FAQ - användande och funktionalitet  Nästa sida >>
 

 
Komma igång och dokumentation

l Hur gör jag för att få hjälp i programmet?

l Hur kommer jag snabbast "igång" med MultiMailer?

l Kan jag få en lista på alla avsnitt i hjälpen på ett enkelt sätt?

l Finns det några exempel som visar vad man kan göra med MultiMailer?

l Finns det någon Internetsida med programtips till MultiMailer?

Användande och funktionalitet

l Vilka e-postformat kan man skapa med MultiMailer?

l Kan man använda MultiMailer tillsammans med FrontPage och Dreamweaver?

l Hur pass avancerad HTML klarar MultiMailer av?

l Hur gör jag för att mailen ska bli "personliga"?

l Vad är ett "fält"?

l Hur många fält kan jag ha i ett e-postmeddelande?

l Måste man skriva in alla mail-adresser man vill spärra manuellt i spärrlistan?

l Vad är skillnaden mellan "permanent" och "temporär" spärrlista?

l Är det något speciellt jag ska kolla innan jag gör mitt första e-postutskick med MultiMailer?

l Kan jag göra testutskick med programmet?

l Om utskicket har stannat vid en viss e-postadress, måste jag skicka om allt från början då?
 

 
 
Komma igång och dokumentation
 
 
Hur gör jag för att få hjälp i programmet?
För att få hjälp i en dialogruta eller i ett fönster trycker du på tangenten F1. Hjälpen är lokal och beskriver vad du kan göra i just den fliken eller dialogrutan.


Hur kommer jag snabbast "igång" med MultiMailer?
Vi rekommenderar att du först går igenom Introduktionsguiden som startas automatiskt när du kör programmet första gången. Därefter bör du läsa komma-igång-guiden som följer med CD-skivan eller finns på Internet (klicka här för att läsa den på Internet). Sedan bör du även ta en titt på hjälpöversikten via menyalternativet Hjälp - Innehåll där programmets grundläggande funktionalitet beskrivs på ett lättfattligt sätt.


Kan jag få en lista på alla avsnitt i hjälpen på ett enkelt sätt?
Ja. Öppna hjälpen via menyalternativet Hjälp - Innehåll och välj fliken Innehåll.


Finns det några exempel som visar vad man kan göra med MultiMailer?
Ja, det följer med ett antal exempel som visar vad för slags nyhetsbrev som kan skapas och skickas ut med MultiMailer. Du kan öppna dessa via menyalternativet Hjälp - Öppna exempel.


Finns det någon Internetsida med programtips till MultiMailer?
Ja, det finns en Internetsida med programtips som steg-för-steg visar hur man använder funktioner i MultiMailer. Tipssidan finns på denna sida. Du kan också komma åt tipssidan direkt från MultiMailer genom att välja menyalternativet Hjälp - Information på Internet - Tips och tricks

Till toppen av sidan
 
Användande och funktionalitet
 
 
Vilka e-postformat kan man skapa med MultiMailer?
I SamLogic MultiMailer kan du skapa meddelanden i antingen formatet HTML eller rena text-mail. HTML-meddelanden kan innehålla olika typsnitt, färger, bilder, ljud, listor, tabeller etc.
 

Kan man använda MultiMailer tillsammans med FrontPage och Dreamweaver?
Ja, det går att koppla MultiMailer mot externa HTML-editorer, tex FrontPage eller Dreamweaver, om du vill använda en sådan för att skapa själva designen. I MultiMailer kan du sedan göra eventuella redigeringar av innehållet samt infoga fält. För att skapa en koppling kan du öppna dialogrutan Inställningar - Alternativ och sedan klicka på fliken HTML-editor


Hur pass avancerad HTML klarar MultiMailer av?
MultiMailer använder samma grundkomponent som ingår i Internet Explorer vilket gör att den senaste HTML-tekniken kan användas i dina HTML-brev. Dock bör du inte använda för ny teknik ifall det finns risk för att dina mottagare inte har stöd för det. Exempelvis Outlook 2007 saknar stöd för alltför avancerad HTML. Stiltaggar (style sheets) bör inte användas i alltför hög grad eftersom många e-postklienter inte stödjer dessa.


