Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2011-02
  
 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 2/11

INNEHÅLL

Förord
Att skicka nyhetsbrev till mobiltelefoner
Ändra MultiMailers användargränssnitt
Tips: Aktivera automatiska funktioner
Besök SamLogics nya blogg
Kan MultiMailer användas på en Mac?


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I årets andra nummer av vårt nyhetsbrev så presenterar vi en helt ny artikel där du kan läsa om vad du ska tänka på när du utformar nyhetsbrev som ska kunna läsas i mobiltelefoner/smarttelefoner.

Vi tipsar också om hur du ändrar användargränssnittet för MultiMailer 2011 (du har numera 10 olika visuella teman att välja mellan) och hur du aktiverar automatisk nedladdning av e-poststudsar, prenumerationer och avanmälningar av nyhetsbrev. 

Vi har nu en blogg på vår hemsida och i detta nyhetsbrev så får du mer information om bloggen samt en länk till denna.

En del har frågat oss om MultiMailer kan användas på en Mac-dator, och ja det är möjligt. Sist i nyhetsbrevet så berättar vi hur man gör.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


ATT SKICKA NYHETSBREV TILL MOBILTELEFONER

Det har blivit allt vanligare att folk läser sin e-post i mobiltelefoner och det kommer att öka ännu mer nu när smarttelefoner (pekskärmsmobiler) blivit så populära eftersom de har en större bildskärm som lämpar sig väl för att läsa e-post.

En smarttelefon är en avancerad telefon som kan betraktas som en korsning mellan en handdator och en mobiltelefon. En smarttelefon innehåller också ett sofistikerat operativsystem som kan utföra många komplexa operationer samt även köra applikationer (även kallad appar) från andra tillverkare. Det finns flera olika operativsystem på marknaden och de vanligaste är Google Android, Apple IOS, Microsoft Windows Phone och Nokias Symbian.

Om du skickar nyhetsbrev som även ska kunna läsas i smarttelefoner så är det en del saker som du måste tänka på eftersom förutsättningarna skiljer sig lite grann från vanliga datorer. Bl a måste du ta hänsyn till att bildskärmen är mindre och att e-postprogrammen i smarttelefonerna inte klarar lika avancerad layout och grafik. När du utformar dina nyhetsbrev måste du bl a tänka på att:

• Gör inte nyhetsbrevet för brett
• Använd en kort ämnesrad
• Placera den mest relevanta informationen överst & längst till vänster
• Använd inte för litet teckensnitt
• Undvik för små bilder (eftersom det är svårt att se vad de innehåller)
• Undvik för stora bilder (eftersom de inte syns utan att skrolla)
• Undvik alltför avancerad användning av stilmallar och grafik

Du bör även passa på och utnyttja några av fördelarna i mobiltelefoner framför datorer. Bl a kan du lägga in ett tydligt telefonnummer i nyhetsbrevet eftersom steget till att ringa är väldigt litet, för trots allt är det ju en telefon som de håller i handen...

Du kan läsa en längre artikel om nyhetsbrev i smarttelefoner här:

Att skapa nyhetsbrev för en mobiltelefon och Smartphone


ÄNDRA MULTIMAILERS ANVÄNDARGRÄNSSNITT

I SamLogic MultiMailer kan du själv bestämma utseendet på programmets användargränssnitt. I SamLogic MultiMailer 2011 (version 7.0.16 eller senare) har du 10 olika visuella teman att välja mellan. Alla teman fungerar i Windows XP, Windows Vista och Windows 7.Du väljer visuellt tema i MultiMailer via menyvalet Inställningar - Alternativ och fliken Generellt.

Klicka här för större bild och mer information


TIPS: AKTIVERA AUTOMATISKA FUNKTIONER

Nya MultiMailer 2011 / Professional kan ladda ned e-poststudsar, prenumerationer och avanmälningar av nyhetsbrev helt automatiskt så fort programmet startar. För att aktivera de automatiska funktionerna i MultiMailer 2011 / Professional gör du så här:

1. Starta MultiMailer.
2. Välj menyvalet
    Inställningar - Fler inställningar - Automatiska funktioner.
3. Markera alternativet Aktivera automatiska funktioner.
4. Vid Specifika funktioner, markera alla alternativ där.
5. Tryck OK för att stänga dialogrutan.

 

För det här tipset behöver du MultiMailer 2011 / Professional. Har du inte en skarp version av programmet kan du ladda ned en demoversion här.

Här hittar du fler tips för MultiMailer


ANNONS


 
Jag vill ha mer information om DataDIA


 BESÖK SAMLOGICS NYA BLOGG

Vi har nu lagt till en blogg till vår hemsida, med namnet SamLogic Software Blogg. Där kommer du bl a att hitta information om nya artiklar/white papers, programtips, programuppdateringar och kommande produkter. Bloggen uppdateras varje vecka så besök den gärna regelbundet. Du kan klicka på länken nedan för att komma till bloggen:

Klicka här för att öppna SamLogic Software blogg

Du kan även komma åt bloggen genom att välja menyalternativet Om SamLogic - Blogg på vår hemsida eller genom att klicka på Blogg vid Övrigt på hemsidans huvudsida ( http://www.samlogic.com ).


KAN MULTIMAILER ANVÄNDAS PÅ EN MAC?

Fastän MultiMailer är ett Windows-program så är det faktiskt möjligt att använda det på en Mac (Macintosh-dator). Har du en Mac och vill prova detta så kan du göra det genom att först installera ett virtualiseringsprogram, t ex VMware Fusion eller Parallels Desktop, på Mac-datorn och därefter installerar du Windows och MultiMailer.

Av den information som vi fått från de som använder MultiMailer på en Mac så fungerar det alldeles utmärkt eftersom virtualiseringsprogrammen numera är så kraftfulla. Du kan läsa mer om att använda MultiMailer på en Mac-dator i detta blogginlägg på vår blogg:

MultiMailer kan skicka ut nyhetsbrev från en Mac
  

MÅNADENS ERBJUDANDE
Gäller t o m 31 Mars

Två kampanjerbjudanden på nya MultiMailer 2011
 


 
MULTIMAILER 2011
 STANDARD

Detta ingår:
- MultiMailer 2011 / Std
- 1 års uppdateringar
- 1 års supportavtal
- 1 års e-postservertjänst

Pris: 1990 kr
 
Läs mer här


MULTIMAILER 2011
PROFESSIONAL

Detta ingår:
- MultiMailer 2011 / Pro
- 1 års uppdateringar
- 1 års supportavtal
- 1 års e-postservertjänst
- 1 års statistikhantering

Pris: 2490 kr
 
Läs mer här


Order

Demos

Se även:
Blogg - SamLogic
Twitter - SamLogic
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-742 26 40 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.