Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2011-11

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 11/11

INNEHÅLL

Förord
Ny produkt: SamLogic USB Autorun Creator
Två versioner av USB AutoRun Creator, vad är skillnaden?
Tips: Skapa USB-minnen med Autorun-stöd
Tips: Öppna ett dokument automatiskt från ett USB-minne
Här hittar du gratis ikoner till program och hemsidor


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I detta nummer av vårt nyhetsbrev så kan du läsa om vår nya produkt SamLogic USB Autorun Creator - som är ett verktyg som gör det möjligt att distribuera USB-minnen med Autorun-stöd. Program, dokument och menyer kan därmed öppnas direkt när USB-minnet sätts i USB-porten. I två tips visar vi hur du med hjälp av detta verktyg skapar USB-minnen med Autorun-stöd.

Flera av våra verktyg kan använda och hantera ikoner på olika sätt och sist i nyhetsbrevet så tar vi upp ett inlägg på vår blogg där vi sammanställt en lista på webbsajter där du kan hitta gratis ikoner av mycket hög klass.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


NY PRODUKT: SAMLOGIC USB AUTORUN CREATOR

Många har hört av sig till oss och undrat varför Windows AutoRun-funktion för USB-minnen inte fungerar längre. Tidigare när man stoppade in ett USB-minne i en USB-port så öppnades en dialogruta på skärmen varifrån man lätt kunde starta ett program på USB-minnet. I vissa fall startades programmet automatiskt. Detta är dock inte möjligt längre. Orsaken till detta är att Microsoft tidigare i år, av säkerhetsskäl, stängt av AutoRun-funktionen för USB-minnen i Windows.

Vi vet att många har behov av AutoRun för USB-minnen. Samtidigt så är de också medvetna om säkerhetsriskerna. Vi skapade produkten USB AutoRun Creator med utgångspunkt från detta. AutoRun kommer enbart fungera i de datorer som du eller dina kunder väljer att de ska fungera i. Och AutoRun kommer dessutom enbart fungera med de filer som du placerat på USB-minnet via USB AutoRun Creator. Om filer som berörs av AutoRun hamnat på USB-minnet på annat sätt, eller om de har modifierats efteråt, så kommer AutoRun inte att fungera. På så sätt kan hög säkerhet bibehållas, samtidigt som man får AutoRun-stöd.

Kan användas tillsammans med CD-Menu Creator
USB AutoRun Creator kan användas fristående eller tillsammans med vårt menyverktyg CD-Menu Creator 2010. När du installerar USB AutoRun Creator på en dator där CD-Menu Creator redan är installerad så utökas menyverktyget med nya funktioner som gör att du kan skapa AutoRun-menyer för USB-minnen direkt från CD-Menu Creator.

När ska USB AutoRun Creator användas?
Användning av USB AutoRun Creator kan vara en bra idé om det är sannolikt att samma USB-minne kommer att stoppas i USB-porten flera gånger av dina användare, eller om du planerar att distribuera flera USB-minnen till samma användare. Första gången användaren stoppar in ett USB-minne som du distribuerat måste ett litet program installeras i personens dator. Men därefter kommer full AutoRun att stödjas i den datorn, för både det USB-minnet han/hon fått och för följande minnen som du distribuerar.

Många användningsområden
USB AutoRun Creator är perfekt att använda om du distribuerar USB-minnen med företags- och produktpresentationer, stora filer (t ex filmer och databaser), stora rapporter, återförsäljarprislistor, känslig kundinformation (t.ex. personliga hälsojournaler) och program-uppdateringar. USB AutoRun Creator lämpar sig också väl för distribution av portabla applikationer.
 
Just nu finns bara en engelsk version tillgänglig, men USB AutoRun Creator kommer att släppas i en svensk version inom kort också.

Mer information om USB Autorun Creator hittar du på nedanstående Internetsida (engelsk text):

Mer information om SamLogic USB Autorun Creator


TVÅ VERSIONER AV USB AUTORUN CREATOR

Det finns två olika versioner av SamLogic USB Autorun Creator och den huvudsakliga skillnaden är följande:

- USB AutoRun Creator passar bäst om du ska skicka ut många USB-minnen och använda programmet kommersiellt. Antalet slutanvändare som kan använda dina USB-minnen med Autorun-stöd är obegränsat.