Hur gör jag för att mailen ska bli "personliga"?
Genom att utnyttja fält i MultiMailer kan man skapa e-postbrev som är anpassade efter varje enskild mottagare. Varje e-postbrev som skickas ut blir "unikt" och mottagaren får då den information som hon/han är intresserad av. Att skicka ut allmänna opersonliga "mass-mail" uppfattas ofta som spam.


Vad är ett "fält"?
Ett fält i MultiMailer är en variabel som byter värde vid varje unikt mail som skickas ut. Exempel på ett fält är [$Fornamn] och om du inleder ditt mail med "Hej [$Fornamn]" så kommer programmet automatiskt att ersätta [$Fornamn] med de förnamn som finns lagrade i mailing-listan och varje e-postmottagare får då ett e-postbrev som inleds med en personlig hälsning, t ex ”Hej Kalle” eller ”Hej Lisa”. Du kan infoga ett fält genom att välja menyalternativet Infoga - Fält i fliken Nyhetsbrev.


Hur många fält kan jag ha i ett e-postmeddelande?
Du kan ha obegränsat antal fält i ett e-postmeddelande som ska skickas ut med MultiMailer. Och du kan använda samma fält flera gånger i dokumentet, tex placera ut förnamn på olika ställen i texten. Men du kan även använda olika fält, tex företagsnamn, adresser, kundnummer, tidigare köpta produkter mm, och kombinera dessa på olika sätt i ditt e-postmeddelande. På detta sätt kan du låta MultiMailer automatiskt skapa och skicka ut unika personliga mail till varje e-postmottagare. Fält kan användas i både ämnesraden och i själva brevet.


Måste man skriva in alla e-postadresser man vill spärra manuellt i spärrlistan?
Nej, du kan markera de poster (e-postadresser) du vill spärra i mailing-listan och sedan addera dem direkt till en spärrlista (höger musklick och sedan menyalternativet Lägg till spärrlista). Om du har en lista på e-postadresser som ska spärras i ett annat program kan du via Urklipp överföra hela listan direkt till en spärrlista. Ett annat alternativ är att importera e-postadresserna först till MultiMailers mailing-lista och sedan därifrån överföra dessa till en spärrlista.


Vad är skillnaden mellan "permanent" och "temporär" spärrlista?
Den permanenta spärrlistan ska användas för att permanent blockera vissa e-postmottagare från att få e-postbrev från dig. Det kan vara användare som tex skickat in en avprenumerations-begäran (unsubscribe) eller på annat sätt meddelat att de inte önskar fler e-postbrev.
 
Den temporära spärrlistan ska användas för att temporärt hindra vissa e-postmottagare från att få ditt e-postbrev. Det kan tex vara nödvändigt ifall du planerar att återupprepa ett säljutskick, men inte vill att kunder som nyligen handlat ska få samma utskick en gång till.  


Är det något speciellt jag ska kolla innan jag gör mitt första e-postutskick med MultiMailer?
Du bör kolla att du angett rätt inställningar för ditt e-postkonto. Välj menyalternativet Inställningar - Inställningar för e-postkonto och kontrollera att du angett rätt inställningar. Är du osäker på vilka inställningar du ska ange så kan du kolla i ditt vanliga e-postprogram samt läsa hjälpavsnittet Konfigurera ett e-postkonto.


Kan jag göra testutskick med programmet?
Ja, innan du börjar skicka ut mail till dina kunder bör du göra ett testutskick till dig själv. Det gör du enklast genom att välja menyalternativet Arkiv - Skicka ett testmeddelande och ange din egen e-postadress här.


Om utskicket har stannat vid en viss e-postadress, måste jag skicka om allt från början då?
Normalt bryter MultiMailer ett vänteläge efter 60 sekunder och fortsätter automatiskt med nästa e-postadress i listan, men om du har stängt av timeout-hanteringen kan du bryta ett vänteläge manuellt genom att välja menyalternativet Utskick - Avbryt vänteläge. Då kommer MultiMailer att fortsätta utskicket med nästa e-postadress i listan. 
 
 
<< Tillbaka  Nästa sida >>
  
  
 
SamLogic