Tips: Så ser du vilka kontakter som klickat på länkar i ett nyhetsbrev

Efter att du gjort ett e-postutskick så vill du säkert se vilka kontakter som klickar på länkarna i ditt nyhetsbrev samt se vilka länkar som de klickat på. Detta är möjligt i MultiMailer och nedan beskriver vi hur du bär dig åt.

Så här gör du:
 
1. Starta MultiMailer och öppna fliken Statistik.
2. Markera ett e-postutskick i listan i fliken Statistik.
3. Välj menyalternativet Visa kontakter som öppnat detta nyhetsbrev i menyn Statistik.4. Nu tar det några sekunder för MultiMailer att söka igenom all data; därefter visas följande dialogruta:5. Markera alternativet Gruppera kontakter som... i denna dialogruta.
6. Tryck Fortsätt för att gå vidare.

Nu kommer MultiMailer att växla till fliken Mailing-lista och alla kontakter i mailing-listan som klickat på en länk kommer att grupperas och placeras överst i listan, samt visas med symbolen först på raden. Bilden nedan visar hur det kan se ut:
 

 
Om en kontakt har öppnat ett nyhetsbrev men inte klickat på en länk i brevet så visas istället symbolen först på raden. Om kontakten visas med symbolen först på raden så har nyhetsbrevet skickats till mottagaren, men han/hon har varken öppnat nyhetsbrevet eller klickat på en länk i brevet.
 
Så ser du vilka länkar som en kontakt klickat på
Vill du se vilka länkar i nyhetsbrevet som en kontakt klickat på så kan du högerklicka över kontakten om symbolen finns först i raden och välja menyalternativet Vilka länkar i nyhetsbrevet har kontakten klickat på? i popup-menyn som visas. Då kommer MultiMailer att visa en lista på alla länkar som denna kontakt klickat på. Bilden nedan visar ett exempel på hur listan med länkar kan se ut:


(se större bild)

 
Vill du göra en operation på alla kontakter som visas med symbolen i mailing-listan så kan du markera dessa via menyalternativet Redigera - Fler markeringsalternativ - Markera kontakter som klickat på minst en länk i nyhetsbrevet. Då kommer alla kontakter som har denna symbol att få en markering. Därefter kan du exempelvis exportera de markerade kontakterna till ett annat program eller följa upp med ett nytt e-mail.
 
 
 
SamLogic