Statistik och analys av dina e-postutskick


I SamLogic MultiMailer finns många kraftfulla funktioner för statistik och analys av genomförda e-postutskick. Med hjälp av dessa funktioner kan du bland annat se följande:
 
l hur många som öppnat ditt nyhetsbrev
l hur många som klickat på en länk i ditt nyhetsbrev
l vilka kontakter som öppnat ditt nyhetsbrev
l vilka kontakter som klickat på länkar i ditt nyhetsbrev och vilka länkar de klickat på
l hur trenden är (t ex beträffande antal öppnade nyhetsbrev) genom att jämföra en serie e-postutskick med varandra
 
 
Du kan se hur många som öppnat ditt nyhetsbrev via överskådliga diagram. Klicka på bilden för att se en större bild och få mer information.Hur många har egentligen öppnat ditt nyhetsbrev?
 
Du har kanske skapat ett väldesignat nyhetsbrev och har många kontakter som du skickar ditt nyhetsbrev regelbundet till. Men hur många av dessa är det som verkligen öppnar nyhetsbrevet? Med statistikfunktionerna i MultiMailer kan du se detta snabbt och enkelt. Informationen visas både grafiskt och i form av siffror. I fliken Statistik finns en mängd kolumner där informationen redovisas. Och via en knapptryckning kan du även se resultatet grafiskt i form av överskådliga diagram. Bilden till höger visar ett exempel på diagram (vill du se diagrammet i större storlek kan du klicka på bilden).
 
 
Vilka kontakter har öppnat ditt nyhetsbrev?
 
Lika intressant som att veta hur många som öppnat ditt nyhetsbrev är att veta vilka kontakter som öppnat nyhetsbrevet. Vem är det egentligen som läser dina nyhetsbrev? I MultiMailer kan du se även detta. De kontakter som öppnat ditt nyhetsbrev markeras med en speciell grafisk symbol ( ) i programmets mailing-lista så att du snabbt ser vilka det är. Och med en ny markeringsfunktion som införts i MultiMailer kan du snabbt få dessa kontakter markerade om du exempelvis vill följa upp ditt senaste nyhetsbrev på något sätt.
 
 
Vilka kontakter har klickat på länkar i ditt nyhetsbrev?
 
Med MultiMailer kan du även se vilka kontakter som klickat på länkar i ditt nyhetsbrev - och vilka länkar som de klickat på! De kontakter som klickat på en länk i ditt nyhetsbrev markeras med den grafiska symbolen i programmets mailing-lista. Med en knapptryckning kan du se vilka länkar kontakten klickat på, och du kan enkelt markera alla kontakter som klickat på en länk och t.ex exportera dem till Excel om du vill ge informationen till säljare. Läs mer på denna sida.
 
 
Jämförelse av e-postutskick - hur ser trenden ut?
 
Du kan också jämföra olika e-postutskick och se hur trenden ser ut. Exempelvis kan du se om antal aktiva prenumeranter ökar eller minskar över tid (dvs se om antal nya prenumeranter är fler än antal avprenumeranter och nya studsar), samt se vilka nyhetsbrev som gett högst och lägst öppningsfrekvens. Om du vill testa med olika ämnesrader och se vilken typ av ämnesrad som ger bäst öppningsfrekvens har du nu en utmärkt möjlighet att mäta och följa upp detta.
 
Du kan jämföra e-postutskick och se resultatet grafiskt. Här visas resultatet i form av ett ytdiagram. Klicka på bilden för att se en större bild och få mer information. Du kan jämföra e-postutskick och se resultatet grafiskt. Här visas resultatet i form av ett stapeldiagram. Klicka på bilden för att se en större bild och få mer information.
  
När du ska jämföra olika e-postutskick så markerar du bara de utskick som du vill jämföra i listan i fliken Statistik i MultiMailer och sedan så visas en jämförelse i form av ett överskådligt diagram. Det finns 5 olika diagramtyper för redovisning av resultatet, och ovan ser du 2 av dessa. Klicka på bilderna för att få mer information om diagramtypen och större bild. Ytterligare en typ av diagram tas upp på denna sida.
     
< Tillbaka  
  
 
SamLogic