- USB AutoRun Creator / Small Office är till för intern användning på små företag och för hemanvändare. Antalet slutanvändare som kan använda dina USB-minnen med Autorun-stöd är max 10 st.

Tabellen nedan sammanfattar skillnaderna. USBAC är en förkortning for USB AutoRun Creator:
 
Beskrivning USBAC /
Small Office
USBAC
Anpassad för kommersiell användning Nej Ja
Anpassad för små kontor och hemmet Ja Nej
Anpassad för skolor Ja Ja
     
Kan aktivera AutoRun via Internet Nej Ja
Max. antal slutanvändare / datorer 10 Obegränsat
 
Användning i skolor
Bägge versionerna passar för användning i skolor. Vilken version du ska använda beror på hur många datorer som du tänker använda USB-minnena med AutoRun stöd på. Är det ett stort antal datorer så passar USB AutoRun Creator bäst. Om det är ett fåtal datorer så är USB AutoRun Creator / Small Office att föredra.

Ladda ner demos och jämför versionerna
Om du vill jämföra de två versionerna så kan du ladda ner demoversioner av USB AutoRun Creator från den här Internetsidan:

Ladda ner demoversioner av SamLogic USB AutoRun Creator


TIPS: SKAPA USB-MINNEN MED AUTORUN-STÖD

Det här tipset visar hur du använder SamLogic USB AutoRun Creator för att skapa Autorun-stöd för dina USB-minnen:

Hur du skapar Autorun-stöd till USB-minnen


TIPS: ÖPPNA DOKUMENT AUTOMATISKT FRÅN ETT USB-MINNE

Det här tipset visar hur du använder USB AutoRun Creator för att få ett PDF-dokument på ett USB-minne att öppnas automatiskt:

Hur du öppnar dokument på ett USB-minne automatiskt


ANNONS


 
Mer information om VB Super Library 2010


GRATIS IKONER TILL PROGRAM OCH HEMSIDOR

I ett tidigare inlägg på vår blogg tog vi upp ett bra program som heter Axialis IconWorkshop som kan användas för att skapa egna ikoner till t.ex program och hemsidor. Ett alternativ till att använda ett program är att använda de färdiga ikoner som finns i ett stort antal på nätet. Många av dessa är gratis, och de håller ofta en hög klass och är professionellt designade. Man får tillgång till ännu fler bra ikoner om man är beredd att betala en liten slant. Priserna är dock ganska låga om man köper från de rätta sajterna.I följande nya inlägg på vår blogg listar vi upp flera sajter som tillhandahåller både gratis ikoner och sådana som kan köpas till ett lågt pris. Vi tipsar även om länkar till speciella sökmotorer som kan användas för att leta upp ikoner med ett speciellt motiv eller med ett visst utseende:

Gratis ikoner till program och hemsida

Ikonerna kan användas med SamLogics program
Flera av SamLogics program har stöd för ikoner. Bland annat kan du ange en ikon till ett installationsprogram via vårt installationsverktyg Visual Installer samt ange en ikon till en CD/DVD-skiva eller USB-minne via vårt menyverktyg CD-Menu Creator. I Visual Installer kan du även koppla ikoner till filer som ingår i en installation, t ex till dokument. Dessa ikoner kommer att synas bl a i utforskaren, på skrivbordet eller i Windows programmeny.

 


JULERBJUDANDE
Gäller t o m 31:a december

Fram till 31 december kan du köpa följande två program-paket till julpriser:
  
 

 
DEVELOPMENT TOOLS / PROFESSIONAL

Detta ingår:
- Visual Installer / Pro
- CD-Menu Creator
- VB Super Library
- USB Autorun Creator
- 1 års Supportavtal

Pris: 1990 kr (ord. 3490 kr)
 
Läs mer här


ULTIMATE TOOLS

Detta ingår:
- Visual Installer / Pro
- CD-Menu Creator
- VB Super Library
- USB Autorun Creator
- MultiMailer / Pro
- RegGuard
- 1 års supportavtal 

Pris: 3990 kr (ord. 8990 kr)
 
Läs mer här


ORDER

DEMOS

Se även:
Blogg - SamLogic
Twitter - SamLogic
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
 

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.