Nyhetsbrevet kan även läsas på följande webbsida: www.samlogic.com/nyhetsbrev/2020-02

 SamLogic Nyhetsbrev - Specialnummer om e-poststudsar ([$Dag] [$Manad] [$Ar])
FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I ett tidigare nyhetsbrev så kunde du läsa om hur ett skräppostfilter fungerar och vilka åtgärder du kan vidta för att minska risken att dina mejl fastnar i dem. I detta nyhetsbrev kan du läsa om varför det är så viktigt att du har en låg studsfrekvens när du gör e-postutskick och vilka åtgärder du kan vidta för att uppnå detta.

Du kan också läsa om skillnaden mellan hårda, mjuka och falska studsar. Vi förklarar också varför du måste ha rätt utskickshastighet om du gör utskick till stora företag, kommuner, skolor och privatpersoner.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic Software
 
Om du vill läsa något av våra senaste nyhetsbrev så finns ett urval här:

> Nr 6/2019 - Är din domän skyddat mot bluffmejl och nätfiske?
> Nr 9/2019 - Hur du undviker att dina mejl fastnar i skräppostfilter
> Nr 1/2020 - Topplistor - Mest lästa artiklar, blogginlägg, tips mm

Studs
VIKTIGT ATT HANTERA E-POSTSTUDSAR

När du gör ett e-postutskick så kommer ett antal nyhetsbrev inte att komma fram till mottagarna och då kommer det ofta tillbaka mejl med felmeddelanden från e-postservern, sk e-poststudsar. Att det blir en studs beror ofta på att vissa e-postadresser inte är giltiga eller att mottagarens e-postserver inte kan ta emot ditt e-postmeddelande.

Hårda, mjuka och falska studsar
Några vanliga orsaker till varför e-postadresser är ogiltiga är att mottagaren ändrat sin e-postadress, bytt arbetsplats/internetoperatör eller att e-postadressen var ogiltig redan då den skrevs in i ett registreringsformulär. En e-postadress som är ogiltig ger en hård studs.

Om felet är temporärt så blir det en mjuk studs och då kan det bero på att e-postlådan är full eller att e-postservern är temporärt nere.

Skräppostfilter kan ibland generera studsar ifall ditt utskick blir klassificerat som spam. Du kan då få en falsk studs, dvs e-postadressen fungerar egentligen men ditt mejl når inte mottagaren.

Låt inte dina bästa kunder studsa bort
Eftersom folk byter e-postadresser ofta så är det viktigt att du använder verktyg som automatiskt underhåller dina utskickslistor så att e-postadresser som inte fungerar spärras från flera utskick och så att du lätt kan se om e-postadresserna till dina bästa kunder behöver uppdateras.

Om du har för hög studsfrekvens (den bör understiga 5%) så reagerar e-postservrarnas skräppostfilter på det och risken ökar då att din avsändaradress eller domän blir svartlistad.

I följande artikel kan du läsa mer om e-poststudsar och vad du kan göra för att få en lägre studsfrekvens:
 
11 tips om hur du reducerar antal studsar vid e-postutskick


OM DU MAILAR STORA FÖRETAG, KOMMUNER, SKOLOR MM

Om du på kort tid skickar många mejl till e-postadresser som ligger på samma domän så finns det en stor risk att skräppostfilter reagerar negativt och börjar blockera mejl. Detta gäller speciellt om du skickar mejl till kommuner, skolor, myndigheter och stora företag, men även om du skickar till privatpersoner som ofta använder Telia, COM HEM, Tele2 m fl eller en webbaserad e-postjänst som Gmail eller Outlook.com m fl.

Du kan läsa mer om detta problem i följande blogginlägg. Där får du även tips på hur du kommer runt problemet:

E-postutskick till privatpersoner, skolor och kommunerAUTOSVAR

En annan typ av "studs" är ett autosvar. Den skickas ofta när en mottagare är ledig (t.ex på semester). Ett autosvar kan innehålla information som du kan ha stor nytta av. Vi förklarar mer här:
 
5 tips om varför du ska mejla dina kunder i semestertiderGrön bockVALIDERING AV E-POSTADRESSER

Innan du skickar ut ditt nästa nyhetsbrev så kan det vara bra att du validerar dina e-postadresser och testar så att de är giltiga.

I nyhetsbrevsverktyget MultiMailer finns det en funktion som du kan använda för att validera (kontrollera) dina e-postadresser innan du skickar ut ditt nyhetsbrev. Du får då mindre studsar och avsändardomänen får ett bättre rykte bland skräppostfiltren vilket gör att fler av dina mejl når mottagarnas inkorgar.

Mer information om valideringsfunktionen finns i det här blogginlägget:

Hur du validerar e-postadresser innan utskick


PRODUKTFILM OM E-POSTVERKTYGET MULTIMAILER
 
Klicka på bilden för att se filmen
  
Klicka här (eller på bilden) för att se filmen


TEST MOT 25 SPAMFILTER OCH 50 E-POSTKLIENTER

Oavsett om man skickar ut ett nyhetsbrev, en inbjudan eller ett erbjudande så är det en sak som är helt avgörande och alltid måste fungera – mejlet måste komma fram till mottagaren och se korrekt ut!

Detta kan verka självklart och man tror kanske att detta är något som alltid fungerar, men så är tyvärr inte fallet längre.

För att säkerställa att nyhetsbreven ser korrekta ut och kommer fram till mottagarna har vi två nyhetsbrevstjänster som du kan använda dig av för att testa ditt nyhetsbrev. Du kan testa mot de 25 vanligaste skräppostfiltren och mot 50 vanliga e-postklienter och enheter.MultiMailer Spam Test
Vi testar ditt nyhetsbrev mot de 25 vanligaste skräppostfiltren och du får sedan en rapport för resultatet samt förslag på åtgärder som du kan vidta för att öka chansen att dina mejl hamnar i inkorgen istället för i skräppostmappen. Mer information >

MultiMailer Preview Test
Eftersom det inte finns någon gemensam standard för e-postformatet och det finns mer än 50 olika e-postklienter, webbläsare och enheter som man behöver ta hänsyn till så är det viktigt att du med jämna mellanrum testar ditt nyhetsbrev. Mer information >

Så om du undrar hur dina nyhetsbrev och mejl egentligen ser ut i de 50 vanligaste e-postklienterna, webbläsarna och enheterna så har vi en tjänst som kan göra dessa tester.
  

  
BESTÄLL MULTIMAILER

Beställ den senaste versionen av MultiMailer. Välj mellan en föreningslicens eller en företagslicens: 
 

 
FÖRENINGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2019 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 990 kr
 
Läs mer här

  
FÖRETAGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2019 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 1990 kr
 
Läs mer här

  
ANDRA PRODUKTER

Order

Demos
    
SE ÄVEN

Besök vår Facebook-sida Följ oss på Twitter Se vår videokanal på YouTube

Besök även vår blogg.
SamLogic Software | Box 102 | 135 23 Tyresö | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer. Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista. Vill du ändra din e-postadress så kan du göra det på denna sida.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, artikel 6, §1, stycke f: "Berättigat intresse" (mer information). Vår integritetspolicy kan du läsa på denna sida.