Fjärrstyr program och appar med TeamViewer


TeamViewerIbland uppstår ett behov av att kunna styra en dator som man inte har fysisk tillgång till. Det är möjligt om man använder ett fjärrstyrningsprogram. Ett bra sådant, och som många i världen använder, är TeamViewer. Det som utmärker TeamViewer är att det fungerar med i stort sett alla enheter som finns på marknaden idag. Det kan vara en stationär dator, en bärbar dator, en surfplatta eller en smarttelefon. Och TeamViewer fungerar oberoende av operativsystem. Så vare sig du använder Windows, Android, Linux, iOS eller Mac OS X så kan du använda TeamViewer. Och avståndet spelar heller ingen roll. Vare sig du vill styra en dator i nästa rum eller en dator på andra sidan jorden går det helt utmärkt!
 
Många möjligheter
 
Just detta att TeamViewer fungerar oberoende av enhet öppnar upp många möjligheter. Bland annat så kan du använda ett fullfjädrat Windows-program på en iPad, Android-surfplatta eller en Windows RT-platta. Det fungerar eftersom surfplattan fungerar som en terminal och fjärrstyr programmet på Windows-datorn. Det som visas på fjärrdatorns bildskärm visas även på surfplattans bildskärm. Vi förklarar mer i denna artikel, men du får en snabb demonstration av hur det fungerar om du startar filmen nedan:
  
 
Det är möjligt att ansluta både ett tangentbord och en mus till surfplattan. Riktigt smidigt blir det om du ansluter ett Bluetooth-tangentbord och en Bluetooth-mus, men det går även bra att ansluta ett USB-tangentbord och en USB-mus via en vanlig kabel. Då fungerar surfplattan som en liten bärbar dator. Vi förklarar mer i denna artikel.
 
TeamViewer finns i en gratisversionFinns i en gratisversion
 
TeamViewer finns i både en gratisversion och en betalversion. Privatpersoner kan använda TeamViewer gratis men företag m fl som använder produkten kommersiellt får betala för en licens. Förutom fjärrstyrning av programvara så kan verktyget även användas till online-möten, presentationer och utbildning.
Du kan ladda ned TeamViewer från denna nedladdningssida.
 
Så här installerar du TeamViewer
 
På nästa sida beskriver vi utförligt och steg för steg hur du installerar TeamViewer på en dator, en surfplatta och en smarttelefon. Vi visar också hur du skapar en fjärranslutning mellan två enheter och hur du skapar ett TeamViewer-konto:
 
Sidan 2 - Så här installerar du TeamViewer i en dator, surfplatta och smarttelefon
  
  

 
Nästa sida >
SamLogic