Tips:
Hur du infogar en klickbar avprenumerationslänk (som samverkar med en webbsida)


Det är viktigt att folk kan avprenumerera på dina nyhetsbrev. Enligt GDPR är det dessutom förbjudet att inte ha en tydlig avprenumerationsmöjlighet i ett nyhetsbrev.

I MultiMailer kan man införa avprenumerationsmöjligheter på ett enkelt sätt genom att infoga en klickbar avprenumerationslänk som öppnar ett formulär på Internet för avregistrering om mottagaren vill avsluta en prenumeration.
 
Så här gör du:

1. Starta MultiMailer, stäng startfönstret och öppna fliken Nyhetsbrev.
2. I ämnesraden skriver du in texten "
Testbrev".
3. I det stora redigeringsfönstret skriver du in texten "
Jag vill avregistrera mig från detta nyhetsbrev.".
4. Markera ordet "
avregistrera" enligt nedan:5. Välj menyalternativet Skapa länk - Länk för avprenumeration.
6. Klicka på knappen Skapa.
7. Nu ska den markerade texten enligt punkt 4 vara en understruken hyperlänk:8. Nu kan du göra ett testutskick till dig själv via menyalternativet Arkiv - Skicka testmedelande
9. Starta ditt vanliga e-postprogram, t ex Outlook, och ta emot mejlet.
10. Klicka på länken "
avregistrera" i testmejlet i ditt e-postprogram. Då ska din webbläsare öppnas med avprenumerationsformuläret öppet och e-postadressen förifylld:11. Tryck på knappen Avprenumerera i formuläret. Nu sparas e-postadressen i en datafil som MultiMailer läser in nästa gån programmet startas.

Mer information om
Mer detaljerad information om hur MultiMailer hanterar nyhetsbrevsprenumerationer och avprenumerationer finns i hjälpdokumentationen. Välj menyalternativet Hjälp - Hur du använder hjälpen och läs informationen som finns i kapitlet Hantera prenumerationer och avprenumerationer.
  

  

 
SamLogic