Nyhetsbrevet kan även läsas på följande webbsida: www.samlogic.com/nyhetsbrev/2020-05

 SamLogic Nyhetsbrev - Coronaviruset kräver en ny strategi för e-postutskick ([$Dag] [$Manad] [$Ar])
FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I det här nyhetsbrevet kan du läsa den första delen i en artikelserie om den nya strategi som vissa företag behöver tillämpa för sina e-postutskick pga covid-19. Vi har även med två exempel på företag som använder denna strategi: reseföretaget Apollo och utbildningsföretaget AB Utbildning & Co.

Vi tar även upp två funktioner i e-postverktyget MultiMailer:

1. möjligheten att skapa översiktsrapporter för e-postutskick
2. språkanpassade webbformulär för prenumeranter mm

Sist i nyhetsbrevet får du 50 tips och råd för effektivare distansarbete.

Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic Software
 
Om du vill läsa något av våra tidigare nyhetsbrev så finns ett urval här:

> Nr 4/2020 - De 14 bästa verktygen för distansarbete
> Nr 3/2020 - IT-branschen tar upp kampen mot coronaviruset
> Nr 2/2020 - Så förhindrar du att dina bästa kunder studsar bort


NY STRATEGI FÖR E-POSTUTSKICK

MejlsymbolVissa verksamheter är speciellt drabbade av coronaviruset (covid-19), och för många av dem så har e-postutskick varit den viktigaste marknadsföringskanalen för att sälja sina produkter och tjänster. Nu i dessa tuffa tider när många verksamheter står stilla så är det många som gör uppehåll med sina e-postutskick vilket är helt naturligt men det medför flera nackdelar.

Frånsett det uppenbara att man tappar intäkter pga utebliven försäljning, så finns det även tekniska och marknadsföringsrelaterade nackdelar som uppstår när man ska återuppta utskicken. (Vi beskriver nackdelarna i detalj i det nedan länkade blogginlägget.)

Att försöka sälja direkt är i stort sett omöjligt just nu när det gäller vissa produkter. Så vad ska man göra istället? Jo, det är att skicka informativa nyhetsbrev. Vi förklarar mer i detta blogginlägg:
 
Apollo - LogotypeNy strategi behövs för e-postutskick

I blogginlägget kan du även läsa om hur reseföretaget Apollo ändrade strategi för sina e-postutskick. Istället för att försöka sälja resor direkt skickar de nu ut informativa mejl.

Apollo - Bilder


UTBILDNING & APPAR FÖR AVSLAPPNING / MENTAL TRÄNING

Ett annat företag som just nu skickar ut informativa nyhetsbrev är utbildningsföretaget AB Utbildning & Co. De utbildar och coachar individer, grupper och organisationer i avslappning och mental träning.

AB Utbildning - LogotypePga coronaviruset har de fått ändra innehållet i sina nyhetsbrev så att fokus nu ligger på webbutbildningar och appar för avslappning och mental träning istället för traditionella kurser. För att se ett exempel på deras nyhetsbrev, klicka på länken nedan:
 
Nyhetsbrev maj 2020 - Livets viktigheter

AB Utbildning & Co använder MultiMailer för att skicka ut nyhetsbreven.


ÖVERSIKTSRAPPORTER I MULTIMAILER

När du gjort ett e-postutskick med vårt e-postverktyg MultiMailer så har du en möjlighet att få fram en översiktstrapport med information om utskicket. Rapporten visar bl.a information om skickade nyhetsbrev, öppnade nyhetsbrev och klickade länkar.

Översiktsrapport

Rapporten ger dig även en lista på vilka kontakter som klickat på vilka länkar så att du kan se vad varje mottagare tycker är intressant i dina nyhetsbrev. Det här gör det sedan möjligt att göra en effektiv uppföljning via nya mejl eller telefon. Läs mer i detta blogginlägg:
 
Översiktsrapport i MultiMailer


REGISTRERINGSFORMULÄR PÅ OLIKA SPRÅK

MultiMailer kan skapa och skicka ut mejl på världens alla språk. Det finns även färdiga webbaserade registreringsformulär på olika språk som kan användas för att hantera nyhetsbrevsprenumerationer, avregistreringar och byten av e-postadresser.

Formulär

Läs mer i detta blogginlägg:
 
Registreringsformulär för nyhetsbrev på olika språk


TIPS OCH RÅD FÖR DISTANSARBETE

HemmakontorDet är nog många saker som coronaviruset kommer att påverka i samhället så att det blir ett ”före” och ”efter” covid-19, och dit tillhör nog möjligheten till distansarbete. De företag som nu satsar hårt på att införa distansarbete fullt ut så att det efter coronakrisen blir det ”normala” sättet att arbeta kommer att få starka konkurrensfördelar mot de företag som enbart ser distansarbete som en temporär lösning och något ”nödvändigt ont” pga coronaviruset.

Samma sak är det för de personer som lär sig att använda de verktyg som är en förutsättning för effektivt distansarbete. Att vara en "expert" på de verktygen kommer att vara en mycket meriterande punkt på CV:t.

I följande bloggpost får du 50 tips och råd som hjälper dig att arbeta effektiverare när du distansarbetar:
 
50 tips och råd för effektivt distansarbete
 
  
BESTÄLL MULTIMAILER

Beställ den senaste versionen av MultiMailer. Välj mellan en föreningslicens eller en företagslicens: 
 

 
FÖRENINGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2019 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 990 kr
 
Läs mer här

  
FÖRETAGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2019 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 1990 kr
 
Läs mer här

  
ANDRA PRODUKTER

Order

Demos
    
SE ÄVEN

Besök vår Facebook-sida Följ oss på Twitter Se vår videokanal på YouTube

Besök även vår blogg.
SamLogic Software | Box 102 | 135 23 Tyresö | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer. Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista. Vill du ändra din e-postadress så kan du göra det på denna sida.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, artikel 6, §1, stycke f: "Berättigat intresse" (mer information). Vår integritetspolicy kan du läsa på denna sida.