Nyhetsbrevet kan även läsas på följande webbsida: www.samlogic.com/nyhetsbrev/2020-06

 SamLogic Nyhetsbrev - Viktigt att göra e-postutskick under coronakrisen ([$Dag] [$Manad] [$Ar])
FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I det här nyhetsbrevet kan du läsa om varför det är viktigt att fortsätta göra regelbundna e-postutskick under coronakrisen. Vi har även med fem exempel på företag som anpassat sin verksamhet till coronaviruset (covid-19) och fortsätter göra e-postutskick: Apollo, Semafor Mediateknik, Sportringen Sundsvall, KFC och Idékonferens.

Vi hoppas exemplen ska inspirera dig att fortsätta göra e-postutskick till dina kunder. Behöver du hjälp att göra e-postutskick eller om du har några frågor om vårt e-postverktyg SamLogic MultiMailer så kontakta gärna oss på 08-531 83 900.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic Software
 
Om du vill läsa något av våra tidigare nyhetsbrev så finns ett urval här:

> Nr 5/2020 - 50 tips och råd för effektivt distansarbete
> Nr 4/2020 - De 14 bästa verktygen för distansarbete
> Nr 3/2020 - IT-branschen tar upp kampen mot coronaviruset


VIKTIGT ATT FORTSÄTTA GÖRA E-POSTUTSKICK

MejlsymbolMånga företag gör misstaget att sluta göra e-postutskick pga coronaviruset (covid-19) eftersom de har produkter och tjänster som är svåra att sälja i dagsläget. Men det medför flera tekniska och marknadsföringsrelaterade nackdelar som många inte tänker på eller känner till när man ska återuppta utskicken:

- Fler e-poststudsar. Om man gör ett längre uppehåll med sina utskick så ökar antalet e-poststudsar eftersom folk byter e-postadress ofta. Och nästa gång man ska göra ett utskick så blir studsfrekvensen väldigt hög. Detta medför att avsändarens rykte påverkas negativt av de filter som avgör om mejlen ska klassas som skräppost eller inte.

- Minskad regelbundenhet. Gör man utskick varje månad så är det också något som mottagande servrar bedömer positivt för avsändarens rykte. Detta kan avgöra om mejlen hamnar i skräppostmappen eller i inkorgen.

- Negativt för varumärket. Det har även betydelse rent marknadsföringsmässigt. Det är viktigt att bibehålla kontakten med potentiella kunder för att "påminna" om företagets produkter och tjänster.

Läs vidare i det här blogginlägget:
 
Apollo - logotypeNy strategi behövs för e-postutskick

I blogginlägget kan du även läsa om hur reseföretaget Apollo ändrade strategi för sina e-postutskick. Istället för att försöka sälja resor direkt skickar de nu ut informativa mejl.


Semafor - logotypeKOSTNADSFRIA SEMINARIER

Ett annat företag som just nu skickar ut informativa nyhetsbrev är Semafor Mediateknik, som är en svensk leverantör av trådlösa mikrofoner, hörselhjälpmedel, kommentatorsystem, digitala klockor mm. Bl.a levererar de utrustning till Sveriges Television, Sveriges Radio, Stockholms Stadsteater, Stockholmsoperan m fl.

Istället för att skicka ut ett nyhetsbrev med produktnyheter så skickar de nu ut mejl med tips till sina kunder om kostnadsfria seminarier mm. På så sätt bibehåller de kontakten med sina kunder och när coronakrisen är över kan de börja marknadsföra och sälja sina produkter via nyhetsbreven. För att läsa ett av deras nyhetsbrev, klicka på länken:
 
Nyhetsbrev - Semafor Mediateknik - Riedel seminarier

Semafor använder MultiMailer för att skicka ut sina nyhetsbrev.


SPORTRINGEN SUNDSVALL SÄLJER MER RULLSKIDOR OCH ELCYCKLAR MED NYHETSBREV

Sportringen - logotypeSportringen i Sundsvall är specialister inom skidor, löpning, cykel och uteliv. De har anpassat sina nyhetsbrev till den rådande situationen där försäljningen av cyklar, träningsskor, styrketräningsredskap mm ökat eftersom många arbetar hemma och behöver då motionera mera.

De använder vår nyhetsbrevstjänst SamLogic MultiMailer Newsletter Service, som är en helhetslösning där vi hjälper dem att ta fram och skicka ut inbjudningsmejl mm till deras bästa kunder som prenumererar på deras nyhetsbrev. Utskicken sker med MultiMailer.
 
Sportringen - nyhetsbrev
   
Du kan läsa deras två senaste nyhetsbrev här:
 
Rullskidshelg på Sportringen Birsta
Helgerbjudande på Sportringen Birsta - Sänkta priser på elcyklar


KFC TIPSAR OM CORONA PRODUKTER VIA MEJL

KFC - skydd mot coronaFöretaget KFC AB som tillverkar och säljer skyltsystem, väggvisningssystem, broschyr- och golvställ mm har anpassat sin verksamhet och har även tagit fram speciella coronaprodukter.
 
De använder MultiMailer för att skicka ut enkla mejl med tips till sina kunder, där kunderna tipsas om hur de kan använda deras produkter i olika sammanhang.

KFC - enkelt mejlI deras senaste mejl så tipsade de bl.a om hur man kan använda deras upphängningsset för tak för att fästa olika typer av coronaskydd (skydd mot covid-19).
 
KFCs coronaprodukter
Vill du veta mer om KFCs coronaprodukter så kan du besöka denna sida på deras webbsajt. Där hittar du bl.a olika typer av droppskydd (för t.ex bord eller kassa) och golvställ (för t.ex informationsskyltar och handsprit).


WEBBKURS FÖR EKONOMER

Idekonferens - logotypeIdékonferens AB är ett företag som har lång erfarenhet av konferenser och kurser riktade både till den privata och den offentliga sektorn. De använder etablerade föreläsare och anordnar bl a kurser i Microsoft Excel för ekonomer.
Excel
Istället för att ställa in sina kurser pga coronaviruset så anordnar de nu istället en webbaserad kurs med föreläsaren Annika Thörnlund. För att snabbt komma ut med information om den nya webbkursen så använder de MultiMailer. Du kan läsa deras senaste nyhetsbrev här:
 
Webbkurs via nätet: Excel för Ekonomer och Ekonomifunktionen
 
  
BESTÄLL MULTIMAILER

Beställ den senaste versionen av MultiMailer. Välj mellan en föreningslicens eller en företagslicens: 
 

 
FÖRENINGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2020 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 990 kr
 
Läs mer här

  
FÖRETAGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2020 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 1990 kr
 
Läs mer här

  
ANDRA PRODUKTER

Order

Demos
    
SE ÄVEN

Besök vår Facebook-sida Följ oss på Twitter Se vår videokanal på YouTube

Besök även vår blogg.
SamLogic Software | Box 102 | 135 23 Tyresö | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer. Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista. Vill du ändra din e-postadress så kan du göra det på denna sida.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, artikel 6, §1, stycke f: "Berättigat intresse" (mer information). Vår integritetspolicy kan du läsa på denna sida.