Digital signering av installationsprogram

I Visual Installer 2010 förbättrade vi möjligheterna att digitalt signera (kodsignera) de installationsprogram som Visual Installer skapar. Genom att signera de installationer som du distribuerar så minskar du risken att någon ändrar i dina filer utan din vetskap. En installation som är digitalt signerad medför också att färre varningsrutor visas i Windows när användaren startar installationen. I Windows Vista och Windows 7 visas inte dialogrutan ”Öppna fil – Säkerhetsvarning” alls om installationen har en digital signering.

Texten i de informationsrutor som visas är också betydligt snällare. Likaså de grafiska symboler som visas i dialogrutorna. Den röda något avskräckande sköldsymbolen visas exempelvis inte alls. I Windows Vista och Windows 7 visas dialogrutan i bilden till höger om installationen är signerad. I dialogrutan står även programtillverkarens namn (vid fältet Verifierad utgivare) vilket ökar känslan av trygghet.

Du kan läsa mer om nyttan av att signera installationer i nyhetsbrevsartikeln Varför ska du signera dina installationer? som vi publicerade i vårt nyhetsbrev nr 6/2010 förra året. Där finns även länkar till mer information om digital signering. Och mer information om digital signering / kodsignering i installationsverktyget Visual Installer 2010 finns på denna informationssida på vår sajt.

Lämna ett svar