Nyhetsbrevet kan även läsas på följande webbsida: https://www.samlogic.com/nyhetsbrev/2022-04/

 SamLogic Nyhetsbrev 4/22 - Uppvärmning av e-postadresser ([$Dag] [$Manad] [$Ar])
FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I det här nyhetsbrevet kan du läsa om vad som menas med att "värma upp" en e-postadress och varför det kan vara bra att göra ett e-postutskick nu under sommaren, trots att folk har semester.

Vi presenterar även en ny tjänst: MultiMailer Domänkonfigurering. Dessutom kan du läsa om Sportringen Sundsvall och hur de använder flera marknadsföringskanaler parallellt, däribland e-post, för att marknadsföra och sälja sportartiklar.

Vid semestertider ökar antal bluffmejl och nätfiskeförsök då ordinarie ekonomipersonal är på semester. I detta nr får du ett tips om hur du direkt kan se om ett mejl är ett bluffmejl. Vi tipsar även om bra information i samma ämne från Nordea och Bolagsverket.

Fortsatt trevlig sommar!
Anders V Persson
SamLogic Software

PS. Missa inte vår sommarkampanj (gäller t om 15 augusti).
 
Tidigare nummer av vårt nyhetsbrev som vi rekommenderar:
 
> Nr 4/21 - Tips om hur dina mejl ska nå mottagarnas inkorgar
> Nr 2/22 - Juridisk bokhandel använder MultiMailer
> Nr 3/22 - Nya 2022-versioner av MultiMailer / Visual Installer


UPPVÄRMNING AV EN AVSÄNDARES E-POSTADRESS

Uppvärmning

Funderar du på att skicka ut nyhetsbrev mm till en lista med e-postadresser som tidigare inte fått mejl från den avsändare du vill använda, kan det vara en bra ide att först "värma upp" avsändarens e-postadress innan du skickar ut som vanligt.
 
I praktiken är det både e-postadress och IP-adress för avsändaren som måste värmas upp, men för att inte texten ska bli för teknisk kommer vi bara skriva "avsändare" i nedanstående text.

Att värma upp avsändaren kan vara en bra idé om:

● Du byter internetoperatör/webbhotell (innebär ny IP-adress)
● Du har en ny produkt/tjänst som ska marknadsföras
   under en ny webbsida/domännamn
● Du vill skicka ut flera olika nyhetsbrev med olika avsändare
● Du vill använda olika avsändare för olika huvudtyper av mejl
● Du vill använda en underdomän till din företagsdomän för e-post
● Du vill ha en ny domän för enbart e-postutskick
● Du vill förbättra ryktet för din befintliga avsändaradress
● Du har gjort ett längre uppehåll i dina e-postutskick

Vad innebär det att "värma upp" avsändaren?
Ikon - UppvärmningUppvärmningen av avsändaren innebär att långsamt göra små utskick där antalet mejl per dag och vecka gradvis ökas. Under uppvärmningsprocessen kommer stora operatörer såsom Google, Apple, Microsoft, Telia m.fl. att göra en bedömning av avsändarens rykte.

Varför är uppvärmningen så viktig?
Målet med uppvärmningen är att förbättra avsändarens rykte vilket avgör om dina mejl ska hamna i mottagarnas inkorgar eller i deras skräppostmappar. Ett bra rykte får avsändaren om många mottagare öppnar dina mejl, klickar på länkar eller besvarar dina mejl. Det är därför du ska starta uppvärmningen med dina bästa e-postadresser (kunder).
 
Så kommer du igång med en uppvärmning
Att genomföra en uppvärmning tar minst 4 veckor så för att snabbt komma igång med uppvärmningen så rekommenderar vi att du inte tar fram och skickar ut ett vanligt nyhetsbrev utan istället tar fram ett kortare mejl, t ex ett informationsmejl, eventmejl eller ett e-vykort (t.ex en sommarhälsning). I e-postverktyget MultiMailer gör du detta snabbt & enkelt med hjälp av de inbyggda guiderna.

Mer information om uppvärmning
Mer information om uppvärming kommer i nästa nyhetsbrev men vill du redan nu veta mer så kontakta gärna oss.
  
Om du vill göra uppvärmningen med MultiMailer 2022
E-postverktyget MultiMailer 2022 har flera funktioner som underlättar om du vill göra en uppvärmning av en avsändare. Vill du veta mer samt prova MultiMailer så kan du kontakta oss genom att ringa 08-53183900 eller mejla info@samlogic.com.


