Viktig information om SPF, DKIM och DMARC

SPF, DKIM, DMARCDet har skett en del viktiga förändringar den senaste tiden när det gäller hur e-post hanteras av server- och skräppostfilter. För att minska mängden bluffmejl och spammejl har Google (Gmail) m.fl. börjat tillämpa SPF, DKIM och DMARC mer strikt, vilket gör att även legitima mejl kan klassas som skräppost eller som osäker e-post, om man inte har dessa inställningar rätt inställda eller saknar dem helt. Effekten av detta blir att mejlen kan få varningsmeddelanden hos mottagarna (se bilden nedan för exempel) eller hamna i mottagarnas skräppostkorgar, eller i värsta fall inte komma fram alls.

Varningsmeddelande

Artikel – med viktig information om SPF, DKIM och DMARC
Vi har publicerat en artikel på vår hemsida som ger mer information om det här problemet och som vi rekommenderar att du läser om du arbetar med e-postmarknadsföring eller är ansvarig för ditt företags e-posthantering:

> Viktigt med SPF, DKIM, DMARC & rDNS – om du skickar e-post / nyhetsbrev

Vi rekommenderar även blogginlägget Vanliga frågor & svar om SPF, DKIM & DMARC för att snabbt få information om de viktigaste sakerna att känna till om de här inställningarna.

Checklista
ChecklistaEftersom det idag är mycket att tänka på när man gör e-postutskick så har vi även publicerat en checklista som listar upp de viktigaste sakerna man behöver kontrollera för att mejl och nyhetsbrev ska nå kundernas inkorgar.

MultiMailer Konfigureringstjänst – Säkerställer att dina mejl når ända fram
Om du använder nyhetsbrevsverktyget MultiMailer och tycker att det verkar tekniskt komplext att få SPF, DKIM och DMARC korrekt, så erbjuder vi en tjänst där vi hjälper dig att få inställningarna rätt.  Tjänsten finns i två varianter:


#1 – MultiMailer Konfigureringstjänst 1 – för SPF/DKIM/DMARC
– För dig som har erfarenhet av e-postservrar och domäninställningar

Vi tar fram och informerar dig om exakt vilka inställningar som ska läggas in och var. DKIM kräver dessutom en digital signatur (krypterad kod) från oss. Den får du också.

Tjänsten innefattar följande:
1. Vi mejlar dig vilka SPF-inställningar som du ska lägga in för din domän på ditt webbhotell.
2. Vi mejlar dig vilka DKIM-inställningar som du ska lägga in (inklusive en digital signatur från oss).
3. Vi mejlar dig vilka DMARC-inställningar som du ska lägga in.
4. Vi utför kontroll av Reverse DNS för din domän.

Den information som du får från oss ska du lägga in i ditt webbhotells kontrollpanel. Närmare information finns ofta i ditt webbhotells hjälpdokumentation. Vi kommer att skicka dig allmän information om vad du ska göra. Leveranstid: inom 24 timmar

> Mer information och beställning
   


#2 – MultiMailer Konfigureringstjänst 2 – för SPF/DKIM/DMARC
– För dig som vill att vi ordnar allt

Eftersom det är en del tester som behöver göras och de här inställningarna måste vara helt korrekta för att e-posten ska fungera optimalt så kan vi ordna alla inställningarna för din domän på ditt webbhotell.

Tjänsten innefattar följande:
1. Vi ställer in rätt SPF-inställningar på ditt webbhotell.
2. Vi ställer in rätt DKIM-inställningar på ditt webbhotell.
3. Vi ställer in rätt DMARC-inställningar för din avsändardomän på ditt webbhotell.
4. Vi utför kontroll av Reverse DNS för din domän.

När vi är färdiga så mejlar vi dig en sammanfattning om vilka inställningar vi lagt in och vilka tester vi gjort. Vid ev. fel i samband med testerna av din domän får du förslag på åtgärder för att lösa problemen. Leveranstid: inom 48 timmar

> Mer information och beställning
   

Om du har några frågor om ovanstående tjänster så rekommenderar vi att du läser blogginlägget Frågor & svar om MultiMailer Konfigureringstjänst. Det går också bra att kontakta oss på support@samlogic.se eller 070-397 14 91 för mer information.