Portabla applikationer och USB AutoRun CreatorPortabla applikationer (portabla program) är små applikationer - ofta nyttoprogram - som kan köras direkt från ett USB-minne utan en installation. Eventuella inställningar och datafiler sparas oftast ned direkt på USB-minnet och ingenting sparas i själva datorn. En välfungerade portabel applikation lämnar inga spår alls i datorn när USB-minnet plockas ut från USB-porten.
 
Vanliga användsområden för portabla applikationer är kontorsprogram, epotsklienter, webbläsare, grafiska editorer, texteditorer, antivirusprogramvara, backupprogram, återställningsprogram, krypteringsprogram, lösenordshanterade, systemverktyg mm. Vissa spel brukar distribueras som portabla applikationer också.
 
Kan
USB AutoRun Creator användas med portabla applikationer?
Ja, det går bra. Du kan använda USB AutoRun Creator på ett av följande två sätt:
 
l Starta ett specifikt portabelt program automatiskt när USB-minnet stoppas in i en USB-port.
l Visa en meny automatiskt när USB-minnet stoppas in i en USB-port.
 
Om du väljer att använda alternativ 2 så kan du använda CD-Menu Menu Creator tillsammans med USB AutoRun Creator för att skapa en AutoRun-meny. Denna meny kommer att visas automatiskt när USB-minnet stoppas i USB-porten i en dator. Från denna meny kan du starta en portabel applikation som är placerad på USB-minnet.
 
Om du föredrar att använda alternativ 1 så behövs inte CD-Menu Creator, det räcker med enbart USB AutoRun Creator. Med hjälp av USB AutoRun Creator kan du få en specifik applikation att startas automatiskt när USB-minnet stoppas i USB-porten.
 
En AutoRun-meny ger enkel tillgång till portabla program på USB-minnen
Klicka på bilden för att se den i en större storlekOm du har många portabla applikationer på ett USB-minnen kan det vara en bra idé att använda ett menygränssnitt för att komma åt applikationerna. Varje knapp i en meny kan länkas till ett portabelt program och du behöver bara klicka på knappen för att starta applikationen. Du kan skapa en fullt fungerande meny med hjälp av vårt menydesignverktyg SamLogic CD-Menu Creator.

Till höger visas ett exempel på en meny som skapats med CD-Menu Creator. Genom de fyra knapparna med gul text i menyn kan fyra olika portabla applikationer startas. Du startar ett program med ett musklick. Femte knappen används för att stänga menyn. För att se bilden i större storlek, klicka på bilden.
 
Genom att använda USB AutoRun Creator kan du göra menyn autostartande. Dvs den kommer att visas automatiskt varje gång USB-minnet stoppas i USB-porten.
 
  

< Återvänd

 
 
SamLogic