Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här: http://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2016-10

 SamLogic Nyhetsbrev - Nr 10/16 ([$Dag] [$Manad] [$Ar])

INNEHÅLL

Förord
Viktigt att hantera e-poststudsar korrekt
Spärrlistorna i MultiMailer
Hur du adderar e-postadresser till spärrlistorna i MultiMailer
Hur du använder temporära spärrlistor i MultiMailer
Fler nyheter finns på Facebook


FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Det blir allt viktigare att ha en hög kvalitet på sina utskickslistor. Att skicka nyhetsbrev till e-postadresser som inte fungerar och orsakar e-poststudsar bedöms numera väldigt negativt av antispamfilter. Därför är det viktigt att fort få bort studsande e-postadresser från utskickslistor eftersom alltför många studsande e-postadresser även påverkar leveransbarheten till övriga fullt fungerande e-postadresser.

I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer om e-poststudsar och hur MultiMailer använder spärrlistor för att minska antal e-poststudsar samt hur spärrlistorna i MultiMailer fungerar. Vill du lära dig mer om e-poststudsar kan jag även rekommendera denna artikel:

11 tips som minskar antal studsar vid utskick av nyhetsbrev
 
Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic Software
 


StudsVIKTIGT ATT HANTERA E-POSTSTUDSAR

När du gör ett e-postutskick så är det nästan alltid ett antal nyhetsbrev som inte kommer fram till mottagarna. Orsaken till detta kan vara att mottagarens mejlbox inte används längre, mejlboxen är full eller så är det ett temporärt fel på mottagarens e-postserver. När detta inträffar så kommer det tillbaka ett felmeddelande från e-postservern, en s k ”studs”.

Viktigt att hantera studsar
Eftersom folk byter e-postadresser ofta så är det viktigt att du underhåller dina utskickslistor aktivt och uppdaterar kundregister mm och ersätter studsande e-postadresser med fungerande e-postadresser.

Det är också viktigt att du inte skickar nyhetsbrev till e-postadresser som inte fungerar, för om det genereras för många e-poststudsar så reagerar e-postservrarnas antispamfilter på det och risken ökar då att din avsändaradress eller domän blir svartlistad. Många studsar ses nämligen som ett kännetecken på spam.

Nnyhetsbrevsverktyget SamLogic MultiMailer hanterar e-poststudsar automatiskt och om en e-postadress studsar för många gånger så spärras den från fler utskick.

Export av studsande e-postadresser
Även om MultiMailer hanterar studsar på ett effektivt sätt så kanske du vill uppdatera en annan datakälla, t ex ett kundregister, och då kan det vara praktiskt att exportera de studsande e-postadresserna till ett Excel-dokument. Hur du gör detta beskrivs i det här tipset:

Hur du exporterar e-postadresser som studsat till Excel-dokument


StopSPÄRRLISTORNA I MULTIMAILER

En spärrlista i MultiMailer är en lista med e-postadresser som ska undantas från e-postutskick. Det kan exempelvis vara e-postadresser från personer som valt att avprenumerera på ett nyhetsbrev eller e-postadresser som börjat studsa eftersom de blivit ogiltiga. Det kan också vara en temporär lista med e-postadresser som inte ska få ett specifikt e-postutskick.

Om en e-postadress finns i en spärrlista så kommer inga mejl att skickas till den e-postadressen även om e-postadressen finns i mailinglistan. Det här är en extra säkerhetsåtgärd för även om du raderar en e-postadress från en mailinglista så finns det alltid en risk att den åker in igen i framtiden till listan från en annan källa utan att du är medveten om detta.

Viktigt att använda spärrlistor
Enligt marknadsföringslagen så får man inte skicka ut nyhetsbrev till privatpersoner som avregistrerat sig från ett nyhetsbrev. Genom att använda en spärrlista så säkerställer du att dessa personer inte får ett nyhetsbrev av misstag. Du bör inte heller skicka ut nyhetsbrev till företag som avregistrerat sig, och även här hjälper spärrlistan dig från att misstag sker.

MultiMailer använder även en speciell spärrlista för att automatiskt spärra e-postadresser som studsar. Det finns flera olika typer av spärrlistor och du kan läsa om dem här:

Spärrlistorna i MultiMailer


PRODUKTFILM OM MULTIMAILER
 
Klicka på bilden för att se filmen
  
Klicka här (eller på bilden) för att se filmen


ADDERING AV E-POSTADRESSER TILL SPÄRRLISTORNA

Förutom den automatiska hanteringen av spärrlistor så kan e-postadresser även adderas manuellt till spärrlistorna i MultiMailer. I det här tipset beskriver vi hur du gör för att addera en e-postadress från en mailinglista till MultiMailers permanenta spärrlista:

Hur du adderar e-postadresser till spärrlistorna i MultiMailer


TEMPORÄRA SPÄRRLISTOR

Ibland kan det uppstå situationer där du behöver göra ett e-postutskick till en mottagargrupp där det finns enstaka kunder som inte ska få ett specifikt nyhetsbrev. De har kanske redan köpt din produkt eller du vet att produkten inte passar dem och det är då viktigt att de inte får just detta nyhetsbrev, men du vill inte ta bort de här kunderna permanent från din utskickslista eftersom de ska fortsätta att få dina kommande nyhetsbrev. I MultiMailer är det möjligt att lösa detta problem genom att använda en temporär spärrlista. Läs mer här:

Hur du använder temporära spärrlistor i MultiMailer


FLER NYHETER FINNS PÅ FACEBOOK
 
Läs fler nyheter på vår Facebook-sidaDu hittar fler nyheter om våra produkter på vår Facebook-sida. Just nu bl.a följande:
 
- SamLogic MultiMailer 2016 är nu färdig.
- 7 frågor om MultiMailer.
- Så väljer du prioritet på nyhetsbrev i MultiMailer.
 
Klicka på länken nedan för att besöka vår Facebook-sida:
  
Besök SamLogic's Facebook-sida
 
  
BESTÄLL NYA MULTIMAILER

Beställ den nya 2016-versionen av MultiMailer. Välj mellan en ny licens eller uppgradering: 

MultiMailers logotype
 
NY LICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2016 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris:
2990 kr
 
Läs mer här

  
UPPGRADERING

Detta ingår:
- MultiMailer 2016 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris:
1990 kr
 
Läs mer här

  
ANDRA PRODUKTER

Order

Demos
    
SE ÄVEN

Besök vår Facebook-sida Följ oss på Twitter Se vår videokanal på YouTube

Besök även vår blogg.
SamLogic Software | Box 102 | 135 23 Tyresö | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer.
Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista.