Ändra rättigheter för en mapp under installationen

 
Du kan nu ändra rättigheter för en mapp på hårddisken i samband med en installation. Du kan välja mellan att ändra rättigheter för en befintlig mapp eller skapa en ny mapp med rättigheter som du anger. Detta hanteras med hjälp av två nya skriptkommandon i Visual Installer: SETPERM och XCREATEDIR.
 
Nedan visas ett exempel på hur skriptkommandot SETPERM kan användas för att tilldela en mapp fullständiga rättigheter, dvs rättigheter att läsa, skriva och köra program.

Skriptkommandot 'SETPERM'

Dessa rättigheter för mappen gäller även om användaren själv bara har standardrättigheter. Det här innebär att mappar som normalt är spärrade för standardanvändare kan öppnas upp för sådana användare med hjälp av skriptkommandot.

Kan lösa vissa kompatibilitetsproblem
Ett sammanhang då detta kan vara användbart är i samband med installation av äldre program eller databaser som kräver åtkomst till en mapp under Program-mappen i Windows. Normalt är alla dessa mappar spärrade mot skrivning för standardanvändare (i Windows Vista och nyare) men med hjälp av Visual Installer så kan du öppna upp en eller flera mappar under Program så att dessa mappar fungerar precis som de fungerade under Windows XP och äldre. Det kan ta bort vissa kompatibilitetsproblem från äldre programvara som körs i nyare Windows.

< Återvänd
    

 

SamLogic