Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2013-05

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 5/13 ([$Dag] [$Manad] [$Ar])

INNEHÅLL

Förord
Molnbaserad HTML-editor till MultiMailer
Nyhetsbrevseditor - med tillgång till över 1000 temamallar
Nya förbättrade servrar för att hantera nyhetsbrevsstatistik
Ny uppladdningsfunktion för kopior av nyhetsbrev
Ladda ner Expression Web från Microsoft


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Under de senaste veckorna har vi genomfört enkätundersökningar där många användare av e-postverktyget SamLogic MultiMailer har gett oss värdefulla förslag på vad som kan förbättras i programmet och i det här nyhetsbrevet kan du läsa om några kommande nyheter. Har du inte besvarat enkäten och det är något som du tycker är viktigt att vi förbättrar så kan du fylla i enkäten på den här Internetsidan.

Först i nyhetsbrevet kan du läsa om en ny kraftfull molnbaserad HTML-editor som vi kommer att utöka MultiMailer med. Med hjälp av den kan du arbeta med nyhetsbrev även från datorer som inte har MultiMailer installerad. Ja, du behöver inte ens ha Windows installerad utan den fungerar bra även på en Mac. Företag som IBM, Adobe och Oracle använder den redan, så det är en väl testad och mycket stabil editor.

Sedan presenterar vi ett program som du kan använda för att skapa ett professionellt nyhetsbrev med hjälp av medföljande temamallar. Och det är lätt att anpassa mallarna efter egna behov, t.ex med egna typsnitt, färger och bilder.

Två andra nyheter som du kan läsa om är nya och förbättrade servrarna för hantering av statistik och en ny funktion i MultiMaler som gör det möjligt att på ett enkelt sätt ladda upp en kopia av nyhetsbrev till Internet. Sist i nyhetsbrevet hittar du en nedladdningslänk till HTML-editorn Expression Web som du nu kan ladda ner gratis från Microsoft.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic
 


MOLNBASERAD HTML-EDITOR TILL MULTIMAILER

Vi kommer snart att utöka MultiMailer med en ny kraftfull molnbaserad (webbaserad) HTML-editor. Det innebär att nyhetsbrev kan skapas och redigeras även via en webbläsare framöver. Så du kan arbeta med nyhetsbrev oavsett vid vilken dator du sitter i och oavsett vilket operativsystem som du använder. Du (eller dina kollegor) kan nu till och med använda en Mac för att redigera era nyhetsbrev.Väldigt kraftfull och stabil
Den nya molnbaserade HTML-editorn bygger på kod från CKEditor, som är en beprövad HTML-editor som används av stora företag som t.ex IBM, Adobe och Oracle. Editorn har funnits i över 10 år och är väl testad och väldigt stabil.

Vi kommer att anpassa den för nyhetsbrev
Vi håller på att anpassa CKEditor så att den fungerar väl med nyhetsbrev, och är snart färdiga med denna anpassning. Några egenskaper som editorn kommer att ha är:

- Skapar HTML-kod som är anpassad för e-post
- Skapar nyhetsbrev som visas korrekt i olika e-postklienter
- Hanterar teckensnitt väldigt bra, bättre än dagens inbyggda editor
- Kan filtrera text som klistras in från Word så att det passar e-post
- Är lätt att använda samt har ett gränssnittet på svenska

Inom kort kommer en betaversion av MultiMailers molnbaserade HTML-editor att finnas tillgänglig och vill du prova den så kan du skicka oss ett mail genom att klicka på länken nedan:

Jag vill testa den nya molnbaserade HTML-editorn för MultiMailer


NYHETSBREVSEDITOR - MED ÖVER 1000 TEMAMALLAR

Vi har testat High Impact EMail 5 som är ett program som kan användas för att skapa och redigera nyhetsbrevsmallar så att även du utan några HTML-kunskaper själv kan skapa en mall till ditt nyhetsbrev av mycket hög klass. Programmet levereras med över 600 färdiga mallar kategoriserade efter olika teman som du fritt kan redigera, men ytterligare hundratals nyhetsbrevsmallar är tillgängliga via tillverkarens hemsida och du har åtkomst till dem direkt från programmet.Programmet är lätt att använda och samverkar bra med MultiMailer, men vi kommer att förbättra samverkan ännu mer i en kommande uppdatering av MultiMailer.

Hur programmet kan användas med MultiMailer
När du tagit fram din nyhetsbrevsmall med High Impact EMail så öppnar du mallen i MultiMailer, infogar fält och avprenumerationslänkar mm, sedan är det bara att skicka ut dina nyhetsbrev som garanterat då har högsta klass när det gäller design. Mer detaljerad information om programmet kommer i nästa nyhetsbrev.

