Tips:
Hur du infogar en klickbar avprenumerationslänk (som samverkar med en webbsida)


Det är viktigt att folk kan avprenumerera på dina nyhetsbrev. Enligt marknadsföringslagen är det dessutom förbjudet att inte ha en avprenumerationsmöjlighet om mottagaren är en privatperson eller enskild firma.

I MultiMailer kan man införa avprenumerationsmöjligheter på olika sätt. I detta tips visar vi hur man på ett enkelt sätt infogar en klickbar hyperlänk som öppnar ett formulär på Internet för avregistrering om brevmottagaren vill avsluta en prenumeration.
 
Så här gör du:

1. Starta MultiMailer och öppna fliken Nyhetsbrev.
2. I ämnesraden skriver du in texten "
Testbrev".
2. I det stora redigeringsfönstret skriver du in texten "
Jag vill avregistrera mig från detta nyhetsbrev.".
3. Markera ordet "
avregistrera" enligt nedan:4. Välj menyalternativet Infoga - Hyperlänk - Länk för avprenumeration.
5. Kontrollera att alternativet Webbsida (MultiMailer) vid Metod för att avprenumerera är markerat. Om inte, markera det alternativet.6. Klicka på knappen Skapa.
7. Nu ska den markerade texten enligt punkt 3 vara en understruken hyperlänk:8. Nu kan du lägga in en e-postadress i mailing-listan som mottagare av testbrevet.
9. Skicka testbrevet till den inlagda kontaktens e-postadress.
10. Öppna ditt vanliga e-postprogram, t ex Outlook, och ta emot brevet.
11. Klicka på länken "
avregistrera" i testbrevet i ditt e-postprogram. Då ska din webbläsare öppnas med avprenumerationsformuläret öppet och kontaktens e-postadress förifylld:12. Tryck på knappen Avprenumerera i formuläret. Då ska ett avprenumerationsmejl skickas till den e-postadress som du skrev in som mottagare av avprenumerationer vid punkt 5.
13. Ta emot mejlet i ditt vanliga e-postprogram. E-postadressen som ska avregistreras står i ämnesraden.

Utan registreringsformulär
Tipset ovan visar hur du får en avprenumerationslänk att samverka med vårt formulär för avprenumerationer. Det är också möjligt att låta e-postmottagaren skicka iväg ett avprenumerationsmejl direkt från hans/hennes e-postprogram, utan ett formulär. Tipset på denna sida visar hur man gör då.
  

  

 
SamLogic