Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2011-09

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 9/11

INNEHÅLL

Förord
Så anpassar du nyhetsbreven efter bildskärmens bredd
Kampanjhantering effektiviserar dina e-postutskick
Tips: Så skapar du en kampanj
För- och nackdelar med program och utskickstjänster
Prenumerera på MultiMailer - ännu mer ingår nu!


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I årets nionde nummer av vårt nyhetsbrev så tipsar vi dig om hur du kan få bredden på dina nyhetsbrev att anpassas automatiskt efter bredden på en bildskärm. Eftersom många läser sina nyhetsbrev även i smarttelefoner/mobiltelefoner, netbooks mm så kan bildskärmens bredd vara väldigt liten i vissa fall. Men med ett enkelt skript i dina nyhetsbrev kan du skapa nyhetsbrev som har en variabel bredd.

I detta nummer förklarar vi även hur du kan använda kampanjhanteringen i MultiMailer för att effektivisera dina e-postutskick. Vi tar även upp ett blogginlägg på vår blogg som jämför för- och nackdelar med att använda program respektive webbtjänster för att skapa och skicka ut nyhetsbrev.

Sist i nyhetsbrevet kan du läsa om prenumerationstjänsten för MultiMailer som nu utökats med MultiMailers nya statistiktjänst och med MultiMailers e-postservertjänst SamLogic MultiMailer E-postserver.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


SÅ ANPASSAR DU NYHETSBREVEN EFTER BILDSKÄRMENS BREDD

Idag läser folk e-post, inklusive nyhetsbrev, i väldigt många olika bildskärmsupplösningar. Vissa kanske läser sin e-post i smarta telefoner / mobiltelefoner medan andra läser sin e-post i stationära datorer som har bildskärmar på 24 tum och HDTV-upplösning (1920 pixlars bredd) anslutna till sig. Däremellan finns laptops, netbooks och läsplattor med en mängd olika bildskärmsupplösningar.

Det kan vara svårt att skapa ett nyhetsbrev som har en bredd som passar alla dessa upplösningar på ett optimalt sätt och en del brukar hantera detta på ett av följande två sätt:

- man har en länk till sin webbsajt där en speciell telefonanpassad kopia av nyhetsbrevet finns
 
- man skickar ut två versioner av sitt nyhetsbrev och ber användaren välja i vilket format han/hon föredrar nyhetsbrevet

Men det finns en till metod som kan användas och det är att utnyttja stilmallar för att skapa ett nyhetsbrev som automatiskt anpassar sin bredd efter bildskärmens bredd. Hur man åstadkommer detta beskrivs på denna sida:

Anpassa ett nyhetsbrev efter en bildskärms bredd


KAMPANJHANTERING EFFEKTIVISERAR DINA E-POSTUTSKICK

I Professional-version av e-postverktyget SamLogic MultiMailer finns något som kallas för kampanjer. Genom att använda dig av kampanjer kan du effektivisera hanteringen av dina e-postutskick. En kampanj i MultiMailer är en slags projektfil där vissa inställningar och information om ett e-postutskick sparas för att lättare kunna återanvändas vid ett senare tillfälle. En kampanjfil har alltid namntillägget .camp och i en sådan fil sparas bl a följande information:
 
- sökväg till nyhetsbrev
- sökväg till mailing-lista
- sökväg till ev. temporär spärrlista
- vald avsändarprofil

När du öppnar en tidigare kampanjfil kommer ovanstående filer och inställningar att laddas in till MultiMailer automatiskt. När du sparar en kampanj så sparas även innehållet i aktuellt nyhetsbrev och mailing-lista.

Läs även detta blogginlägg:
MultiMailers kampanjhantering effektiviserar dina e-postutskick


TIPS: SÅ SKAPAR DU EN KAMPANJ

Det är ganska enkelt att skapa en kampanj i SamLogic MultiMailer / Professional. Men först måste eventuellt kampanjhanteringen aktiveras i programmet om den inte är aktiv ännu. Det gör du genom att markera följande alternativ i dialogrutan Inställningar - Alternativ:
 
- fliken Generellt: Hantera kampanjer
- fliken Statistik: Visa kolumnen 'Kampanj' i statistiktabellen
 
När du gjort ovanstående kommer bl a listan i fliken Statistik att utökas med en ny kolumn som heter Kampanj och undermenyerna Nytt, Öppna, Spara som och Spara under Arkiv-menyn kommer att utökas med menyalternativet Kampanj.
 
Skapa en kampanj
Du skapar en kampanj i MultiMailer på följande sätt:
 
1. Välj menyalternativet Arkiv - Nytt - Kampanj.
2. Skriv in ett namn på kampanjen vid Namn på kampanj.
3. Tryck på knappen Skapa kampanj för att skapa kampanjen.När du gjort detta kommer namnet på kampanjen att synas högst upp i titelraden på programmet som på denna bild:Nu kan du välja eller skapa det nyhetsbrev, den mailing-lista, ev. temporär spärrlista och ev. avsändarprofil som ska ingå i e-postkampanjen. När du gjort det kan du välja menyalternativet Arkiv - Spara - Kampanj för att spara kampanjen.

När du vill öppna denna kampanj igen så väljer du menyalternativet Arkiv - Öppna - Kampanj. Då kommer nyhetsbrevet, mailing-listan, ev. temporär spärrlista och ev. avsändarprofil att öppnas automatiskt.

Fler MultiMailer-tips


ANNONS


 
Jag vill ha mer information om DataDIA


FÖR- OCH NACKDELAR MED PROGRAM OCH UTSKICKSTJÄNSTER

När man gör e-postutskick kan man antingen använda ett program som körs lokalt på en dator eller en webbaserad utskickstjänst som används via Internet. I följande blogginlägg beskriver vi några för- och nackdelar med de bägge metoderna:

Mailutskick – ska jag välja ett program eller en tjänst?


PRENUMERERA PÅ MULTIMAILER - ÄNNU MER INGÅR NU!

Om du alltid vill använda den senaste versionen av e-postverktyget SamLogic MultiMailer till bästa möjliga pris så rekommenderas det att prenumerera på programmet. I programprenumerationen ingår nu även MultiMailers nya avancerade statistiktjänst och MultiMailers e-postservertjänst. Följande ingår i prenumerationstjänsten:

- SamLogic MultiMailer 2011 / Professional
- kommande versioner av SamLogic MultiMailer
- MultiMailers avancerade statistiktjänst
- utskickstjänsten SamLogic MultiMailer E-postserver
- färdiga formulär för prenumerationer och avregistreringar
- färdigt e-postkonto för prenumerationer/avregistreringar/studsar
- ett utökat supportavtal

Mer information om SamLogic MultiMailer programprenumeration
  

2 ERBJUDANDEN OM UPPGRADERING

Uppgradera till MultiMailer 2011 / Standard eller MultiMailer 2011 / Professional (inkl. statistik-tjänster) till specialpris.
 


 
MULTIMAILER 2011
 STANDARD

Detta ingår:
- MultiMailer 2011 / Std
- Support & uppdateringar

Pris: 1490 kr (värde 2780 kr)

Läs mer här


MULTIMAILER 2011
PROFESSIONAL

Detta ingår:
- MultiMailer 2011 / Pro
- MultiMailers statistiktjänst
- Support & uppdateringar

Pris: 1990 kr (värde 4077 kr)

Läs mer här


Order

Demos

Se även:
Blogg - SamLogic
Twitter - SamLogic
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.