Så ändrar du utskickshastigheten i MultiMailer

Det är möjligt att ändra utskickshastigheten i MultiMailer. Du kan både öka och sänka den.

Sänkning av utskickshastigheten
ServerDet finns sammanhang där det kan vara motiverat att sänka utskickshastigheten. Exempelvis om du skickar många mejl till samma domännamn eller om du skickar många mejl till skolor, kommuner och myndigheter. Går det för fort med mejlen så kan deras antispamfilter reagera negativt och börja stoppa mejlen. Även e-posttjänster som Gmail kan reagera negativt om det går för snabbt. Vi förklarar mer i detta blogginlägg.

Hur man sänker utskickshastigheten förklarar vi i detta tips:

> Tips: MultiMailers paushantering – Så påverkar du utskickshastigheten

Ökning av utskickshastigheten
Vill du istället öka utskickshastigheten så är det också möjligt. Du kan göra det genom att låta MultiMailer använda parallella anslutningar mot e-postservern i samband med utskick. Då kan flera mejl skickas parallellt – på samma gång – och utskickshastigheten mångdubblas. Hur man gör det förklaras i detta tips:

> Tips: Snabbare utskickshastighet genom parallella anslutningar till e-postservern

Det går ofta bra att öka utskickshastigheten om du har en bra variation av domäner i utskickslistan, så att inget domännamn upprepas speciellt ofta i listan. Då kommer det att gå relativt lång tid mellan mejlen som anländer till samma domän och domänernas antispamfilter kommer inte att se mejlen som spam.