Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2011-08

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 8/11

INNEHÅLL

Förord
Minska piratkopiering av din mjukvara
Autorun kan nu användes med USB-minnen igen
Skapa menyer av exempelmallar
Artiklar översatta till engelska och spanska
Program för att skapa egna ikoner


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I detta nummer av vårt nyhetsbrev så presenterar vi en ny artikel som informerar om hur du kan göra för att minska risken för piratkopiering av din mjukvara. Sedan presenterar vi ett nytt verktyg - SamLogic USB Autorun Creator - som kommer att börja säljas i början på september. Programmet samverkar med SamLogic CD-Menu Creator och gör det möjligt att använda Autorun-funktionen i Windows för USB-minnen igen, dessutom på ett säkert sätt.

Vi tipsar även om tre blogginlägg. I det första inlägget så visar vi hur du i menyverktyget SamLogic CD-Menu Creator kan använda de medföljande menymallarna för att skapa egna menyer. I det andra inlägget kan du läsa om vilka nya artiklar som nu är tillgängliga på engelska och spanska. I det sista blogginlägget tipsar vi om ett bra program som du kan använda för att ta fram egna ikoner.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


MINSKA PIRATKOPIERING AV DIN MJUKVARA

Förvånansvärt många företag som utvecklar mjukvara vidtar inte några åtgärder för att minska piratkopieringen av deras mjukvara och därmed förlorar de pengar på utebliven försäljning, trots att flera motåtgärder är mycket enkla att införa.

Bara genom att ge slutanvändaren av mjukvaran tydlig information om licensvillkoren och tillämpa flexibla licenssystem kan man minska piratkopieringen väsentligt. I den här nya artikeln ger vi förslag på åtgärder som mjukvaruföretag kan vidta för att minska piratkopieringen av deras mjukvara:

Så minskar du piratkopiering av din mjukvara


AUTORUN KAN NU ANVÄNDAS MED USB-MINNEN IGEN

Inom kort kommer SamLogic att presentera en helt ny produkt - SamLogic USB Autorun Creator - som gör det möjligt att på nytt använda Autorun-funktionen i Windows för USB-minnen.

Microsoft tog bort AutoRun-stödet för USB-minnen tidigare i år, men med vår nya produkt SamLogic USB Autorun Creator kan du distribuera USB-minnen där AutoRun fungerar igen. Systemet är dessutom säkert då en checksum-kontroll och kodsignerade programfiler (som vi kontrollerar innan start) säkerställer att endast originalprogram kan startas.

SamLogic USB Autorun Creator är en add-in (tillägg) till menyverktyget SamLogic CD-Menu Creator, men kan även användas separat. Vill du ha mer information så kan du skicka ett mail till oss eller så kan du besöka den engelska produktsidan:

Mer information om SamLogic USB Autorun Creator (engelska)


SKAPA MENYER AV EXEMPELMALLAR
 
 
För att underlätta framtagande av menyer med SamLogic CD-Menu Creator så följer det med färdiga exempelmallar som du kan modifiera för att skapa egna menyer.

I nedanstående blogginlägg hittar du länkar till många menyexempel. Dessa visas både i form av stillbilder och i form av YouTube-filmer. En länk till ett programtips, som visar hur man via en exempelmall skapar en egen meny, finns också:

Skapa en meny av en medföljande exempelmall


ARTIKLAR ÖVERSATTA TILL ENGELSKA OCH SPANSKA

På SamLogics svenska hemsida finns många svenska artiklar som handlar om e-postmarknadsföring och teknik. Flera av dessa finns nu även tillgängliga på engelska och spanska, vilket du kan läsa mer om i nedanstående blogginlägg:

Engelska och spanska artiklar


ANNONS


 
Mer information om VB Super Library 2010


PROGRAM FÖR ATT SKAPA EGNA IKONER

Både menyverktyget SamLogic CD-Menu Creator och installationsverktyget SamLogic Visual Installer kan använda och hantera ikoner på olika sätt. Bl a kan du med dessa verktyg lägga till en egen ikon för din CD/DVD-skiva eller för ditt USB-minne. Du kan även lägga till en egen ikon för ditt installationsprogram samt för de filer som ingår i din installation, t ex din programfil eller för dokument och filmer som ingår i installationen.

Om du vill skapa ikoner med snygg design för att användas till ovanstående så finns det bra externa program som du kan använda. Ett program vi själva använder heter Axialis IconWorkshop och vi beskriver det lite närmare i detta blogginlägg:

Program för att skapa ikoner

 


MÅNADENS ERBJUDANDE
Gäller t o m 31 augusti

Fram till 31 augusti kan du köpa följande två program-paket till kampanjpriser:
  
 

 
DEVELOPMENT TOOLS 2010 / PROFESSIONAL

Detta ingår:
- Visual Installer 2010 Pro
- CD-Menu Creator 2010
- VB Super Library 2010

Pris: 1990 kr (ord. 3490 kr)
 
Läs mer här


ULTIMATE TOOLS 2010

Detta ingår:
- Visual Installer 2010 / Pro
- CD-Menu Creator 2010
- VB Super Library 2010
- MultiMailer 2010 / Pro
- RegGuard 2010
- 1 års supportavtal 

Pris: 3990 kr (ord. 8990 kr)
 
Läs mer här


ORDER

DEMOS

Se även:
Blogg - SamLogic
Twitter - SamLogic
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
 

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.