Hur du skapar en klickbar länk till ett PDF-dokument

 
I detta tips visar vi hur du i MultiMailer skapar en textlänk som öppnar upp ett PDF-dokument som finns på en hemsida. Genom att länka till PDF-dokumentet istället för att bifoga det så blir storleken på nyhetsbrevet mycket mindre och det går snabbare att skicka ut det.

I tipset nedan visar vi hur du skapar en textlänk till ett PDF-dokument med titeln "Kom igång med MultiMailer" som finns på vår hemsida. Vill du länka till ditt eget dokument på din egen hemsida medan du följer tipset så går det också bra.
 
 
Så här gör du:
 
1. Starta MultiMailer.

2. Skapa ett nytt nyhetsbrev.

3. Skriv in ämnesraden
"Kom igång med MultiMailer" vid inmatningsfältet Ämne.

4. Skriv texten
"Med Komma-igång-guiden kommer du snabbt igång med MultiMailer." i den stora meddelanderutan (i HTML-editorn).

5. Markera texten
"Komma-igång-guiden".

6. Öppna menyn Skapa länk.

7. Välj menyalternativet Länk till webbsida.

8. Dialogrutan Skapa länk till webbsida visas nu.

9. I denna dialogruta, skriv in adressen
"https://www.samlogic.com/multimailer/pdf/MMQuickGuide.pdf" i inmatningsfältet Adress till webbsida.

10. Klicka på knappen Skapa i dialogrutan för att skapa en länk.

12. Nu ska texten "Komma-igång-guiden" i nyhetsbrevet ha omvandlats till en klickbar länk.Nu ska vi testa länken. Vi gör det genom att skicka ett testmeddelande:

13. Välj menyalternativet Arkiv - Skicka ett testmeddelande och ange en e-postadress i dialogrutan som visas. Klicka sedan på knappen Skicka.
 
Du ska nu få ett e-postmeddelande med ämnesrubriken "Kom igång med MultiMailer" och mejltexten "Med Komma-igång-guiden kommer du snabbt igång med MultiMailer." där texten "Komma-igång-guiden" är en klickbar länk. Klickar du på denna länk så ska ett PDF-dokument öppnas som innehåller en snabbstartsguide för SamLogic MultiMailer.
 
 
Ovanstående metod kan användas för att öppna alla typer av dokument på webben, inklusive webbsidor. Saknar du tillgång till en server för lagring av dina dokument (som du vill länka till) kan du använda en webbserver som vi tillhandahåller för detta ändamål. Vi förklarar i detta tips hur du gör.
 
Obs. När du anger filnamn för ditt dokument, tänk på att filnamnet inte får innehålla mellanslag. Istället för mellanslag kan du använda bindestreck. Alternativt så sätter du första bokstaven i varje ord till en versal.
  
  
Se även
 
Hur du skapar en klickbar textlänk av en e-postadress
Hur du infogar ikoner och symboler för länkar
 
  
  
< Indexsida med fler tips
   
Gå till MultiMailers produktsida MultiMailer-tips
  
Gäller för:
Standard
Professional
Enterprise
Cloud
  
Fler tips
SamLogic