Exempel på mallar och demonstrationsfilm
Ett stort urval av exempel på olika nyhetsbrevsmallar kan du se här. En genomgång av hur programmet fungerar kan du se i följande filmer:

 Video: Product tour
 Video: Using the template browser


NYA FÖRBÄTTRADE SERVRAR FÖR NYHETSBREVSSTATISTIK

I de nyare versionerna av MultiMailer så finns det statistikfunktioner som du kan använda för att se hur många som öppnar eller klickar på länkarna i dina nyhetsbrev, samt vilka som gör detta. Denna statistik lagras i webbservrar på Internet som MultiMailer kan hämta information ifrån och sedan redovisa i programmet i form av diagram och rapporter. Vi hade från början en sådan server, men vi har nu utökat till två servrar, där den nyaste är bättre anpassad för stora utskicksmängder. Men vi har även uppgraderat den första servern så att den hanterar statistik bättre.

Var finns servrarna?
Server 1
är till för e-postutskick till max 5000 e-postadresser. Server 2 är till för utskick som kräver hantering av stora datamängder och många e-postadresser. Läs mer om servrarna i detta blogginlägg.
 
Är du osäker på vilket statistikkonto du har eller om du saknar ett statistikkonto för hantering av nyhetsbrevsstatistik så kan du skicka ett mail till oss genom att klicka på nedanstående länk:
 
Skicka information om mitt statistikkonto

 
ANNONS: SPECIALPRIS PÅ SAMLOGIC MULTIMAILER!
 
 
Nu kan föreningar och ideella organisationer köpa e-postprogrammet SamLogic MultiMailer till ett specialpris. Mer information hittar du på:
   
E-postprogram för föreningar och organisationer


NY UPPLADDNINGSFUNKTION FÖR KOPIOR AV NYHETSBREV

I MultiMailer finns sedan tidigare en uppladdningsfunktion (FTP-funktion)som kan användas för att ladda upp kopior av nyhetsbrev till en Internetserver. Denna funktion kan dock vare lite krånglig att använda eftersom den kräver att man har tillgång till olika FTP-uppgifter och då olika webbhotell har olika uppgifter kan det vara svårt att ge generella instruktioner som passar alla; dessutom så ändrar webbhotell ibland på dessa uppgifter.

Vi har därför tagit fram en ny lösning som kommer göra uppladdningen mycket enklare. Vi har lagt upp en egen server på Internet (med domännamnet www.nyhetsbrevkopia.se) dit du kan ladda upp kopior på dina nyhetsbrev. Det bästa av allt är att du inte behöver ange några uppgifter alls utan allt kommer att skötas automatiskt av MultiMailer.

Att ha en kopia av nyhetsbrevet på Internet ger många fördelar. Bland annat går utskicken snabbare och sedan så kan du ge mottagarna av nyhetsbrevet en möjlighet att läsa brevet på Internet, om de exempelvis har stängt av visning av HTML-kod i sin e-postklient. Du kan läsa om ytterligare fördelar i följande inlägg på vår blogg:

7 fördelar med att publicera nyhetsbrev på Internet


LADDA NER MICROSOFT EXPRESSION WEB

Expression Web är en kraftfull HTML-editor från Microsoft och den första versionen släpptes 2006 som en efterföljare till Microsoft Frontpage. Programmet vänder sig till erfarna webbutvecklare och är en konkurrent till Adobe DreamWeaver och är precis som DreamWever ett verktyg som i första hand är till för att ta fram mer avancerade webbsidor, men kan även användas för att ta fram nyhetsbrev om man har goda kunskaper i HTML och vet vad som passar för e-post.Fr om december förra året så har Microsoft slutat att vidareutveckla programmet, och det går därför att ladda ner programmet gratis från Microsoft. Du hittar en nedladdningslänk på nedanstående webbsida:

Download Expression Web 4 from Official Microsoft Download Center
  

ERBJUDANDE
Mer än 50 % rabatt

Nu kan föreningar och ideella organisationer prenumerera på MultiMailer inkl. extratjänster till specialpris.
 


 
MULTIMAILER /
 STANDARD

Detta ingår:
- MultiMailer / Standard
- Image Resizer
- E-postservertjänst
- Support/uppdateringar

Pris: 79 kr (ord. 220 kr)
 
Läs mer här


MULTIMAILER /
PROFESSIONAL

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- Image Resizer
- E-postservertjänst
- Support/uppdateringar
- Konton för:
   e-poststudsar
   prenumerationer
   avanmälningar

Pris: 99 kr (ord. 270 kr)
 
Läs mer här

 
Priserna ovan avser per månad och inkl. moms.
  
Order

Demos

Se även:
Blogg - SamLogic
Twitter - SamLogic
SamLogic | Fågelviksvägen 9 | 145 84 Stockholm | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.