MultiMailer
Som vi tog upp i ett tidigare blogginlägg så har Google/Gmail, Microsoft/Outlook 365 och Amazon/MultiMailer e-postserver m.fl. börjat tillämpa SPF, DKIM och DMARC mer strikt för att minska antal bluff- och skräppostmejl. Det här innebär också att det blivit mycket svårare att få vanliga mejl att komma fram till mottagarna (se bl.a vårt nyhetsbrev #2: Vad kan hända om dina domäninställningar är felaktiga?).

Vad kan hända om du mejlar Outlook- och Gmailadresser?
I en engelsk artikel (Do I need DMARC, DKIM and SPF, seriously?) så står det att det nu gått så långt att om man saknar rätt SPF/DKIM/DMARC-inställningar och skickar ett mejl till en e-postadress på ett Outlook 365-konto så hamnar mejlet som "default" i skräppostmappen. Och skickar man till en Gmail-adress så visas ett avskräckande varningsmeddelande (om SPF/DKIM/DMARC saknas eller är fel).

Vi har därför undersökt och testat SPF-, DKIM- och DMARC-inställningarna för alla som har ett aktivt MultiMailer-avtal och använder MultiMailers e-postserverlösning.

Här nedan hittar du några vanliga frågor och svar om testningen:


Frågor och svar om testningen
 
Fråga 1
F. Vad är det ni testar?
S: Vi testar de SPF-, DKIM- och DMARC-inställningar som är kopplad till er avsändardomän.
 
Fråga 2
F. Vad är en avsändardomän?
S: Avsändardomänen är den domän som ni har i er avsändaradress. Om du t ex använder avsändaradressen info@foretag.se så är avsändardomänen foretag.se.
 
Fråga 3
F. Varför gör ni det här testet nu?
S: Många anti-skräppostfilter "kräver" nu att man har rätt domäninställningar för att mejlen inte ska bli klassade som skräppost.
 
Fråga 4
F. Är det bara MultiMailer-användare som behöver ha de här inställningarna rätt?
S: Nej, det gäller alla som skickar ut mejl oavsett vilken programvara eller e-posttjänst man använder.
 
Fråga 5
F. Vad kostar testningen?
S: Inget. Testningen ingår i ditt MultiMailer-avtal, så den är gratis.
 
Fråga 6
F. Vad händer om ett fel påträffas?
S: Hittar vi fel så får du ett rapportmejl med information om vilka fel som påträffats. Vi kommer även komma med förslag på lösningar.
 
Fråga 7
F. Kan ni hjälpa oss att ordna eventuella fel, om sådana påträffas?
S: Ja. Vi har en tjänst, MultiMailer Konfigureringstjänst, som hjälper er att få rätt inställningar.


Vill du veta mer om SPF, DKIM och DMARC så kan vi rekommendera att att du läser blogginlägget Vanliga frågor och svar om SPF, DKIM och DMARC och Har du inte fått din avsändardomän testad så kontakta oss innan du gör ditt nästa e-postutskick


Med vänliga hälsningar
Anders V Persson
SamLogic Software
  
     

 
SamLogic Software, Fågelviksvägen 9, S-145 84 Stockholm
Tel: +46 8 531 83 900
Epost: info@samlogic.com
Internet: www.multimailer.se
SamLogic
 

 
   
Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer. Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista. Vill du ändra din e-postadress så kan du öppna denna sida.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, artikel 6, §1, stycke f: "Berättigat intresse" (mer information). Vår integritetspolicy kan du läsa på denna sida.