Snabbare utskickshastighet genom parallella anslutningar till server

 
ServerI detta tips förklarar vi hur du minskar utskickshastigheten genom att använda dig av MultiMailers paushantering. Det är också möjligt att göra tvärtom och öka utskickshastigheten om du har det behovet och om du har en utskickslista som tillåter en högre utskickshastighet. Du ökar MultiMailers utskickshastighet genom att låta MultiMailer ansluta sig parallellt till e-postservern och skicka flera mejl på samma gång. Med hjälp av denna parallellteknik kan utskickshastigheten mångdubblas.

Parallelltekniken kan användas oavsett om du använder en egen e-postserver eller om du använder vår e-postserverlösning. Informationen och tipset skiljer sig dock mycket åt beroende på e-postserver, så välj rätt flik här nedan (har du en egen e-postserver så klickar du på "EGEN E-POSTSERVER"):
  
    
VÅR E-POSTSERVERLÖSNING EGEN E-POSTSERVER
  
  
Det är väldigt enkelt att aktivera parallellutskick om du använder vår e-postserverlösning. Du behöver bara stänga av paushanteringen i MultiMailer; då kommer MultiMailer automatiskt att övergå till parallelltekniken och skicka 4 mejl parallellt, på en och samma gång. Det ger ungefär en fyrdubblad hastighet på utskicken.
Tipset nedan visar hur du stänger av paushanteringen i MultiMailer.
 
 
Så stänger du av paushanteringen i MultiMailer:
 
1. Starta MultiMailer.
 
2. Välj menyalternativet Inställningar - Alternativ.
 
3. Öppna fliken Tider i dialogrutan Alternativ.
 
4. Avmarkera alternativet Aktivera paushantering i denna flik (se pil i bild nedan):

Dialogrutan 'Alternativ'
 
5. Klicka på OK.

Nu är paushanteringen i MultiMailer avstängd. MultiMailer kommer nu att skicka med 4 parallella anslutningar vilket ger ungefär fyrdubbel utskickshastighet.
  
  
  
Vi har beskrivit ovan hur du kan öka utskickshastigheten i MultiMailer. Men tänk på att du måste ha en utskickslista som klarar en högre utskickshastighet annars finns det risk att mottagande servrar ser ditt utskick som spam och börjar filtrera bort dina mejl. Har du många mottagare med samma domännamn så finns det risker med att ha en alltför hög utskickshastighet. Det gäller speciellt om du skickar till kommuner, skolor, myndigheter och stora företag, samt till e-posttjänster som gmail.com.

För att det ska fungera med en hög utskickshastighet måste du ha en stor variation av domäner där inget domännamn upprepas speciellt ofta i utskickslistan. Det bör vara långt mellan förekomsterna av samma domännamn i listan. Då kommer det att gå relativt lång tid mellan mejlen som anländer till samma domän och domänernas antispamfilter kommer inte att se mejlen som spam.

Läs mer i detta blogginlägg:

Viktigt att veta vid e-postutskick till privatpersoner, skolor och kommuner
   
   
Se även
   
MultiMailers paushantering - Så påverkar (minskar) du utskickshastigheten
   
  
  
< Indexsida med fler tips
   
Gå till MultiMailers produktsida MultiMailer-tips
  
Gäller för:
Standard
Professional
Enterprise
Cloud
  
Fler tips
SamLogic