Så importerar du kontaktuppgifter från en textfil till MultiMailer

 
För att importera kontaktinformation (e-postadresser, namn, adresser mm) från en importerbar textfil till MultiMailers mailing-lista ska du göra enligt följande:
 
 
Så här gör du:
 
1. Starta MultiMailer.

2. Välj menyalternativet Arkiv - Import & Export - Importera till Mailing-Lista.

3. Välj alternativet "Importera från en textfil" och klicka på Nästa.

4. Välj en importfil via knappen Välj fil i dialogrutan som öppnats.

5. Vid Välj fältavgränsare väljer du vilket tecken som används för att separera fälten i importfilen. Normalt ska programmet själv upptäcka vilket tecken som används, men stämmer inte tecknet kan du själv ange ett här. Vanligaste tecknet brukar vara ett semikolon eller ett tabbtecken.

6. Klicka på Nästa.

7. Ett nytt steg i importguiden visas. Här kan du ange vissa inställningar för importen, exempelvis om kontaktuppgifterna i textfilen ska formateras när de läses in eller om dubbletter ska elimineras.

8. Klicka på Nästa.

9. Importguidens sista steg visas nu. Här parar du ihop varje fält i textfilen med ett fält i MultiMailers mailinglista. Vid Fält i importfilen väljer du ett fält i importfilen och vid Fält i MultiMailer väljer du motsvarande fält i MultiMailer. Ska ett specifikt fält i mailinglistan inte importeras kan du välja alternativet "<Inget fält>" i listan.

10. När du parat ihop alla fält trycker du sedan på knappen Importera. Då importeras alla kontaktuppgifter från textfilen till MultiMailers mailinglista.
 
I en importerbar textfil måste all data ligga på ett visst sätt. Formatet är standardiserat och vanligtvis är alla poster separerade med ett radsluttecken och alla fält är separerade med ett semikolon eller ett tabbtecken.
 
   
Se även
 
Så importerar du kontaktuppgifter från Microsoft Excel
Så kopierar du kontaktuppgifter från Excel till MultiMailer via Urklipp
 
  
  
< Indexsida med fler tips
   
Gå till MultiMailers produktsida MultiMailer-tips
  
Gäller för:
Standard
Professional
Enterprise
Cloud
  
Fler tips
SamLogic