 8 kan stängas av
Genomgång av app för e-post / mejl i Windows 8
Skrivbordet och filhanteraren i Windows 8
Paul Allens synpunkter om Windows 8


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Det här är ett extra nyhetsbrev som handlar om det nya operativ-systemet Windows 8 från Microsoft. Bland annat presenterar vi några nya artiklar som vi skrivit ihop som handlar om Windows 8. Vi länkar även till två videos som handlar om Windows 8.

Nästa vecka kommer ett ordinarie nyhetsbrev som handlar om flera nya funktioner i e-postverktyget SamLogic MultiMailer.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


VARFÖR FÖRSVANN START-KNAPPEN OCH START-MENYN?

Många blir nog väldigt överraskade när de provar Windows 8 för första gången. Operativsystemet uppför sig väldigt annorlunda jämfört med Windows 7 och tidigare Windows-versioner. En av de första sakerna som användare undrar är: var är Start-knappen och Start-menyn?

Sanningen är den att det inte finns någon Start-knapp eller Start-meny längre! Dessa har plockats bort från Windows av Microsoft!I en artikel på vår engelska sajt förklarar vi några orsaker till varför de togs bort. I artikeln ger vi även tips på mjukvara från tredjepartstillverkare som ger tillbaka Start-knappen och Start-menyn:

Why Were the Start Button & Start Menu Removed in Windows 8?


SKYDDA DIN WINDOWS 8-DATOR MED WINDOWS SMARTSCREEN

Att ladda ned programvara från Internet har sina risker, men både webbläsare och operativsystem blir allt bättre på att skydda en dator mot virus och andra skadeprogram som finns på nätet.

I Windows 8 finns ett ryktesbaserat skydd som heter Windows SmartScreen, och detta skydd hjälper användaren att fatta beslut om ett program / app ska laddas ned eller inte från en webbsida, samt om det ska köras eller inte när det väl är nedladdat. Det ryktesbaserade skyddet kan hjälpa till att stoppa virus och skadeprogram även innan de blivit kända av antivirusprogrammen.Du kan läsa mer om hur Windows SmartScreen i Windows 8 fungerar i denna artikel på vår engelska sajt:

Windows SmartScreen – Anti-Malware Protection in Windows 8


SMARTSCREEN I WINDOWS 8 KAN STÄNGAS AV

I föregånde artikel kunde du läsa om SmartScreen-funktionen i Windows 8, som skyddar datorer mot virus och andra skadeprogram på Internet. Windows SmartScreen gör en analys av ett nedladdat program (nedladdad app) och när du startar programmet så visas ett varningsmeddelande om Windows betraktar programmet som osäkert.

Varningsmeddelandet kan stängas av
Om du tycker att Windows SmartScreens varningsmeddelanden är störande så är det möjligt att stänga av dessa i Windows 8. Detta bör dock bara göras i undantagsfall, men det finns tillfällen då det kan vara motiverat; t.ex i samband med nedladdningstester av egen programvara (om man arbetar med programutveckling). Då kan det bli lite tjatigt om Windows varnar varje gång, men följer du tipset på denna sida på vår engelska webbsajt så kan du stänga av de varningsmeddelanden som Windows SmartScreen visar på skärmen:

How To Disable / Turn Off Windows SmartScreen in Windows 8


GENOMGÅNG AV APP FÖR E-POST / MEJL I WINDOWS 8

En stor nyhet i Microsoft Windows 8 är stödet för appar. Precis som fallet är med smarta telefoner och pekplattor så kan man även köra appar i bärbara datorer och stationära datorer i Windows 8. En app som följer med Windows 8 är appen för e-post / mejl.
 
Mattias Inghe på tidningen PC för Alla gått genom appen för e-post i Windows 8. Du kan läsa mer om detta i följande blogginlägg  (där finns även en video):

Genomgång av app för e-post / mejl i Windows 8


SKRIVBORDET OCH FILHANTERAREN I WINDOWS 8

Det klassiska skrivbordet i Windows 8 fungerar i stort sett som skrivbordet i Windows 7. Även filhanteraren fungerar på ett liknande sätt som i Windows 7, men det har utökats med Microsofts ribbon-gränssnitt. Några bra finesser är att man nu direkt (via ribbon-gränssnittet) kan stänga av och på visning av dolda filer och mappar, liksom visning av namntillägg. I föregående versioner av filhanteraren krävdes det flera klick innan man kunde ändra dessa saker. Läs mer i detta blogginlägg (där finns även en video):

Skrivbordet och filhanteraren i Windows 8


PAUL ALLENS SYNPUNKTER OM WINDOWS 8

Paul Allen var med och grundade Microsoft tillsammans med Bill Gates,  och på sin blogg ger han sina väldigt intressanta synpunkter om Microsoft Windows 8. Han tipsar också om hur man använder vissa funktioner i operativsystemet.Läs mer i följande inlägg på vår engelska blogg:

Paul Allen about Microsoft Windows 8

 


MÅNADENS ERBJUDANDE
Gäller t o m 28 februari

Fram till 28 februari kan du köpa följande två program-paket till kampanjpriser:
  
 

 
DEVELOPMENT TOOLS / PROFESSIONAL

Detta ingår:
- Visual Installer Pro
- CD-Menu Creator
- VB Super Library

Pris: 2190 kr (ord. 3490 kr)
 
Läs mer här


ULTIMATE TOOLS 2010

Detta ingår:
- Visual Installer / Pro
- CD-Menu Creator
- VB Super Library
- MultiMailer / Pro
- RegGuard
- 1 års supportavtal 

Pris: 3990 kr (ord. 8990 kr)
 
Läs mer här


ORDER

DEMOS

Se även:
Blogg - SamLogic
Twitter - SamLogic
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
 

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.