FLER SKÄL ATT GÖRA E-POSTUTSKICK PÅ SOMMAREN
 
Sommar

Att göra ett e-postutskick till sina kunder under sommaren kan vid första tanken låta som en dålig idé eftersom många har semester då, men tiderna har förändrats de senaste åren - mycket pga corona - så idag läser de flesta sina arbetsrelaterade mejl även när de inte är på kontoret. Läs mer här:

5 tips om varför du ska mejla dina kunder i semestertider
Varför är det bra att göra ett e-postutskick mitt i sommaren?


NY TJÄNST: MULTIMAILER DOMÄNKONFIGURERING

De flesta som använder MultiMailer har fått rätt inställningar för SPF/DKIM/DMARC via tjänsten MultiMailer Konfigureringstjänst, som är en tjänst där vi hjälper till att uppdatera dessa inställningar för att säkerställa att mejlen når mottagarnas inkorgar.

DomainNu lanserar vi en helt ny tjänst, MultiMailer Domänkonfigurering, som är en tjänst där vi hjälper till att uppdatera inställningarna för en avsändardomän så att domännamnet alltid visas som avsändare istället för namnet på serveroperatören. Tjänsten förenklar också vitlistning av en avsändardomän.
  
Vill du veta mer om MultiMailer Domänkonfigurering och få aktuella priser kan du kontakta oss genom att ringa 08-53183900 eller mejla info@samlogic.com.
   
En undersökning visar att endast 28% av stora svenska företag använder rätt DMARC-inställning. Som jämförelse så har ca 85% av MultiMailer-användarna rätt DMARC-inställning. Läs mer:

Svenska storföretag dåligt skyddade mot mejl-spoofing


SPORTRINGEN SUNDSVALL

Sportringen - logotypeSportringen i Sundsvall är specialister inom skidor, löpning, cykel och uteliv. De anpassar sin marknadsföring efter årstiderna och nu under sommaren har de temat "Aktiv Sommar" med inriktning på sommarsporterna rullskidor, löpning, cykel och discgolf.
 
Aktiv sommar
   
Flera marknadsföringskanaler som samverkar
Sportringen i Sundsvall använder flera olika marknadsföringskanaler parallellt och i samverkan för att uppnå maximalt resultat. Bl.a följande:

Affischer
Annonser i tidningar (t.ex i Villatidningen Sommarspecial)
Facebook
E-postutskick
    
MultiMailer Newsletter Service
Sportringen använder vår nyhetsbrevstjänst MultiMailer Newsletter Service för utskick av nyhetsbrev och säsongsanpassade eventmejl. Nyhetsbrevstjänsten är en helhetslösning där vi hjälper företag att ta fram & skicka ut nyhetsbrev, inbjudningar, eventmejl mm till deras kunder och kontakter. Utskicken görs med e-postverktyget MultiMailer.
   
Vill du veta mer om MultiMailer Newsletter Service så kan du kontakta oss genom att ringa 08-53183900 eller mejla info@samlogic.com.


SÅ AVSLÖJAR DU DIREKT ETT BLUFFMEJL

Nätfiske

Under sommaren då ordinarie ekonomiansvariga har semester ökar antal bluffmejl (mejl med falska avsändare) och försök till nätfiske, t.ex falska fakturor och försök att komma över kontouppgifter och lösenord mm. Men det finns en enkel metod som du kan använda för att direkt se om ett mejl som du får är ett bluffmejl:

Så avslöjar du ett bluffmejl på 5 sekunder

Vi rekommenderar även 2 artiklar hos Nordea och Bolagsverket:
 
Skydda företaget och undvik bedrägerier under sommaren
Bolagsverket - Skydda ditt företag
   
   
   
SENASTE NYTT

> Kampanj: Sommarpriser på våra produkter (50% rabatt)

> Så ser du domänfrekvens i din utskickslista

> Så använder du unika spärrlistor i MultiMailer
  
     
AKTUELLA REFERENSER

> Spoca - Tavlor, fotokonst & posters online

> Jure säljer juridisk litteratur med MultiMailer

> Prowine säljer vintillbehör med MultiMailer
  
     
EXEMPEL PÅ NYHETSBREV

Exempel på nyhetsbrev från MultiMailer-användare:
 
> C&F Kickoff-events – Lika enkelt som att handla kaffe

> Välkommen till Château du Grand Val

> Höstens kurser för kontroll / OVK / skyddsrumsansvariga
  
  
SE ÄVEN

Besök vår Facebook-sida Följ oss på Twitter Se vår videokanal på YouTube

Samt vårt Instagram-konto och vår blogg.
SamLogic Software | Box 102 | 135 23 Tyresö | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer. Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista. Vill du ändra din e-postadress så kan du göra det på denna sida.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, artikel 6, §1, stycke f: "Berättigat intresse" (mer information). Vår integritetspolicy kan du läsa på denna sida.