E-postmarknadsföring / utskick av nyhetsbrev – vad är fördelarna?

Idag finns det många sätt att marknadsföra sitt företag och sina produkter på. Det kan exempelvis ske via tidningsannonser, reklamutskick, TV-reklam, radioreklam, Google-annonser, Facebook-annonser mm. Men få av dessa metoder är nog lika kostnadseffektiva och tidseffektiva som utskick av nyhetsbrev via e-post, dvs e-postmarknadsföring. Har du investerat i ett bra verktyg och satt ihop en bra grundmall så tillkommer i regel inga fler kostnader efter det. Jämför exempelvis med vad det kostar att göra utskick via vanligt brev (via posten). Då måste du betala för tryckkostnader, papperskostnader, porto mm. Skillnaden ökar ju fler mottagare du ska skicka till. Det tar inte heller särskilt lång tid att sätta ihop ett nyhetsbrev, förutsatt att du har ett bra program eller en bra nyhetsbrevstjänst.

E-postmarknadsföring ger dig även många andra fördelar. Du kan exempelvis se hur många som läst nyhetsbrevet, och ofta även se vilka personer som läst brevet. Med nyhetsbrev så kan du också på ett lätt sätt målgruppsanpassa innehållet. Detta gäller både texter och bilder. Ytterligare en fördel med nyhetsbrev är att du kan få en kommunikation med kunden, t ex via e-post, Twitter eller telefon, redan samma dag som du skickat nyhetsbrevet. Med ett nyhetsbrev kan du även nå folk som inte är inne på kontoret eller hemma för tillfället eftersom många idag kan läsa e-post med sin mobil eller bärbara dator.

Vi har skrivit en artikel som listar upp många fördelar med e-postmarknadsföring och utskick av elektroniska nyhetsbrev. Du kan läsa artikeln här:

> Skicka nyhetsbrev via e-post (21 fördelar)

Lämna ett svar